Mutfağımı Yeniliyorum Tecrübelerinizi Paylaşırmısınız?

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.304
15
358
İstanbul
Kızlar mutfağımı yaptırmam gerekiyor. L şeklinde olacak ve kırmızı istiyorum. Çok fazla model ve marka var ama kafadan 4.000-5.000 fiyat veriyorlar. Ekonomik kullanışlı bir şekilde bu işi nasıl yaptırırız.
Siz yaptırırken karşılaştığınız sorunlar oldumu karar verirken nelere dikkat edeyim. Malzeme seçimini nasıl yapayım. Bana yardımcı olurmusunuz.

Verdikleri fiyat ortalama bir fiyat.Ben 2 sene boyunca hazır mutfak mağazasında mutfak çizimleri yaptım, fiyatlardan da haberdardım.4 Sene önce L şeklinde kırmızılı bir mutfak yapmıştım ve 3,500 fiyat çıkartmıştık.
Tavsiyelerim şöyle olacak;
Malzeme olarak (son gelişmeleri bilmiyorum) parlak olanlarından tercih et.Kırmızı mat olursa kötü durur.Ve üstünü beyaz lake ve altını kırmızı lake öneririm.Tümü kırmızı olursa zamanla sıkılabilirsin.
Tezgah üstü için diyebileceğim şu; kesinlikle granit öneririm.Suni mermer ve mermere oranla daha pahalıdır ama ömürlük kullanırsın.Kırmızıya tek uyan da siyah granittir ama tuzluya patlar.Bir de birkaç yerden fiyat al, marka olayına takılma sakın.
Samsun'da olsaydın eski çalıştığım yeri önerirdim, işçilik bakımından süperlerdi.
Kırmızı güzel tercih..Kırmızı rengi seçtiğin için mdf ya da laminant öneremiyorum, bu malzemelerin parlak kırmızı olmuyor maalesefki.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Ama fiyat makul geldi bana a.s.

slmlar benim mutfağımda kırmızı L şeklinde çok memnunum fakat dolaplarım parlak olduğu için inanılmaz parmak izi kalıyo ve zor siliniyo bnde keşke mat yaptırsaydım diye çok söylendim 2.5 sene önce 3000 tlye yaptırmıştım marka mutfaktan örnek alarak marangoza yaptırdım marka yaptırsaydım 5000 tlden aşağı yapmazlardı çünkü mutfağım baya büyük

13874_lCsvKSjYDd.jpg
dsc00056woj.jpg

önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim. Üstteki kahve kremin modelinden de olabilir. Benim yaptırmayı düşündüğüm mutfak bu. aradaki seramikler değişik olacak. Ama evyenin köşede olması kullanışlı olur mu sizce?

kemutfak.jpg

Hiç önermem köşede evye :1no2:

kullanışlı olmaz mı? araştırdığım kadarı ile daha çok camın önüne konuyor evye ama o zamanda karşı apartmandakilerle bakışmak zorunda kalıcam onu da istemiyorum yazın hep balkonda oluyor

Canım pencerenin önünde daha şık duruyor bence :asigim:
Hem stor yaptırırsın cama.Lavaboda işin olunca da indirirsin storunu, kimseler görmez :lepi:
Tabi sen yine içine nasıl siniyorsa öyle yaptır.Ama köşe karanlık kalır, bulaşık felan yıkarken için daralır gibi sanki :uhm:

bencede marka olayına takılı kalmaa.sengözlerimebaksanab
güzel bir marangoz bul onlarda çizim programıda oluyor istediğin şekli çizdir.
kırmızı istedğin için lake yada membran seçmelisin membran en pahalısı oluyor.
markalı ürünlerde çekmece dolap içi aksesuarlar çok fazla tutuyor sürgüler falan.
yinede sen bilirsin ama birçok yerden fiyat almanda yarar var.
bende yeni yaptırdım mutfağımı açık renk profil kapak yaptırdım tam istediğim gibi oldu marangoza yaptırdım projesini bile hazır programlarlaa kendim çizdim çokda uyguna yaptı marangoz.
benim mutfağa istersen bakabilirsin. http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/273014-2-gunluk-mutfagim.html

Bende kırmızı L yaptıracağı ve köşeye ocak dşünüyorum davlumbazla bu konuda tavsiyeniz nedir sizde yaptırmalımıyım?

bencede parka arama marangoz bul bende yeni yapdırdım mebran yapdırdım ama baya koyu renk :)aynı dönemde yapdırdığım arkadaşlar var parlakları kimse tavsiye etmiyor çok çiziliyromuş vede izler belli oluyormuş yapdırdığım kişide önermemişdi kırmızı yapan arkadaşım var onunki kırmızı bazı yerleri çerçeveleri y7ani metalik gri çok sık güzel durmuş ve mat yapmış

bir öenerim daha olacak güzelim çerçeveli olmasın düz daha iyi temizliği pratik oluyor

canım bence de kırmızıdan vazgeç. kırmızı mutfakta kullanılacak uygun renkler arasında da değil zaten.ama mesela kırmızı yanına başka renk alabilirsin. beyaz yaptırırsın ağırlık olarak. kırmızı da ara ara olur. ama parlak düşünüyorsan lakeden ziyade venni ya da balon kapak araştır.benimde yazın düğünüm var inşallah. mutfak yaptırıyoruz balon kapakta bordo ve beyaz seçtim inşallah güzel olurlar canım...

ben de mutfak yaptırıyorum mebran kapak..en güzel o duruyor..yalnız parmak izi kalıyormuşş dikkatli kullanmak gerek ama mat olanların da görüntüsünü sevmiyorum..
köşe evye olacak benim de ama 2 taraflı olanlardan..eğer öyle bişy düşünürsen 2 firma var yapan franke ve teka onlar da 500-800 arası bilgin olsun..

canım bence de kırmızıdan vazgeç. kırmızı mutfakta kullanılacak uygun renkler arasında da değil zaten.ama mesela kırmızı yanına başka renk alabilirsin. beyaz yaptırırsın ağırlık olarak. kırmızı da ara ara olur. ama parlak düşünüyorsan lakeden ziyade venni ya da balon kapak araştır.benimde yazın düğünüm var inşallah. mutfak yaptırıyoruz balon kapakta bordo ve beyaz seçtim inşallah güzel olurlar canım...

balon kapak duymamıştım araştırırım. ben kırmızıyı mutfakta çok seviyorum ama boğucu olacak şekilde değil cam kapaklar ve gümüş rengi ile kombin olacak

ben de mutfak yaptırıyorum mebran kapak..en güzel o duruyor..yalnız parmak izi kalıyormuşş dikkatli kullanmak gerek ama mat olanların da görüntüsünü sevmiyorum..
köşe evye olacak benim de ama 2 taraflı olanlardan..eğer öyle bişy düşünürsen 2 firma var yapan franke ve teka onlar da 500-800 arası bilgin olsun..

daha uygun fiytlı köşe evyeler var aslında

Back
X