- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
-
- Konu Sahibi quantumkizi
Geçen kurban bayramı zamanı bizimde balkona güvercin yuva yapmıştı ve bir yavrusu olmuştu. Nasıl davranirsiniz bilmiyorum ama guvercin biti denen bişey varmış bizim bütün evi böcek basmıştı. Dikkat edin böyle bişeyle karşılaşmayın.
Insallah karşılaşmazsiniz. Siz yine de balkona girmeseniz de kapı çevresini ara ara kontrol edin nokta kadar bişey oluyor bunlar. Ilaclari varmis sanirim bitlenmemeleri icin biz geç farkettigimiz icin kullanmadik. Öyle önlem alabilirsiniz olmadi.inşallah öyle bişey olmaz
Insallah karşılaşmazsiniz. Siz yine de balkona girmeseniz de kapı çevresini ara ara kontrol edin nokta kadar bişey oluyor bunlar. Ilaclari varmis sanirim bitlenmemeleri icin biz geç farkettigimiz icin kullanmadik. Öyle önlem alabilirsiniz olmadi.
Canım hiç dokunmayın benim de papağanlarım yavrulamıştı az çok bilgi sahibiyim.
Öncelikle pencereyi açık bırakın mutlaka yemek taşıyabilsin. Asla yumurtaya yaklaşmayın. Doğana kadar kalsın aşağı yukarı 20-21 günde yavru çıkar eğer içi doluysa. Yavru çıkarsa ne ala, o zaman da dokunmayın ama sakın. Yaz aylarındayız saksının yakınlarına su koyun yazık içmeye su bulamayabilir. Hatta ben olsam buğday filan da koyardım. Annecik beslenmeli :)
O yavrucuk çıktığında görmelisiniz, müthiş bir duygu :) torununuz hayırlı olsun :)
Bayanlar ailece sevindiğimiz bir durumla karşılarştık ama ne yapacağımızı bilemedik.Mutfağımızdaki kapalı balkonumuzu kiler amaçlı kullanıyoruz. Annemde saksıda soğan yetiştirmeyi denedi kendince.Bugun bizi heyecanla çağırdığında bu görüntüyle karşılaştık. Güvercin ve minnak bir yumurtası vardı saksıda . belki daha fazla vardır bilmiyoruz ama hayvancağız korktu diye çok yaklaşamadık. Balkonun kapısını kapattık oradan izliyoruz. Ne yapmalıyız. sürekli orada duramaz çünkü içerde hayvan. Camı sürekli açık tutmamız lazım istediğinde çıkabilmesi için. saksıyı terasımıza koysak orda rahatı olur mu yumurtalarını götürebilir mi bilmiyorum, ya da yavruları çıkana kadar burada mı durmalı ? kuşlardan da anlamıyoruz ki
Eki Görüntüle 1560184
Çok şeker maşallah. Bu arada güvercin değil kumru misafiriniz.Saksıya çok yaklaşmamaya gayret edin. Bakın fotoğraflarken annelik güdüsü ile kanatlarını açmaya hazır durmuş.
Balkona buğday , ekmek kırıntısı , su koyabilirsiniz. Yavrusu yumurtadan çıkınca , yavruları genelde çatı saçağı olan binalara taşımayı seçiyorlar koruyabilmek için. İlk uçuş denemelerinde çok şekerler. Kendilerini koruyup kollayan ailelerden korkmuyorlar.