• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak en çok kullandığımız araçlar ve gereçler..

nazoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2008
129
3
96
Sakarya
selam arkadaşlar gelin burada mutfakta en çok elimizin altında olan hayatımızı kolaylaştıran mutfak araçlarını paylaşalım.benim için mutfakta olmazsa olmazlar arasında sürekli kullandığım el rondosu,silikon kalıplarım,marka yazmak sakıncalı mı bilmiyorum o yüzden yazmıyorum:) hiç sızdırmayan ve çok uzun süre taze saklama yapan kaplarım,mutfak makasım,merdanemvede tabiki yağlı kağıtlarım olmazsa olmaz aklıma geldikçe yine yazarım sizler en çok hangiaraçları kullanıyorsunuz?:oklava:a.s.

benimde vazgeçemediğim mutfakta sürekli kullandığım tefal clipso düdüklü tencerem (nerdeyse tüm yemekleri onda yapıyorum),su ısıtıcım ve mikrodalgam bu üçü hayatımı kolaylaştırıyor.

selam arkadaşlar gelin burada mutfakta en çok elimizin altında olan hayatımızı kolaylaştıran mutfak araçlarını paylaşalım.benim için mutfakta olmazsa olmazlar arasında sürekli kullandığım el rondosu,silikon kalıplarım,marka yazmak sakıncalı mı bilmiyorum o yüzden yazmıyorum:) hiç sızdırmayan ve çok uzun süre taze saklama yapan kaplarım,mutfak makasım,merdanemvede tabiki yağlı kağıtlarım olmazsa olmaz aklıma geldikçe yine yazarım sizler en çok hangiaraçları kullanıyorsunuz?:oklava:a.s.

merhaba canım ben de böyel bir konunun ihtiyacını çok hisstemiştim hatta açayım diye düşünmüştüm sırnaşık şey marka yazmakta sakınca yok bence ben en çok beko midi rondomu kullanyordum motorunu yakana kadar senağlama rende, soğan doğrama aklıan gelirse her işi yapardı ama artık yok yine alcam yada tamire gidecek artık bilemiyorum hangisi daha ucuza gelirse
salatalık kabak doğramak için bıçağım var onu çok kullanıyorum
saklama kapların tupperware mi? silikon kalıpları bende kullanıyorum
bu arada makası ne amaçla kullanıyorsun ben acemiyim de mutfakta :uhm:

aa ben en çok kullandığım şeyi unutmuşum arçelik semaveer bu arada benim mikrodalga fırınım yok hiç de ihtiyaç hissetmiyorum çünkü bişey ısıtmak gerekmiyo pek siz ne için kullanıyosunuz kullananların eli ayağı oluyor genelde de ondan soruyorum ben de mini fırınımı çok kullanıyorum

merhaba canım ben de böyel bir konunun ihtiyacını çok hisstemiştim hatta açayım diye düşünmüştüm sırnaşık şey marka yazmakta sakınca yok bence ben en çok beko midi rondomu kullanyordum motorunu yakana kadar senağlama rende, soğan doğrama aklıan gelirse her işi yapardı ama artık yok yine alcam yada tamire gidecek artık bilemiyorum hangisi daha ucuza gelirse
salatalık kabak doğramak için bıçağım var onu çok kullanıyorum
saklama kapların tupperware mi? silikon kalıpları bende kullanıyorum
bu arada makası ne amaçla kullanıyorsun ben acemiyim de mutfakta :uhm:

selam canım evet kaplarım tupperware canım zaten başkada ürün kullanmıyorum saklama için makasıda çok kullanıyorum maydonoz kesmede taze fasulye kesmede etlerde börek keserken bile kullanıyorum benimki tupper in makası ama sanırım diğer makaslarda aynı işi görüryerimseniben

selam canım evet kaplarım tupperware canım zaten başkada ürün kullanmıyorum saklama için makasıda çok kullanıyorum maydonoz kesmede taze fasulye kesmede etlerde börek keserken bile kullanıyorum benimki tupper in makası ama sanırım diğer makaslarda aynı işi görüryerimseniben
ya ben de şu tupperın kaplarından almaya niyetlendim özellikle buzluk için saklama kaplarından bir de ben maydonoz ve naneyi alır almaz yıkayıp ayıklayıp kurutup plastik kapa koyuyorum öyle kullanıyorum 1 hafta oyunca bozulmuyor o zaman normal plastik kullanmak istemiyorum tupper alıcam o yüzden makasla maydonoz falan kesmek de kolay olur heralde dimi yaa et met aklıma gelmemişti valla :bbo: tşk a.s. ondan da edineyim bari bulursam bi satan :roflol:

benim mutfakta en çok kullandıklarım.....:icecream:

1.düdüklüm Şeniz
2.mikrodalgam :1hug:
3.mikserim çünkü pasta çok yaparım :roflol:
4.mutlaka rondom olmazsa olmazım:içelim:
5.bide tahta kaşıklarım çünkü bütün tavalarım yanmaz tavajeyyar

daha işte sonrası her hanım gibi bıçak,çatl,tava,v.s şeyler........... sengözlerimebaksanab

:nazar: ben bekar olunca mutfağa pek girmiyorum, genelde annem.
annemde en çok bıçak, düdüklü tencere, kahta kaşık yemeği pişirirken çevirmek için, birde annem tezgahı sık siler tezgah için sarı, mavi bezler varya onu çok kullanır. yerimseniben

Elektirikli tost makinam:asigim:
Su ısıtıcım:dance:
Kesme tahtam:sm_cool:

mutfak robotu düdüklü tencere el blendrı temizlik bezleri bol bol kücük tencere bebeklerime mama hazırladıgım icin omlet tavaları ve salata tabakları

evet en çok su ısıtıcısı ve rondo kullanılıyor. benimde öyle tabi.. streç film kullanırım en çok buz dolabım üfleyerek soğuttuğu için mutlaka sıkı kapatılması gerekiyo kap kacağın ağzı. ne alakaysa süzgeç ve bıçakla arkadaş gibiyim:) hiç elimden düşmüyolar.. birde bebek varken çok ihtiyaç duyuyluyo el gereçlerine... özellikle el blendırı .

Son düzenleme:
Back
X