Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cavaplarınız için teşekkür ederim...
yahu 22 kişi bakmış insaf biriniz bişey deseydinizya...
Eki Görüntüle 319421
arkadaşlar mutfak tezgahım çatladı 1 aydır o şekilde druyor ve ben granit istemiyorm bir daha asla mermerit düşünüyorm sizca nasıl bir tezgah olmalı ve ne renk ?5 metre bir tezgah olacak çok pahalı olmasına ragmen granit yaptırmıştıma ama bu kez o kadar maliyeti yüksek olmaması lazım fikirlerinizi bekliyorum...
evet canım tam 5 merte 5 yıl önce 1000 liraya yaptırdık biz de çok kullanışlı diye yaptırdık ama benim de bikaç arkadaşım söktürdü değiştirdi ama benim söktürme niyetim yoktu da baya bildiğin boydan boya çatladı ben başlarda farketmedim dolabı temizlerken bi baktım tezgahın alt kısmı küf gibi olmuş elimi sürdüm ıslak az daha su döktüm baktım ki ıslanıyo olurmş çatlama ama neden oldu bilemedim üzerine bişey falan da düşmedi anlamadım...ben galiba mermerit yaptırıcam da ne renk olsa bilemedim ...kahve olsa toz belli edermiki...granitin çatladığını ilk kez duydum.benim eşim mobilya dekarasyon ustasıdır.yatığı her mutfakta kendi evimde dahil hep granit.evim kira fakat pahalı olmasına rağmen benimkiyle beraber 5 karıda granit yaptırdı.ben 8 yıldır kullanıyorum hiç bi şikayetimde yok.granitten başkada ne önerilirki bilemedim eşimde yok daha ona sorayım
anladım canım granitten bahsediyorsun ..ama granıt de türüne göre yani türkiye de öıkanlar nispeten ucuz ama daha hoş renkleri var çok daha pahalı euro ile satılıyor...senın bu tezgah granıttemı catladı :))yada benmı karıstırıdm benım deıdgım su seyelrden sıyahlı kırmızılı fılan oluyor bıldıgın mermer galıba pahalı ama sahane gorunuyor
canım annemlerin tezgahını yapan bir tanıdık ustamız var sağolsun kendi işi gibi yapar o yönden sıkıntım yok ..koy renkte ben de senin gibi düşünüyorum toz olur ki l şeklinde 5 metre kim onu silcek bide dediğin gibi iç karartıcı yaa beyaz krem dekorasyonda benim favori renklerim dolaplarım o yönden çok kullanışlı tezgahımdan memnun değilim çatlaması bi yana hadinasıl yaptırırsan yaptır ama koyu renk yaptırma. o kadar kötü duruyor ki anlatamam. bizim evde iki tane mutfak var biri terasta biri içerde. ikisi de granit ve açık renk. ikisinden de memnunuz. terası kışın kullanmadığımız halde tezgaha baktığında pırıl pırıl parlıyor. toz kir göstermiyor.
ama bizim komşu yaptırdı siyah granitten. ay yok böyle bişey ya. o kadar kötü duruyor ki anlatamam. evi bi de yeniydi. mutfağı da çok hevesle yaptırdı. bej dolapları falan var ama siyah tezgahı var. o kadar pişman ki. çok kötü duruyor mutfakta. en küçük lekeyi gösteriyor. insanın içini karartıyor.
sana tavsiyem açık renk kullan. sanırım seninde dolapların bej gördüğüm kadarıyla. ona uyumlu yine bej tonlarında bir tezgah yaptırırsın. yaptırırken onlar kalıp şeklinde yapılıyor en fazla iki kalıp çıkarsınlar. çok parçalı görünmesin tezgahın. bir de duvar montesine dikkat et. orayı da duvala bütünleştirsinler. iki gün sonra su sızması ya da rutubet yaşanmasın. ustalara detayları ısrarla söylemelisin onlar bazen çok savsaklayabiliyorlar.
benim yardımsever arkadaşım koşmş gelmiş yine sağolasın kuzum..yaa sorma ben siyah cam ocak ve ankastre ocak davlumbaz setinden aldım fırınım bozuldu iyice yeni tezgah ta gerekince varsın ankastre olsun dedim ama bu cam ocaktan korkuttu millet beni kimi memnun kimi değil noolcak bakalım yaa offf annem de gri olan ankastrelerden var çizik çizik oldu ben de cam aldım bakalım noolcek...Yine beeen
canımcım benim içinde güzel bir başlık olmuş. geçenlerde bizde bunu araştırdık. Şu makaleden dolayı İşlenmiş taş tezgahlara bakacağım. Buyur tezgah çeşitleri ve özellikleri ayrıca dezavantajları;
1. Granit tezgahlar
Mutfak tezgahınızı yenilerken düşündüğünüz en son şey para ise tezgah malzemesi olarak graniti tercih edebilirsiniz. Mutfağa şık bir hava veren bu malzeme en mütevazı mutfakları bile güzel bir görünüme kavuşturur.
Avantaj: Isıyı izole eder, hoş renk seçenekleri bulunur, uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
Dezavantaj: Çok pahalıdır, cila işlemi periyodik olarak yapılmalıdır. Leke tutar ve çatlayabilir.
2. İşlenmiş taş tezgahlar
İşlenmiş taş malzeme, kuvars parçacıklarının bir araya gelmesiyle oluşturulur. Granitten daha geniş renk seçenekleri bulunan bu malzeme sızdırmaz yüzeye ve çizilmeye karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Doğal taş ile yapılan yıllık cila işleminin dışında bakımı oldukça kolaydır.
Avantaj: Leke ve aside karşı dayanıklıdır. Bakımı kolaydır.
Dezavantaj: Pahalıdır.
3. Sert yüzey tezgahlar
Adından da anlaşılacağı gibi sert yüzeyli tezgahlar sağlamdır ve yüzeyinde oluşabilecek çizikler zımparalanarak düzeltilebilir. Bu tip tezgahlar Avonite ve Dupont Corian gibi firmalardan siparişiniz doğrultusunda ısmarlanabilir.
Avantaj: Renk ve desen çeşitleri mevcut. Tek parçadır (ek yeri yok) ve lekelere karşı dayanıklı.
Dezavantaj: Yüzeye zarar verebilecek sıcak tencere ve lekelere karşı zayıftır; göreceli olarak pahalıdır.
4. Seramik fayans tezgahlar
Seramik fayans, dayanıklı ve temizlenmesi kolay bir malzemedir. Ucuz olması sebebiyle ortalama bir ev için gerçekten iyi bir seçim olabilir.
Avantaj: Üzerine sıcak tencere koyabilirsiniz. Temizlemesi kolaydır. Fiyat, renk, doku ve tasarım seçenekleri geniştir.
Dezavantaj: Tezgah tek parça değildir, fayanslar kolay çizilebilir ya da çatlayabilir, dolgu kısımları zamanla lekeli görünür, ısmarlama fayanslar oldukça pahalıdır.
5. Laminat tezgahlar
Formaica ve Wilsonart gibi markalarda bulabileceğiniz plastik kaplama sentetik malzemeden üretilen lamine tezgahlar temizlemesi kolay pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Boyuta uygun kesilen parçalar cilalanabilir.
Avantaj: Renk alternatifi mevcut. Bakımı kolay ve dayanıklı.
Dezavantaj: Çatlak ve soyulma durumunda tamir edilmeleri neredeyse imkansızdır. Son cilalı ve ön kenarlıklı çeşitleri pahalı olabilir.
6. Ahşap veya doğrama tezgahlar
Ahşap tezgahlar mutfağınıza hoş ve sıcak bir görünüm katar, renk ve cila açısından da oldukça zengin renk çeşitleri mevcuttur. Akağaç ve meşe gibi sert ahşaplar, en çok tercih edilen ahşap tezgah malzemeleridir.
Avantaj: Temizlemesi kolaydır, pürüzsüzdür, ihtiyaç duyulduğunda zımparalanabilir ve tekrar cilalanabilir.
Dezavantaj: Zamanla su ve lekelerden zarar görebilir, üreticinin önerileri doğrultusunda çiziklerin yağlanması ya da cilalanması gerekebilir.
7. Paslanmaz çelik tezgahlar
Mutfağınızda tamamıyla modern ve endüstriyel bir görünüm yaratmak istiyorsanız paslanmaz çelik iyi bir seçimdir. Isıya dayanıklı bu malzeme aynı zamanda uzun ömürlüdür. Siparişinize göre tasarlanan bu tezgahlar sızdırmazlık özelliği taşır.
Avantaj: Sıcak tencereler koyulabilir ve temizlenmesi kolaydır.
Dezavantaj: Pahalıdır, bazı yerleri içeri çökebilir v üzerinde kesme yapamazsınız.
8. Sabuntaşı tezgahlar
Genellikle koyu gri renk tonlarında pürüzsüz bir malzemedir. Çoğunlukla tarihi yapı ve evlerde görülen sabuntaşı, modern tasarımlı evlerde tezgah ve lavabo malzemesi olarak kullanılır.
Avantaj: Parlak ve koyu ton seçenekleri mevcut. Pürüzsüz bir yapıya sahip ve bazı tip lekelere dayanıklıdır.
Dezavantaj: Mineral yağ uygulaması ile düzenli bakım gerektirir, çatlayabilir ve zamanla kararabilir.
9. Mermer tezgahlar
Pahalı olmasından dolayı, genellikle tezgah malzemesi olarak tercih edilmez. ancak lüks bir görünüm istiyorsanız bu malzemeyi Amerikan mutfağı tezgahlarda ya da pişirme bölgesi çevresinde kullanabilirsiniz. Düzenli bakım isteyen bi malzeme kolayca lekelebilir. ancak yeni geliştirilen cilalama yöntemleri kullanılarak lekelenme geciktirilebilir.
Avantaj: su ve ısı geçirmez, hoş görünür.
Dezavantaj: Pahalıdır, gözenekli bir yapıya sahiptir, profesyonel olarak cilalanmadığı sürece lekelenebilir, çizilebilir.
10. Beton tezgahlar
Eğer mutfağınızda alışılmadık bir tezgah biçimi varsa beton iyi bir tercih olabilir. yüksek fiyatı birçok kişinin bütçesini aşabilir.
Avantaj:Isı ve çizilmeye karşı dayanıklıdır, renklendirilebilir, alışılmamış, sıradanlığın ötesindde bir görünüme sahiptir. Yeni geliştirilen bazı işlemler kullanılarak çatlaması engellenebilir, katkı maddeleri ile gözenekleri azaltılabilirr, yeni tip cilalarr kullanılarak çok daha dekoratif bir görünüm sağlanabilir.
Dezavantaj: Siparişinn özelliğine göre orta veya yüksek fiyatlara kadar maliyeti olabilir. çatlama yapabilir, endüstriyell, bir görünüm taşıyabilir, gözenekli bir yapıya sahiptir ancak cilalanabilir.
bende yeni mutfak dolabı yaptırdım.mermer olarakta çimstone yaptırdım.çok memnunum.çinstone renk yüzünden de seçmiştim ama çok memnunum.sende düşünebilirsin.bence açık renk düşün.krem veya açık kahve düşün.
yaa dur bi de bunu araştırayım canım sağolasın...Canim grapol denen bir malzeme var
Granit tozundan yapilior mermerit benzeri
Hem daha ucuz ve dayanikli sadece koyu renk olmasin yeter
doğru diyosun yak yaa siyah asla düşünmem zaten uymaz da hem de içim kararır kız ne o kapkara:))Ya bu ankastre büyük sorun. sen memnun değil misin yani canım tezgahı ankastre siyah diye sakın koyu renk yapma. onu değiştirmek uygun olur ama tezgahı yeniden değiştirmek pahalıya mal olur
offf güzel olan şeyler niye kullanışsız yahuu ...gerçi ne demişler evi papcan yıkcan bi daha yapcan ki doğruyu bulasın ama ne mümkün aslında klasikten şaşmamak lazım şimdide ankastre derdi çıktı başıma...forumda bi arkadaş paylaşmış cam ocağın temizliği zor diye ona taktım şimdide...mermerin içinde evye yok.gerçektende pahalı.uygun olsun yazını görmemişim.birde bende uzun musluk ucu dikdörtgen evye aldım.görünüşü güzel ama kullanış iyi değil.sanki şelaleden akıyor gibi akıyor.etfaf çok ıslanıyor.
Eki Görüntüle 319421
arkadaşlar mutfak tezgahım çatladı 1 aydır o şekilde druyor ve ben granit istemiyorm bir daha asla mermerit düşünüyorm sizca nasıl bir tezgah olmalı ve ne renk ?5 metre bir tezgah olacak çok pahalı olmasına ragmen granit yaptırmıştıma ama bu kez o kadar maliyeti yüksek olmaması lazım fikirlerinizi bekliyorum...
yok güzelim yaa çin malı falan değil netten bakabilirsin granit fabrikası var kırşehirderetim > Fabrikalarmz | Granita - lkemiz doal kaynaklarna deer katyoruz... ordan gidip kendimiz beğenip aldık getirdik mermerciye yaptırdık sıcaklık dayanıklılığı falan değil azıcık bi tutmayan yeri olsa ordan çatlar demişti adam 5 metre granit olunca bu risk var demişti yapan mermerci neyse öatlama probleminin dışında hele o evyesi yokmu tezgahtan yüksekte duran evyesi çıldırttı beni ben alışkınım foşur foşur bulaşık yıkamaya abi bunda evyeden dışarı su taşacak diye dikkat etmekten bulaşık yıkayamıyorum yok yok bana kendinden evyeli bi tezgah lazım ...bakalım mermeritin metresine 120 lira dediler bakalım ondan ddüşünüyorum anneminki ondan senelerdir kullanıyo bi sıkıntısı yok onlara gidince tezgahın rahatlığını anlıyorum...sizin granit gerçek granit değilmiş anlaşılan çin malı granitmiş maalesef bazı mutfakçılar insanı kandırıyor. bizm kirada otururken ev sahibimiz çin malı yaptırmıştı çok kötüydü şmdi kendi evimizde müteahhit hint graniti yapmış acayip kalın bir tezgah ve +280 dereceye kdr dayanıklı olduğu söyleniyor..yaklaşık 2 metrelık bir tezgahızmız vr ama ck sağlam üzerine çıkıyorm bn bazen yukardan birşey almam gerektiğinden düdüklü, çaydanlaık tencere herşey koyabılıyoruz. ben metresini 300 tl diye duymuştum bizm buralardan . ama sizn garnit nasıl çatladı şaşırdım doğrusu :)