• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

1155gecesesleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2019
54
47
3
38
Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum

Haftalık olarak eve sadece süt ürünleri ve sebze alırız.
Diğer şeyleri aylık ya da daha fazla süreli şekilde alıyoruz.
Ama haklısınız, hayat inanılmaz pahalı.
4 kişilik(ikisi bir türlü yemek yemeyen küçük çocuk) bir aile olmamıza rağmen, mutfak masrafımız asgari ücretin kat be kat üstünde.

Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum

Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...

Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Hergun duş yapmama rağmen bu ay 35 TL şu faturam geldi 63 TL elektrik geldi elktirgi kullanırım çünkü hergun ev süpürurum benim de telim hep sarjdadir sacalrimi duzlestirim fln ama hiç bana o fiyatlarda elektrik veya su parasi gelemedi 5 senelik de evliyim

Bim şok serra bu marketlerden alıyorum 100-150arası yapıyorum
Haftalık bitenler genelde sebze meyve ve kahvaltılık ürünler olur beslenmede varmış bana normal geldi 1 haftada bitmesi.

Kuru gıda, yag, deterjan vs gibi ürünler 1 haftada bitmiyordur eger büyük boylarından alıyorsanız.

Back