Mutfak Dekorasyonu Mutfak dolaplarım için fikir.....

silaravza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
26
0
36
Kütahya
kızlar biz yeni ev aldık..bütün odalar çok geniş yanlız mutfak çok dar..mutfak dolaplarını yeniliycem.
kırmızı olsun istiyorum..parlaklar kullanışlımı..araya bide gri kapak olsun bi tane falan...tezgah siyah, tezgah üstü küçük fayanslar varya onlardan adınıda bilmiyom
kırmısı siyah gri...
tezgahı ya nasıl yapmalı siyah zormu oluyo bide yanmamalı sıcaktan ve çamaşır suyu zarar: vermemeli ya hiç bilgim yok tezgah gri olsada güzel olur gibi..sizce ne neyle yakışır yardımcı olun da yapalım şu mutfağı....

Seçtiğiniz renkler birbiriyle gayet uyumlu bana kalırsa. Mutfak ufak olduğuna göre çok fazla kırmızı ağırlıklı olmayıp üstler beyaz veya gri altlar kırmızı olabilir belki.

Ben kendi adıma çok koyu renk tezgahı tercih etmem, hele mutfak fazla ışık almıyorsa açık renk bir tezgah daha ferah gösterir bana kalırsa. Benim bildiğim kadarıyla paslanmaz çelik tezgah hariç, her türlü tezgaha çok sıcak şey koymak tehlikeli. Granit, çimstone, mermer, mermerit gibi tezgahları kullananlardan bazıları sıcaktan etkilenmediğini söylüyor, ama iş biraz şansa kalmış sanırım. Taşın zayıf bir noktasına veya ek yerine denk gelip koca tezgahı çatlatma riskinin olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum. Paslanmaz çelik ısıya dayanıklı, ama çok çabuk çiziliyor, görüntü endüstriel mutfak gibi oluyor ve sanırım bir hayli pahalı bir malzeme.

Tezgah üstü düşündüğünüz taşlara mozaik/cam mozaik deniyor sanırım. Bazı tiplerinde derzle ilgili sorun yaşayanlar oluyor forumda okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla. O nedenle biraz detaylı araştırmanızda yarar olabilir.

Ben yakın zamanda parlak PVC (membran) yaptırttım alt dolaplarımı. Parmak izi olmuyor, ama güneş vurduğunda, nasıl olduğunu anlayamadığım, bazı ufak tefek çizikler görüyorum. Ama genel olarak korktuğum kadar toz göstermiyor ve parlak dolaplar gerçekten çok şık duruyor.

Aman, eve girmeden her türlü tadilatınızı yaptırın, yaşanan evde tadilat çok zor oluyor.

Son düzenleme:

tezgahı granit yaptır canım .istediğin renklerle çok güzel olur,hemde granit en sağlam tezgah malzemesi.

Mutfak yapmayı düşündüğünüz ölçüleri siteye koyarsanız tasarım konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…