Mutfak masraflarından nasıl kısılır

baklıyatı haslayıp dolaba koymayı annemde yapıyor bende evde yapıcam ınsallah :) birde karbonatı bugun bı arkadasımda soyledi detarjanın ustune koy dedı. @ice floe sızde mı oyle yapıyorsunuz karbonat için yada nasıl uyguluyorsunuz karbonatı ? merak ettım. ben temızlık malzemelerınden hıc tasarruf edemıyorum makına dolsun dıye hep sureklı bıseyler yıkıyorum eşim bı benı yıkamıyosun dıyo evdekı herseyı yıkıyorum :KK70: :KK70:

Bazen benim de eşim diyo bigün beni de atacaksın şu makiaya diye:)))

Yine o marketlerden yapıyorum deterjan alışverişimi.
Ve inanın normal marketlerin yarı fiyatına diyebilirim.
Mesela makinaya yarım ölçü toz deterjanla yarım ölçü sıvı deterjan koyuyorum.
Hem daha iyi içime siniyor hem de fiyatı pahalı olan toz deterjan çok daha uzun süre gidiyor.
Bulaşık makinesi için, hem tablet alıyorum yine hem de sıvı deterjan.
Eğer makine çok dolu veya yağlı kalıntılardan oluşmuyorsa, sıvı deterjan koyuyorum 1 yemek kaşığı kadar.
Tableti boşuna harcamıyorum böylece.
Tost makinası, buzdolabı gibi yiyeceklerin temasta bulunduğu alanları karbonat ve soda karışımı ile temizliyorum, zaten direk tasarruf hem de sağlıklı oluyor.
Çevremden öğrendiğim bir temizlik maddedi var, asperoxla asprin diye.
Onlar her şeye kullanılıyormuş, joker gibi.
Fiyatları da inanın çok ucuz diğer malzemelere göre.
O marketlerde bildiğimiz pantene, elidor şampuan 5 tl gibi bir ücret.
Duru şampuan koca şişesi 4 tl gibi bir fiyatta.
Halı, koltuk gibi zeminlerin temizliğine de bu şampuanları kullanıyoruz hem mis gibi kokuyor, hem azıcık damlası bile koca kovayı köpürtüyor hem de malzemeye zarar vermiyor.
İnanır mısınız, buzdolabı poşeti aldım toptancıdan 500 adet, 100 adet de çöp torbası aldım ve 5 tl verdim.
Marketlerde 10lu ya da 20 li paketlerini 5 tlye alıyoruz, gerçekten çok komik fiyatlar.
6lı bir buçuk litre su alıyoruz, 3 tl mi ne veriyoruz.
Yani 9 litresi 3 tl ye geliyor.
Böyle toptancılardan alışveriş yapmak ev masraflarını 3te bire indiriyor.

Yani kısaca, her şeyden illa ki alyorum ama yanına onunla karıştırabileceğim çok da ucuz ürünlerle kullanıyorum ki uzun süre gitsin ve gidiyor da.
Şöyle anlatayım, 8 aydır evliyim ve evime sadece bir kere deterjan alışverişi yaptım, her hafta 3 makine çamaşır yıkamama, her gün en az bir kere bulaşık makinesi çalıştırmama, her hafta eve kadın gelmesine rağmen.

Ya valla çok imrendim size ben. Bu market sanırırm çok büyük bir market. Ne kadar şanslısınız. Antyalyada böyle bir market yok. Ama Tasaruf için yaptıklarınız çok güzel valla çok takdir ettim sizi..

Ya valla çok imrendim size ben. Bu market sanırırm çok büyük bir market. Ne kadar şanslısınız. Antyalyada böyle bir market yok. Ama Tasaruf için yaptıklarınız çok güzel valla çok takdir ettim sizi..
Antalya'da Metro market var dediğiniz gibi.
En kötü ihtimal büyük alışveriş için ona gidebilirsiniz.
Yine diğer marketlere göre oldukça karlı olur.
1 tl 2tl daha ucuz normal marketlere göre sadece ama 100 150 ürün topluca alındığında kar oranı yine de yüksek.

Aslında yaptıklarımın bir çoğunu tasarruf düşünerek yapmamıştım.
Söylediğim gibi yeni evliyim ve, 3. ayımızda bir hesap çıkardık akıllara zarar.
Tabi baba evinde aldığım hiçbir şeyin fiyatına bakmıyordum, önemsemiyordum ama iş başa düşünce zormuş.
Ev faturaları, aidat, alışveriş ve bize hiçbir şey kalmıyormuş.
En büyük parayı da markete harcıyormuşuz.
Tabi ben migros, makro center, beğendik gibi marketlere gidip minicik paketli şeyler alıyordum.
O gün, kullandığım ürünlerin daha çok gitmesi ve biz de daha kaliteli bir hayat yaşamamız için kendimce bir şeyler yaptım.
İşe de yaradı.:21:

Antalya'da Metro market var dediğiniz gibi.
En kötü ihtimal büyük alışveriş için ona gidebilirsiniz.
Yine diğer marketlere göre oldukça karlı olur.
1 tl 2tl daha ucuz normal marketlere göre sadece ama 100 150 ürün topluca alındığında kar oranı yine de yüksek.

Aslında yaptıklarımın bir çoğunu tasarruf düşünerek yapmamıştım.
Söylediğim gibi yeni evliyim ve, 3. ayımızda bir hesap çıkardık akıllara zarar.
Tabi baba evinde aldığım hiçbir şeyin fiyatına bakmıyordum, önemsemiyordum ama iş başa düşünce zormuş.
Ev faturaları, aidat, alışveriş ve bize hiçbir şey kalmıyormuş.
En büyük parayı da markete harcıyormuşuz.
Tabi ben migros, makro center, beğendik gibi marketlere gidip minicik paketli şeyler alıyordum.
O gün, kullandığım ürünlerin daha çok gitmesi ve biz de daha kaliteli bir hayat yaşamamız için kendimce bir şeyler yaptım.
İşe de yaradı.:21:

Ben de dediğiniz gibi evlendiğim ilk zamanlarda migros ve makro centerı kullanıyordum. Bazı ürürnleri hala da ordan alıyoruz. Ama sonra market bültenlerini falan takip edince çok farketti. :)

filmdelisi filmdelisi ankarada gimat nerede acaba yada baska toptanci var mi bildigin.gimatin adresine baktim ama internet yavas cikmadi

filmdelisi filmdelisi ankarada gimat nerede acaba yada baska toptanci var mi bildigin.gimatin adresine baktim ama internet yavas cikmadi
Semt olarak anlatayım size yerlerini.
Orada bir çok böyle market var.
Sadece bir tane değil, peynircinin var, yunusun var.
Bunun gibi sayamadığım en az 15 tane market mevcut.
Her seferinde başkasına gidiyoruz biz.
Urankent e giderken solda kalıyor, Urankent te de var.
Arabayla giderseniz, geze geze hepsini bulma şansınız olur.
Bu şey A city avm nin arka taraflarında marketler.
Zaten orada yolda hep Gimat tabelasını görürsünüz.

ayzeze ayzeze bence antalyada da vardır boyle marketler cunku esnafta boyle buyuk marketlerden toptan alışveriş yapıyor bence bır araştır

filmdelisi filmdelisi dediğin markete gıttık esımle bır ay kadar once gercekten kolalar deterjanlar su ne kadar uygunmus bende bundan sonra oraya gıdıcem alısverıs ıcın. cok sagol :KK39:

X