Mutfak Dekorasyonu Mutfak tezgahları

SIrmayel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
11
2
44
Merhaba arkadaşlar; geçenlerde laminant olan mutfak tezgahım su alması sonucu değiştirdim. değiştirirken yaşadığım tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Laminant tezgahlar çok güzel dayanıklı ama benim tezgahım gibi kenarlarındaki suluklar iyi yapıştırılmadığında şişebiliyor. bende laminant tezgahtan buktığım için arayışa girdim. Mermerit, Granit ve akrilik tezgahlar arasında kaldım. kısaca aşağıda avantajaları ve dez avantajları hakkında size bilgi vereyim.
* Mermerit tezgah; Görünüşü güzel , suluk birlerşimleri oval temizlerken kolay, ek yeri görünmüyor ve aynı malzemeden evyesi ve damlalıı var. fakat düdüklüyü üstüne koyduğunuzda çatlayabiliyor ve bir süre sonra üstündeki parlaklık gidiyor.
* Granit tezgah; Görüntüsü çok güzel, parlak, şık fakat suluk birleşimleri 90 derece ve arasında kir birikiyor, üstüne limonsuyu, asteton vb. damladığında parlaklığı gidiyor, ek yeri bariz görünüyor, kendi evyesi yok gibi ve çelik evye kullanmak gerekiyor.
* Akrilik tezgah; bunda da çok iyi ve tanıdık elektronik markalar üretiyor, Samsung, LG ve Dupont gibi markalar var. İster parlak ister yarı mat kullanılabiliyor, ek yeri görünmüyor, üstüne dökülen sıvıları emmiyor ve leke, bakteri bırakmıyor. ( genelde bu malzemeyi ameliyathane ve dişçilerde kullanıyorlar) suluk köşeleri oval olabiliyor , kırıldığında tamiri ve bakımı mümkün. kendi malzemesinden evyesi ve damlalığı var. gelelim bomba özelliğe diyelimki çizildi, elinize bir ince zımpara alarak üzerindeki çiziği kendinimiz giderebiliyoruz.

bende akrilik tezgaha karar verdim markalar arasında en iyisini dupont corian olduğunu öğrendim. gittim güzelde bir renk buldum. (bu arada 100 tane felan renk seçeneği mevcut) 2 aydır kullanıyorum çok memnunum. eğer sizde mutfak ya da tezgahınızı değiştirecekseniz, bu tezgaha dikkat edin derim.

Tecrübelerimizi paylaşmalıyız ki , hatayı minunum yapalım.
Paylaşmak güzeldir. İyi Forumlar

Dupont Corian :) doğru seçim...bizde de var..3 sene önce yaptırdık krem renk corian..corian vanilla ismi..hala çok güzel pırıl pırıl duruyor..uygulama da önemli ama..biz uygulayan firmadan da çok memnun kaldık...firma ölçüsünü aldılar..3 günde montajını sessiz sakin yaptılar...estetik şık ve sıvı emmeyen Corian her zaman 1 numara..
sevgiler..

Modernligin tanimina bir de Corian markasini eklemek lazim artik dogrusu:)
Krem Vanilla Corian Banyomda var..Gecen Yaz yaptirdim...Gizli giderli kendi malzemesinden de lavabosu var..Yekpare Tezgah yani...Istanbul'da 2-3 firma vardi taninan biz Krea Granit e yapirdik..Profesyonel ve modern geldi...E tabi fiyatlari da ekonomikti ..Gayet iyi bir Corian Metretül Fiyatı verdiler bize...Guzel uygulama yaptilar ...Herkese tavsiye ediyorum...Ozellikle evimde banyoya girenlere:)
Sevgiyle....

Merhaba,

biz krem Çimstone dusunuyoruz mutfaklarimiz icin... en buyuk avantaji nedir peki Corian in..cogu kimse Corian daha iyi tezgah markasi diyor..bilgi verirseniz sevinirim.. bir de yaptirdiginiz firma Krea Granit kaliteli uygulama yapiyor degil mi..
simdiden bilgiler icin tesekkir ederim...:)

bende tezgah araştırıyorum corianda ek yeri yok ve bozulunca tamir imkanı varmış.bunda dupont marka çok tavsiye ediliyor

merhaba
son bir haftadır gecemiz gündüzümüz tezgah oldu evde:) EN sonunda evet Dupont Corian Tezgah yaptıracağız gözüküyor..Bugün artık eşimle son araştırmalardan sonra biz de bu markada karar kıldık:)
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…