mutasyon testimi bilen biri yorumlayabilir mi?

ftmecrn

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
433
1
16
34
Konya
slm arkadaşlar tekerarlayan düşüklerden dolayı yaptırdığımız mutasyon araştırmasının sonucu çıktı ama bişi anlamadık yorumlayabilirmisiniz şimdiden teşekkürler... sonuç alarak yazan yeri yazıyorum hasta MTHFR C677T ,MTHFR A1298C ve Faktor XIII (V34L) mutasyonlarını HETEREZİGOT Plasminogen Activatör Inhibitör PAI-4G/5G mutasyonuda HOMOZİGOT olarak taşımaktadır.

ben bu sonuçtan anlamam ama bişey sormak istiyorum. bu test nasıl yapılıyo. bi arkadaşımda 2 gebelik yaşadı ikisinde de bebeklerin kalbi durdu. bi çok test yapıldı herşey normal çıktı :44: bu testten yaptırdılar mı hiç bilmiyorum

ünüversite hastanelerinin tıbbi genetik polikliniğinde yapıçlıyor kromozom analizi ve mutasyon testi kandan bakılıyor bende iki defa düşük yaptım yazdığım gibi biri boş kese diğerinin de kalbi durdu bizim ilk olarak yaptırdığımız araştırma genetik :44:

anladım inşallah Allah herkese sağlıklı bebekler sağlıklı çocuklar nasip eder

bende bi yorumlayayım..

heterizigot taşıyıcı demek

homozigotta sahibisin demek..

sende kan pıhtılaşması yüksek seviyede yani kan sulandırıcı iğne kullanman gerekli..

bide deiğim gibi yukardaki linkede tıklayıp oraya yaz belki bişileri eksik yada yanlış biliyorumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…