Gectigimiz yaz benimde mutfagimda vardi yogun bir sekilde hemde balkonda butun mutfakta ufacik bir kirinti veya bulasiga hemen toplasiyorlardi. Raid karinca yemi sayesinde kurtuldum. Huylandigim her yere koydum. Karincadan eser yok simdi.selam hanımlar
Bugün farkettim ki mutfağımda karınca var. Oturduğumuz kat zemin üstü. Mutfağımız bahçeye bakıyor, mutfak balkonu da öyle. Ama nereden geldiklerini bulamıyorum çünkü bankonun rengi siyah. Öldürmek de istemiyorum sadece geldikleri yere internette yazdığı gibi pudra vs dökmeyi deneyeceğim. Ama nasıl bulabilirim giriş çıkışları nereden olabilir? Pencereye bakıyorum yok, e balkon kapalı? Lavabodan falan olabilir mi?
Ama temizlik yapinca her seferinde dokmek gerekiyor.Duvar diplerine komple tuz dökün şerit şeklinde küçük küçük delikler vardır sizin görmediğiniz ordan giriyolardır .
Ama temizlik yapinca her seferinde dokmek gerekiyor.
1.5 duvarım komple dolap, dolap içlerine de dökmem lazım o zaman. Duvarım çok az mutfakta.
Bu da çözüm değilse? Raid karinca yemi aldım. Tam bitti ohh derken hala devam ediyor. Bu ilaç yuvalara etki etmiyor muydu?Aklina gelecek her yerden girebilirler. Tek tek odurmeyle bitmezler zaten ve pudra dokmeyle de yer degistirirler sadece. Oradan cikamiyorlarsa baska yerden cikarlar. Ancak yuvalarina goturup larvalarini besleyecek zehirli gida vererek kurtulabilirsin.
Üç beş tane daha mı almalıyım acaba? 1 hafta sürdü ilacı yiyip yuvalarına gitmeleri. İzledim. Sonra hepsi öldü sandım. 2 gün hiç yoktu. Şimdi yine varlar. Üstelik mutfak tezgahını güzergah ediniyorlar.Gectigimiz yaz benimde mutfagimda vardi yogun bir sekilde hemde balkonda butun mutfakta ufacik bir kirinti veya bulasiga hemen toplasiyorlardi. Raid karinca yemi sayesinde kurtuldum. Huylandigim her yere koydum. Karincadan eser yok simdi.
Entomolog degilim ama bildigim kadariyla her karinca turunun tercih ettigi gidalar ve ayni turdeki karincalarin donemsel olarak yedikleri gidalar degisiklik gosteriyor. Karinca yeminin icindeki gida sizin evdeki karincalara cekici gelmiyor olabilir ya da yemi bulacaklari bir yere koymamis olabilir misiniz? Eger hangi tur gida veya siviyi yemekten hoslandiklarini bulursaniz bunu uygun miktarda boraks ve su ile karistirarak kendiniz bir karinca yemi yapabilirsiniz. Ama olculeri kafadan degil arastirarak belirlemenizi tavsiye ederim. Bir de isci karincalar ile yuvada bulunan larva ve kralice arinin yedigi seyler farkli. Belki raid karinca yemini yiyen karincalar öldü bu gordukleriniz yumurtadan cikan yeni karincalar. Hepsinin yemi yiyip yeni yavrular uretememesini bekleyin isterseniz.Bu konuda bende çok müzdaribim. Önerileri takip edeceğim.
Bu da çözüm değilse? Raid karinca yemi aldım. Tam bitti ohh derken hala devam ediyor. Bu ilaç yuvalara etki etmiyor muydu?
Üç beş tane daha mı almalıyım acaba? 1 hafta sürdü ilacı yiyip yuvalarına gitmeleri. İzledim. Sonra hepsi öldü sandım. 2 gün hiç yoktu. Şimdi yine varlar. Üstelik mutfak tezgahını güzergah ediniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?