• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu Mutfak fiyatlariniz ve tavsiyeleriniz ?

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Merhaba hanimlar,
Mutfak fiyatlari hakkinda genel bir bilgiye ihtiyacim var..
Mayis ayinda mutfak alacagimiz icin piyasadaki fiyatlari
ögrenmem gerek, tavsiye ettiginiz mutfak magazalari var mi?

Mutfaklarinizi hazir mi yoksa özel olarak mi yaptirdiniz ?
Icindeki ek özelliklerle birlikte kaca aldiniz ?

Düsündügüm mutfak örnekleri:

Kirmizi-mutfak-modelleri-3.jpg

Kirmizi-mutfak-modelleri-4.jpg

Kirmizi-mutfak-modelleri-8.jpg

Son düzenleme:
Çok şükür ki evi aldığımızda banyo,mutfak ve bir çok değişiklik yapılmıştı.
Ama annem 3 sene önce Koçtaş'tan almıştı.
Hiç tavsiye etmiyorum.Tamam güzel modeller var ama çok fazla iş çıkıyor.
Öncelikle seçtiğiniz mutfağı kurmaları için,zemini siz kendiniz hazırlıyorsunuz.
Eski mutfağınızı kırdırmak,varsa fayansları söktürmek,çıkan inşaat pisliğini atmak vs vs...
Ve seçtiğiniz mutfak mutlaka ki tam oturmayacaktır yani sağda solda boşluklar kalabiliyor.
Hiç estetik durmuyor.Ve çok sağlam malzemeden yapılmıyor dolaplar.
Eğer uzun yıllar arkanıza bakmak istemiyorsanız bir kere yaptırın tam olsun.
Kesinlikle hazır mutfak yapan işinin ehli bir usta bulun.
Büyük yapı marketlerde ki mutfaklar fiyat olarak çok cazip gelebiliyor ama.
İşçilik parası,nakliyesi,montajı vs derken astarı yüzünden pahalı oluyor.
Hem ustaya istediğiniz değişiklikleri anlatıp,farklı eklemeler yaptırabiliyorsunuz.
Ama hazır alınan bir mutfak da ancak boy dolabı ekletebilirsiniz.
Çok fazla alternatif sunmuyor.

Aslinda benim aklimda Koctas var, ama ürünleri cok uygun
bu nedenle insan acaba diyor ? Kalitesinden süpheleniyor..

Mantik acisindan özel mutfak tasarimlari daha iyi, fakat fiyatlari cok ucuk..
Hem saglam hemde uyguna getirmek istiyorum, o nedenle
genel olarak hazir ve hazir olmayan mutfak fiyatlarini merak ediyorum..
Anneninizin aldigi mutfak kaca mal oldu peki?
Tavsiyenlerin icin tesekkürler..:34:

Olabilir, neden olmasin.. Ürünlerin kaliteli ve saglam olmasi önceligim..

canım 5 ay önce falan yaptırdım mutfağımı.
çook memnunum kalitesinden ve işçiliğinden.mutfak bi kere oluyo hazırlar ucuz ama yüzü astarını geçiyor..
benim mutfağım büyük toplam 6000 tl ye çıktı.dolaplar ve tezgah+evye
mebran yaptırdım ben..
artık bütçene göre yapacaksınız uygun olanı tabiii

Canım eğer mutfak ölçülerin çok standard değil se, hazır mutfak hiç mantıklı gelmiyo, sağda solda boşuklar kalınca, ne anlamı var yeni mutfak yaptırmanın... Bende şimdi yeni yaptrıyorum mutfağımı, istikbal regina'da, çizimleri yeni tamamlandı en kısa zamanda gelecek inşAllah... mutfağım büyük, çift taraflı tezgah kullandık, tüm extra aksesuarları ve aydınlatmaları dahil 11.750tl ye geldi...

$palais-mutfak-krem-vanilya-1.jpg :nazar:

canım 5 ay önce falan yaptırdım mutfağımı.
çook memnunum kalitesinden ve işçiliğinden.mutfak bi kere oluyo hazırlar ucuz ama yüzü astarını geçiyor..
benim mutfağım büyük toplam 6000 tl ye çıktı.dolaplar ve tezgah+evye
mebran yaptırdım ben..
artık bütçene göre yapacaksınız uygun olanı tabiii

Aklin yolu birdir, hazir mutfaklarin uzun vadeli olmadigini ögrenmis oluyorum
fiyatlarini bu nedenle cazip yapiyorlar demekki..
6000 tl normal bi fiyat, iyiye yaptirmissiniz..
Fiyati arttiran istekler neler oluyor peki?

Canım eğer mutfak ölçülerin çok standard değil se, hazır mutfak hiç mantıklı gelmiyo, sağda solda boşuklar kalınca, ne anlamı var yeni mutfak yaptırmanın... Bende şimdi yeni yaptrıyorum mutfağımı, istikbal regina'da, çizimleri yeni tamamlandı en kısa zamanda gelecek inşAllah... mutfağım büyük, çift taraflı tezgah kullandık, tüm extra aksesuarları ve aydınlatmaları dahil 11.750tl ye geldi...

Eki Görüntüle 167977 :nazar:
Mutfagim standart ölcülerde, bu oynama aklima takildi
yinede para veriliyor olmusken saglam birsey olmali..
Mutfaginiz cok hos ferah, güle güle kullanin..
Istikbalin mutfaklari kaliteli gercekten, cizime ve istege göre oynamalar
yapiyorlar.. Sizinkinin fiyati 11.750 tuttu demek, neye göre fiyat yükseliyor
bunu da merak ediyorum aslinda..

fiyatı seçilen kapak malzemesinin cinsi ve tezgah yükseltiyor.en uygun tezgah granit sonra çimstone. en pahalısı da corean.bir de seçilen evye şekli ve markası,kulplar,mekanizmalar ve ankastre cihazların markası ve modeline göre çok yükselebiliyor fiyatlar.Ben de dün fiyat aldım,4 m tezgah uzunluğu olan mutfak için (üst akrilik kapak,alt mat mebran,çimstone tezgah dahil;başka hiçbir aksesuar,mekanizma-evye-ankastre olmadan) ortalama 7000 tl fiyat verdiler:Aderna ve Uzay mutfak.herşey dahil çift tezgahlı istikbal mutfak için bence 11-12 bin lira normal.

üst kapaklar yukarı açılıyorsa meknizma fiyatları, kiler dolapları maliyeti artırıyor.

Aklin yolu birdir, hazir mutfaklarin uzun vadeli olmadigini ögrenmis oluyorum
fiyatlarini bu nedenle cazip yapiyorlar demekki..
6000 tl normal bi fiyat, iyiye yaptirmissiniz..
Fiyati arttiran istekler neler oluyor peki?

canım fiyat kapakların malzemesine,tezgah malzemesine.kullanılan kulplara,yukarı açaılanlarda mekanizma adetine,çekmece adetine,çekmece stopper varmı yokmu,kiler dolabı vs ekstra malzemeye göre değişiyor..

benim mutfağın 7.5 mt tezgah var 3 taraf yani ben granit seçtim.
kiler dolabım telli değil raflı (3 ayrı kapak üst üste)
5 adet çekmece var.( tencereler için alt tarafta)1 de kaşıklık için geniş hepsi stoper li
yağdanlığım var telli aşağı da (dar)
bide yukarıda tabaklar için telli yer var
yukarıda 4 adet yukarı açılan var mekanizmalı
2 si camlı alimünyum çerçeveli
kulplar ithal(paslanma kararma olmazmış)
köşe 1.5 göz evye (keten dokulu)
ben ankastre ürün almadım ama başka yerden aldım fiyatta onlar yok olsa tabi baya artardı.
bu sadece mutfak dolabı canım

fiyatı seçilen kapak malzemesinin cinsi ve tezgah yükseltiyor.en uygun tezgah granit sonra çimstone. en pahalısı da corean.bir de seçilen evye şekli ve markası,kulplar,mekanizmalar ve ankastre cihazların markası ve modeline göre çok yükselebiliyor fiyatlar.Ben de dün fiyat aldım,4 m tezgah uzunluğu olan mutfak için (üst akrilik kapak,alt mat mebran,çimstone tezgah dahil;başka hiçbir aksesuar,mekanizma-evye-ankastre olmadan) ortalama 7000 tl fiyat verdiler:Aderna ve Uzay mutfak.herşey dahil çift tezgahlı istikbal mutfak için bence 11-12 bin lira normal.

üst kapaklar yukarı açılıyorsa meknizma fiyatları, kiler dolapları maliyeti artırıyor.

evet, kullanılan kapak modeline göre fiyat değişiyo ama fiyatı en çok etkileyen kullanılan tezgah sanırım? çimstone tezgah için fiyat aldık biz. Bu konularda bilginiz var sanırım? çimstone tezgah kullanışlı oluyor mu ???
Buarada mtfağım için herşey dahil derken, mekanizmalar ve evye dahil ama ankastreler dahil değil, arkadaşlara yanlış bilgi vermiş olmayayım...

evet, kullanılan kapak modeline göre fiyat değişiyo ama fiyatı en çok etkileyen kullanılan tezgah sanırım? çimstone tezgah için fiyat aldık biz. Bu konularda bilginiz var sanırım? çimstone tezgah kullanışlı oluyor mu ???
Buarada mtfağım için herşey dahil derken, mekanizmalar ve evye dahil ama ankastreler dahil değil, arkadaşlara yanlış bilgi vermiş olmayayım...

ben 5 yıldır granit tezgah kullanıyorum,memnunum ama açık renk seviyorum ve desen istemiyorum,bu yüzden çimstone istiyorum.Ancak duvara montaj yapıldığı yerlere silikon çekilmesini istemiyorum çünkü silikon kararıyor ve çok kötü bir görüntü oluşuyor. Bazı mutfakçılar ek yerini farklı bir malzeme ile yapıştırıyor,mutlaka böyle bir yerle anlaşma yapmak lazım.Ben evyeyi tezgahaltı düşünüyorum,çimstone da problem çıkmaz inşallah.çimstone ile ilgili herşey kendi web sitesinde yazıyor,fikir edinebilirsinz.

Ben daha çizim yaptırtıp fiyat alma aşamasındayım. Mutfağın şeklini, bir konu açmıştım , diye, oradan bakın isterseniz. Dikdörtgenin uzun tarafları 5 metreye yakın, yani 9 metreden fazla tezgah/dolap vs. olacak. O çizimlerden farklı olarak bulaşık makinesi için de yüksek bir dolap istedim (150 cm. lik falan). Kiler dolap 2 metreye yakın yükseklikte, eni 60 cm., içinden çekmece, tel vs. çıkan tiplerden. Onun dışında fırın için de yüksek dolap, bir de kapı girişine yüksek dolap (çizimdeki gibi asma dolap değil yani).

Şu anda bana 14-15 arası fiyat veriyorlar, tezgah hariç. Ama bunlar Alman mutfaklar. Yerli olarak intema çizim yapıyor, daha fiyat gelmedi. Bir iki yerli mutfaktan daha alacağız fiyat.

Kapak olarak mat PVC (membran) veya Laminant için bu fiyatlar.

Benim mutfakta epeyce yüksek dolap olması, içten çıkan çekmeceler, kiler dolabın eni falan fiyatı artırıyor tabi.

Ben evyeyi tezgahaltı düşünüyorum,çimstone da problem çıkmaz inşallah.

Çimstone a tezgahaltı eviye takabiliyorlarmış. Ben de öyle düşündüğüm için araştırmıştım, oradan biliyorum. Ama yanına oluk falan açamıyorlar. Sanırım granitte yapılabiliyor.

Verdiginiz önemli bilgiler icin tskler hanimlar..
Bu bilgilere ihtiyacim olacak gercekten..
Umarim istedigim gibi olur hersey, ilk mutfagim olacagi icin
ince eleyip SIK dokuyorum..:34:

Back