Mutfak Dekorasyonu mutfağımı birlikte dekore edelim kızlar :)

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
selamlar,

mutfağımız bitti çok şükür. şimdilik şöyle görünüyor

$Fotoğraf-0023.webp

gece çekimi olduğu için biraz koyu çıksa da mutfağım açık krem rengi. sarımsı değil kemiğin biraz koyusu. duvarlarımız da pembe. mutfak için aldığım mutfak takımı da bu

$english home mutfak.webp

bu modelin perdesi de var english home'da. çift fonlu takım perde düşünüyordum ki bugün şu fotoğrafı gördüm

305586_331628056902041_363624819_n.jpg

duvarlarım da pembe olacağı için fonla çok boğacağım sanırım. böyle açık renk (krem ya da kemik) tül kullansam mutfağımda? yine fotoğraftaki gibi de beyaz bir mutfak masası takımı istiyorum ikea'dan bakıcam ona da.

bir de mutfak dolabının kulpları değişecek. yatak odamda da kullandığım şu kulpları istiyorum mutfağıma

$Fotoğraf-0052.webp
evet kızlar durumlar böyle sizlerin (özellikle country seven hanımların) fikirlerini de alırsam çok mutlu olacağım

Bende fikrimi söylemek istedim çünkü country tarzı mutfak deyince hemen ilgi alanıma giriyor :) Sanırım mutfağınızı yeni yaptırdınız güle güle kullanın. Mutfak dolaplarınız krem rengi olduğuna göre bence masa ve sandalyelerinizi beyaz seçmeyin tik ağacından yapılmış masa sandalye ve üzerinde pembe pötikareli veya çiçekli minderler çok daha şık durur. Perdenizde daha sade olmalı, Öyle bol çiçekli vs. olursa çok karışık görünür mutfağınız. Bence kumaş ya da bambu stor seçerseniz daha naturel görünür.

Bende fikrimi söylemek istedim çünkü country tarzı mutfak deyince hemen ilgi alanıma giriyor :) Sanırım mutfağınızı yeni yaptırdınız güle güle kullanın. Mutfak dolaplarınız krem rengi olduğuna göre bence masa ve sandalyelerinizi beyaz seçmeyin tik ağacından yapılmış masa sandalye ve üzerinde pembe pötikareli veya çiçekli minderler çok daha şık durur. Perdenizde daha sade olmalı, Öyle bol çiçekli vs. olursa çok karışık görünür mutfağınız. Bence kumaş ya da bambu stor seçerseniz daha naturel görünür.

teşekkür ederim. evimiz tadilat aşamasında ağustostaki düğünümüze kadar tadilatı da yerleşimi de bitmiş olacak inşallah.

tik ağacını ben de çok beğeniyorum ama nerde bulabilirim acaba hiç bir fikrim yok :/ bir de asıl ikea'da bi masa sandalye takımı beğenmiştim aklım onda hala

attachment.php

stor için annem çok ısrar ediyor ama ben istemiyorum ısınamadım nedense. evimizde holde bir pencere var ufak onu stor yapmayı düşünüyorum sadece. mutfak penceresine tül istiyorum açık renklerde.

bir de halı mevzuu var onda da çok kararsızım. nasıl bir halı hem kullanışlı hem şık olur mutfak için var mı önerileriniz kızlar?

bu arada aksesuarlar da var tabii onların çoğunu aldım. mesela yukarıdaki english home fotoğrafındaki güllü askılardan aldım, cam önü için saksılar aldım. bu tip aksesuarlarım nerdeyse tamam. perde, mutfak masa sandalyesi ve halı şu an kafamda belirsiz olan noktalar

teşekkür ederim. evimiz tadilat aşamasında ağustostaki düğünümüze kadar tadilatı da yerleşimi de bitmiş olacak inşallah.

tik ağacını ben de çok beğeniyorum ama nerde bulabilirim acaba hiç bir fikrim yok :/ bir de asıl ikea'da bi masa sandalye takımı beğenmiştim aklım onda hala

attachment.php

stor için annem çok ısrar ediyor ama ben istemiyorum ısınamadım nedense. evimizde holde bir pencere var ufak onu stor yapmayı düşünüyorum sadece. mutfak penceresine tül istiyorum açık renklerde.

bir de halı mevzuu var onda da çok kararsızım. nasıl bir halı hem kullanışlı hem şık olur mutfak için var mı önerileriniz kızlar?

bu arada aksesuarlar da var tabii onların çoğunu aldım. mesela yukarıdaki english home fotoğrafındaki güllü askılardan aldım, cam önü için saksılar aldım. bu tip aksesuarlarım nerdeyse tamam. perde, mutfak masa sandalyesi ve halı şu an kafamda belirsiz olan noktalar

Masa ve sandalyeleri Mudo Concept, Tepe Home, İkea'da bulabilirsiniz. Hasır halı yakışır derim. Perde ise kısa dantel el örgüsü de olabilir. Antika ahşap bir dolabı eskitme tekniğiyle pembeye boyayabilirsiniz. Mutfağın uygun bir duvarına taş yada tuğla kaplama yaptırılabilir. Renkli galvaniz aksesuarlar ve sepetler kullanabilirsiniz.

Hayırlı uğurlu olsun.Bitmiş halini de görürüz inşallah.

English Home'a yeni,cupcake li seri gelmiş,o da çok güzel.Ama tabii tüm mutfak için değil,sadece detay olarak...

Mutfak halısı için Samur'un çok güzel mat halıları var :

$samur2.webp$samur1.webp

Masa ve sandalyeleri Mudo Concept, Tepe Home, İkea'da bulabilirsiniz. Hasır halı yakışır derim. Perde ise kısa dantel el örgüsü de olabilir. Antika ahşap bir dolabı eskitme tekniğiyle pembeye boyayabilirsiniz. Mutfağın uygun bir duvarına taş yada tuğla kaplama yaptırılabilir. Renkli galvaniz aksesuarlar ve sepetler kullanabilirsiniz.

yemek odam ve koltukları alırken tepe home'a bakmıştım bizim alışveriş yaptığımız tepe'de beğendiğim mutfak masa sandalyesi olmadı ama yakın tarihte istanbula gideceğim alışveriş için olmazsa orda bir tepeye de bakarım.

eskitme dolap aklımda ama hazır almak istemiyorum çünkü mudoda var istediğim tipte dolaplar 1500 lira civarında fiyatları. benzer bir dolap bulduğumda alıp boyamayı düşünüyorum. benim de aklımda mavi var pembeden ziyade :) sepetleri de beğendim istanbul alışverişimde alınacaklar arasında :) hasır halıya bakacağım mutlaka daha önce hiç düşünmemiştim.

kısacası bi çok şey ya aklımda ya da daha önce aldım yukarıda yazdığım gibi halı, perde ve masa sandalyede kararsızım hala.

dantel perdeyi ben de beğeniyorum ama kim örecek o mesele :/ teşekkürler bu arada :)

English Home'a yeni,cupcake li seri gelmiş,o da çok güzel.Ama tabii tüm mutfak için değil,sadece detay olarak...

Eki Görüntüle 384748 Eki Görüntüle 384747

cupcakeler güzel ama çok mu fazla bu ara her yerde nedir pek sevmiyorum :))

halı bakıyorum sürekli yarın merinos ve royalin fabrikasına gitme şansım olacak umarım biraz fikir edinirim ordan

size de teşekkürler :))

Son düzenleme:
kuzum hayırlı olsun...

güzel günlerde oturun inşallah lakin merak ettiğim bir konu var neden yaptırdığın halde klasık tercih ettin ki...

mutfak dolapların yine beyaz tezgahın ahşap olabilirdi...

tezgah arası fayansların ise yine eskilerden bir şeyler olabirdi...ama inan kötü demiyorum diyemem de sakın beni yanlıs anlama sadece merak ettim aslında sölemesem mi dedim hani oldu artık kafan karısmasın diye...

dolapların krem ya kuzum beyaz masa belki sırıtır yani ya krem ve devamı ya da kahvesi ya da beyaz ve devamı olmalı bence ben beyaz&krem sevmem de o yüzden ya beyaz koyu ya ya krem koyu yani;)

zaten hersey tamam içine eşyaların yerleşince hersey tamam olucak...

benim tavsiyem mutfak halısı en çok kirlenen hali...

makina da yıkanabilir tercih et

perdelerinde benimkisi gibi olabilir ya da sanki nakışlı gibi görenen var ama adını bilmiyorum bakıp foto eklerim öle olabilir...

aklıma bunlar geldi kuzu can can:)

kuzum hayırlı olsun...

güzel günlerde oturun inşallah lakin merak ettiğim bir konu var neden yaptırdığın halde klasık tercih ettin ki...

tezgah arası fayansların ise yine eskilerden bir şeyler olabirdi...ama inan kötü demiyorum diyemem de sakın beni yanlıs anlama sadece merak ettim aslında sölemesem mi dedim hani oldu artık kafan karısmasın diye...

dolapların krem ya kuzum beyaz masa belki sırıtır yani ya krem ve devamı ya da kahvesi ya da beyaz ve devamı olmalı bence ben beyaz&krem sevmem de o yüzden ya beyaz koyu ya ya krem koyu yani;)

perdelerinde benimkisi gibi olabilir ya da sanki nakışlı gibi görenen var ama adını bilmiyorum bakıp foto eklerim öle olabilir...

ya o konuları sorma :D ustanın gazabına uğradık. tezgah mermerdi ama pembe bi mermer kulplar da güya yukarıda dediğim kulplardan olcaktı. fayansları da kare fayanslardan beğenmiştim tezgahın renginde.

ben uzaktayım zaten, nişanlım da işteyken usta gelip takmış her şeyi. hadi tezgahla kulplar neyse o fayansları görünce şok oldum. çok ilginç bi durum ama gerçek maalesef :/ yine de en azından şu boncuklu gibi minik taşlı parlak fayanslardan yapmadığına dua ediyorum :D

ustayla uğraşmak hakkaten zor hem de böyle bizim gibi başında duramıcaksan :/ kulpları değiştircem artık, tezgahı çok takmadım bu da fena değil gibi geldi ama fayanslar efsane oldu :D bu da bana iyi bi ders oldu :D

kuzum hayırlı olsun...

Çok güzel yazmışsınız bence de beyaz - krem ikilisi hoş görünmüyor ya beyaz ya da krem aksesuar ve mobilyalar da mutfak dolaplarıyla birbirlerine uyumlu renk tonlarıyla kombine edilmeli.

Son düzenleme:

attachment.php

canım selam,

nihayet evime döndüm!:)
bu yukarıda fotoğrafını koyduğun takımı ben kullanıyorum 5 yıldır,çok ta memnunum.
mutfak dolapları beyaz olmadığı için bu renkte bir masa takımı daha çok uyar sana,beyaz masayı unut,zaten herşey bembeyaz olmasın bence..
halıyı mutlaka yıkanabilir birşey al,çok büyük olmasına gerek yok,evlerde doğalgaz var zaten.
benim şu an evimde kullandığım perde uçları beyaz fon ucuna dantel,her gelen arkadaşım bayılıyor,o tipte bir şeyler de seçebilirsin..benim annem yapmıştı ama artık heryerde bu uçlardan satıyorlar..ya da daha sade bir kumaş seç çünkü zaten masa örtün falan çok çiçekli,fazlası bir süre sonra bayabilir..

ya o konuları sorma :D ustanın gazabına uğradık. tezgah mermerdi ama pembe bi mermer kulplar da güya yukarıda dediğim kulplardan olcaktı. fayansları da kare fayanslardan beğenmiştim tezgahın renginde.

ben uzaktayım zaten, nişanlım da işteyken usta gelip takmış her şeyi. hadi tezgahla kulplar neyse o fayansları görünce şok oldum. çok ilginç bi durum ama gerçek maalesef :/ yine de en azından şu boncuklu gibi minik taşlı parlak fayanslardan yapmadığına dua ediyorum :D

ustayla uğraşmak hakkaten zor hem de böyle bizim gibi başında duramıcaksan :/ kulpları değiştircem artık, tezgahı çok takmadım bu da fena değil gibi geldi ama fayanslar efsane oldu :D bu da bana iyi bi ders oldu :D
Ay inanmıyorum kıyamam yaa vay salaklar vay biliorum usta salaklıklarını köydeki evimiz için gittik banyo ve mutfak fayansı seçtik bi gittim ki eve mutfaga banyo fayanslarını takmışlar şok oldum ve dedim derhal sökün onların salaklığı neticede...hemde koca bir duvara!

ayyy çıldrımıştım...

seni çok iyi anlıyorum başında duramıyorsun istediğin gibi olmuyor

neyse sıkma canını yavaş yavaş kendin değiştirir isteğin şekle getirirsin bi süre sonra kuzum...

Ay inanmıyorum kıyamam yaa vay salaklar vay biliorum usta salaklıklarını köydeki evimiz için gittik banyo ve mutfak fayansı seçtik bi gittim ki eve mutfaga banyo fayanslarını takmışlar şok oldum ve dedim derhal sökün onların salaklığı neticede...hemde koca bir duvara!

ayyy çıldrımıştım...

seni çok iyi anlıyorum başında duramıyorsun istediğin gibi olmuyor

neyse sıkma canını yavaş yavaş kendin değiştirir isteğin şekle getirirsin bi süre sonra kuzum...

ben orda olsam yapacağımı bilirdim de uzaktan bi şe diyemedim. yani kaan için sorun olmaz da kaan'ın ailesini ürkütmeyeyim dedim :D

olsun ama ya ben çok sevdim mutfağımı bakalım nasıl olcak yerleşince :16:

ben orda olsam yapacağımı bilirdim de uzaktan bi şe diyemedim. yani kaan için sorun olmaz da kaan'ın ailesini ürkütmeyeyim dedim :D

olsun ama ya ben çok sevdim mutfağımı bakalım nasıl olcak yerleşince :16:

ayy evet yerleşince bak gör nasıl senin olcak nasıl içine sincek eminim...mutlulukla oturun insallahhhh

amin canım rustik seçmek zorundayım bu ara çok kafam karışık biraz da bilgisizlik var işin içinde daha önce kullanmadığım için.

ay keşke bu topiği açmasaydım bölünüyor her şey bi oraya bi buraya :/ neblim orda arada kaynamasın dedim de hata ettim sanırım. söylesem kapatırlar mı acaba? öbür topikten devam ederdik.

sizin de başınızı döndürüyorum bir o taraf bi bu taraf pfff

http://www.kadinlarkulubu.com/sorul...icin-oneriler-bekliyorum-17.html#post24008681

mutfak dolaplarını gördüğümde, ilk düşüncem aa kulpları olmamış, daha çiçekli böcekli seramik kulplar seçseymiş demek oldu amaaa sen zaten öyle yapmışsın :34:
yanlız dolapların krem sanırım, fotodaki kulpların orta kısımları beyaz seramik gibi görünüyor, krem seramik seçersen daha uyumlu duracaktır?
dolapların parlak lake mi? fotodan tam anlayamadım ama mat lake country dekorasyona daha iyi fon oluşturur diye düşünüyorum...
seçtiğin mutfak takımını beğendim, tarzına uygun olmuş ama tül seçimin için daha sade birşeyler hoş durabilir...
masa sandalye için beyazı düşünme derim ben, dolaplarınla uyumlu krem olabilir...
çok mu fikir belirttim :44: bende evlilik telaşı içinde aylarca mutfağımla uğraştım, seni anlıyorum...

mutfak dolaplarını gördüğümde, ilk düşüncem aa kulpları olmamış, daha çiçekli böcekli seramik kulplar seçseymiş demek oldu amaaa sen zaten öyle yapmışsın :34:
yanlız dolapların krem sanırım, fotodaki kulpların orta kısımları beyaz seramik gibi görünüyor, krem seramik seçersen daha uyumlu duracaktır?
dolapların parlak lake mi? fotodan tam anlayamadım ama mat lake country dekorasyona daha iyi fon oluşturur diye düşünüyorum...
seçtiğin mutfak takımını beğendim, tarzına uygun olmuş ama tül seçimin için daha sade birşeyler hoş durabilir...
masa sandalye için beyazı düşünme derim ben, dolaplarınla uyumlu krem olabilir...
çok mu fikir belirttim :44: bende evlilik telaşı içinde aylarca mutfağımla uğraştım, seni anlıyorum...

tek bir fikrim vaaar :) perde beyaz olmalı tiril tiril :)))

teşekkürler kızlar evet açık renk tül perde olacak kararımızı verdik:16:
darısı halıya inşallah :D

Eki Görüntüle 384748 Eki Görüntüle 384747

yeni 3 boyutlu halılar var... çok güzel duruyor.. özellikle taş desenlilerine bayıldım...

bilginiz olsun...

canım eminim mutfağında senin elin değdiğinde daha güzel olacak hiç dert etme : )
masa olarak benim beğendiğim daha önce sanada gösterdiğim bir model var ama mudonun olduğu için fazla pahalı. benzerini uygun bulabilirsek ne ala : )
$IMG_0008.webp$IMG_0013.webp

birde blogları gezerken şöyle bir şey gördüm , çok hoşuma gitti : ) bende böyle bir köşe düşünüyorum. beğenir misin bilmiyorum ama mutfağa güzel bir hava katabilir : )
raf ikea

$ek.webp$kdfjke.webp

canım eminim mutfağında senin elin değdiğinde daha güzel olacak hiç dert etme : )
masa olarak benim beğendiğim daha önce sanada gösterdiğim bir model var ama mudonun olduğu için fazla pahalı. benzerini uygun bulabilirsek ne ala : )
Eki Görüntüle 387423 Eki Görüntüle 387424

birde blogları gezerken şöyle bir şey gördüm , çok hoşuma gitti : ) bende böyle bir köşe düşünüyorum. beğenir misin bilmiyorum ama mutfağa güzel bir hava katabilir : )
raf ikea

Eki Görüntüle 387425 Eki Görüntüle 387426

aa bu raf tam benim istediğim gibi :D annemlerin eski mutfağı böyleydi açık raflı buna şu senin aldığın güllü tabak gibi bi kaç tabak koysak bir de renkli kavanozlar ne güzel durur di mi :D

var mı acaba hala ikea'da gidince bakayım unutmayayım listeme ekleyeyim :)

evet o sandalye masa takımı çok güzel de ne kadar acıba :/ mudo da abarta abarta suyunu çıkarıyor iyice

geçende şunları gördümdü :D

mudo'da indirimle 945 liraya dü_en odun - ek_i sözlük

mudo'da 1250 liraya sat1lan antik dekoratif kütük - ek_i sözlük

Back
X