mutfağıma ufak değişiklikler resimli..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar daha önce sizlere danışarak bilgi edinmtim ve sonunda uygulamaya geçtim..mutfağım dar ve küçük olduğu için haliyle tezgahımda ona göre...elimin altında bulunması gereken şeylerden feragat etmeden tezgahımı boş tutmayı başardım sonunda :) ufak bi raf yaptırdık eşimle ama sonra o tek raf yeterli gelmeyince ikincisinide ekledik... bakın bakalım olmuşmu sizce..orjinal ve beğenilen bi tarz oldu bence..komşularımın yalancısıyım :) $Fotoğraf0068.webp$Fotoğraf0069.webp

bunlarda bugün sahurdan önce yaptığım şeftali konserveleri :) gülmeyin... aklıma esti paylaştım :) alakasız ama neyse.. :)$Fotoğraf0070.webp
buda yeni aldığım sıvı deterjanlık :) ha ha kaptırdım iyice :)
$Fotoğraf0071.webp

Bende beğendim canım en azından yer açılmış ve tazgahın rahatlamıştır..Mantıklı olmuş böyle yapmanız konserveleride afiyetle yiyin inşallah.. (:

hersey güzelll
ama madem öyleee komposta tarıfınızıde bıze verebılırmısınızz?

gazelcim rafların güzel ve kullanışlı olmuş güle güle kullan sıvı sabunluğunda güzel yalnız ben bişeyi merak ettim o kadar çok reçeli tüketebilecekmisiniz?yoksa elinmi aza varmadı kardeş?:1:

hepsi çok güzel iyi günlerde kullan ...... Gazel şeftali konsereven reçelmi kompostosu ise tarif isterim en acelesinden .

Son düzenleme:
hepsi çok güzel iyi günlerde kullan ...... Gazel şeftali konsereven reçelmi kompostosu ise tarif isterim en acelesinden .

teşekkür ederim fazeycim.... şeftaliler reçel değil canım, komposto...yani bi diğer adıyla hoşaf... biz çok severiz kış boyu her sofrada olur sıklıkla...tarifi çok kolay....ilk evlendiğimde saatlerce şişeleri kaynatıp zar zor yapmaya çalışırdım ama bunu yeni öğrendim..çok kolay ve zevkli...çocuk bile yapar hemde çok lezzetli....

TARİFİ...
5 kilo şeftaliden yaptım ben. minik minik doğrayıp şişelerin yarılarına kadar dolduruyoruz....
sonra büyük 5 kiloluk tencerede şekerli su kaynatıyoruz...
herhangi bi ölçü kullanmadım göz kararı işte, yavaş yavaş ekleyin şekeri suya, tadına bakın hoşaf tadına gelene kadar işte...
kaynar kaynamaz cezve ile şeftali ile doldurduğumuz şişelere şekerli suyu ekleyin ve hemen kapaklarını sıkıca kapayıp ters çevirin...
işte hepsi bu kadar.... soğuyana kadar hiç dokunmayın şişelere...
sonra serin biyere kaldırın...çok lezzetli ve kolay....
aynı tarifi erik kayısı gibi meyvelerlede yapabilirsiniz....ben 2 senedir böyle yapıyorum herkes de bayılıyor...
afiyet olsun soranlara :)

teşekkür ederim fazeycim.... şeftaliler reçel değil canım, komposto...yani bi diğer adıyla hoşaf... biz çok severiz kış boyu her sofrada olur sıklıkla...tarifi çok kolay....ilk evlendiğimde saatlerce şişeleri kaynatıp zar zor yapmaya çalışırdım ama bunu yeni öğrendim..çok kolay ve zevkli...çocuk bile yapar hemde çok lezzetli....

TARİFİ...
5 kilo şeftaliden yaptım ben. minik minik doğrayıp şişelerin yarılarına kadar dolduruyoruz....
sonra büyük 5 kiloluk tencerede şekerli su kaynatıyoruz...
herhangi bi ölçü kullanmadım göz kararı işte, yavaş yavaş ekleyin şekeri suya, tadına bakın hoşaf tadına gelene kadar işte...
kaynar kaynamaz cezve ile şeftali ile doldurduğumuz şişelere şekerli suyu ekleyin ve hemen kapaklarını sıkıca kapayıp ters çevirin...
işte hepsi bu kadar.... soğuyana kadar hiç dokunmayın şişelere...
sonra serin biyere kaldırın...çok lezzetli ve kolay....
aynı tarifi erik kayısı gibi meyvelerlede yapabilirsiniz....ben 2 senedir böyle yapıyorum herkes de bayılıyor...
afiyet olsun soranlara :)

bende yaparm inşşl. evlennce :16::16: kolaymş gerçekten

gazelcim rafların güzel ve kullanışlı olmuş güle güle kullan sıvı sabunluğunda güzel yalnız ben bişeyi merak ettim o kadar çok reçeli tüketebilecekmisiniz?yoksa elinmi aza varmadı kardeş?:1:

sağol geztapocum... beğendiğine sevindim...onlar reçel değil canım komposto..herkes reçel zannetmiş :) o kadar reçel ye ye bitermi :) komposto tatlım...biz çok severiz o yüzden bi kaç ay içinde biter onlar merak etme az bile :) hem oğlumun biberonuna dolduruyorum içiyo seve seve....öyle hazır satılan meyve sularından sağlıklı ve organik :) buradan duyurulur bebişi olanlara :)

ayıpsın tatlım ben yollarım sana :) ne durumdasın düğün hazırlıkları falan..heyecan had safhada ?

heyecan fazla hala ablacm yaa bugn 2.provama gittim btmmş halyle ble gynce heyecanlandm yaaa topijklerime uğra istersen:34:

http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/543130-iste-gelinligim.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyizimiz-icin-neler-aldik/545501-baba-evinde-bekleyen-varsaa.html
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...min-aldigi-ceyizler-alacaklar-fikrinizzz.html

Son düzenleyen: Moderatör:

canım çeyizlerine bakmıştım ve çok beğenmiştim şimdi görünce hatırladım..maşallah hiç eksiğiniz yok allah daha çok versin canım....gelinliğini beğendim ama gücenmezsen biraz fazla taşlı şaşalı gibi geldi bana....sarkıt şeklindeki taşlı kısımlar olmasa daha şık olacak gibi...ama senin zevkin tabi geri kısmı çok hoş gerçekten...nişan elbisen de çok güzel çok beğendim..hele hele bindallının terliklerine bayıldım yaaa çok cici cici duruyor.... :) evim güzel evim bölümünde evini paylaşsan çok iyi takipci oluruz :) biz bu bölüme kapıldık diğer topikler bozuyor bizi... :) evin yerleştimi eşyalar hep alındımı? paylaşırsın değilmi evim güzel evimde :) takipciniz bak...

canım çeyizlerine bakmıştım ve çok beğenmiştim şimdi görünce hatırladım..maşallah hiç eksiğiniz yok allah daha çok versin canım....gelinliğini beğendim ama gücenmezsen biraz fazla taşlı şaşalı gibi geldi bana....sarkıt şeklindeki taşlı kısımlar olmasa daha şık olacak gibi...ama senin zevkin tabi geri kısmı çok hoş gerçekten...nişan elbisen de çok güzel çok beğendim..hele hele bindallının terliklerine bayıldım yaaa çok cici cici duruyor.... :) evim güzel evim bölümünde evini paylaşsan çok iyi takipci oluruz :) biz bu bölüme kapıldık diğer topikler bozuyor bizi... :) evin yerleştimi eşyalar hep alındımı? paylaşırsın değilmi evim güzel evimde :) takipciniz bak...

tabıkı ablacım paylaşıcam ama evim yerleşti eşyalar falan tam temzlk falnda yapıldı yarım yamaalk tam çeyız gtmeden koymak istemedim tam görüntlü resmler ailelerle olan resimler var çünki tam düzene girsin 2 perde 2 halı alıncak onlarad takılsn çeyız sermedn sonra eklicem inşl yada en geç düğünden sonra ablacım yoksa şimdiye kadr eklerdim:16:

böle taşlı olmasını ben istedim ablcm yaa bu aralar taşsız bişi alamadan yapamıorm:1: teşkkr ederm ablacm sağolasın

Back
X