Amin teşekkür ederim. Çok güldüm bu arada camdan aşağı atabilir miyim yorumuna.
Valla şu an herkes bana, iyi ki senin iş ortaya çıkmış. Abin yatsın kalksın sana dua etsin, yoksa bu kızın ben evlenmek istiyorum diyeceği yoktu diyor. :) Abim bu olaylar ilk olduğunda biraz kızmış sanırım anneme nasıl böyle davranırsın diye. (İyi ki onu bari yapabilmiş. ) Ablanın da öyle zoruna gitmiş ki anneme söyledi bana kızıyor, ben ağladım siz duymuyorsunuz telefonda konuşurken bağırdığını falan dedi. Ondan beridir abime de öyle iyi davranıyor ki anlatamam. Canımlar, seni seviyorumlar, ( evet ilk defa canım diye hitap etmeye başladı, evet ilk defa sevdiğini söyledi) hediyeler havada uçuşuyor. Özetle, benim bu durum tamamen abime yaradı. Onu kaybetmekten korkmaya başladı sanırım. :)
Ailemi çekiştirmesi konusu da şöyle gerçekleşti. Bu konuyu bana ilk açtığında tabiki altınlardan, senin yüzünden evlenemiyoruzlardan bahsetmiyordu. Bizim ona eskisi gibi davranmadığımızı, anneme kırıldığını falan söyledi. Tamam dedim, haklı olabilirsin. Ama annem kasıtlı böyle davranmaz. İnce fikirli olmadığındandır.
Bir sonraki buluşmada seninkiler sana kimbilir ne kadar altın takar, benim hakkım yok mu. Yanlış anlama seni kıskandığımdan değil ama... Denmeye başlandı. Babana benim söylemem gerekmiyor, memleketteki diğer evi bana sormadan satması gerekiyor düğün için dedi.
valla bayat balık baştan kokarmış gibi bi cümle hatırlıyorum tam gelin adayınıza göre benden sana nacizane bi tavsiye o söylediği şeyyer ne kadar kötü olursa olsun bence söylemelisin sonuç ne olursa olsun eğer abin bu insanla evlenmeyi düşünüyosa bunları bilmeli bence ve ona göre kararını vermeli sonuç olrak sadece abinle evlenmiyo bu kız aileyede giriyo bence çok kışkırtmadan paylaş derim abinle yada anne babanla baştan bişiler ortaya çıkmazsa daha büyük sorunlar olarak geri dönebilir allah korusun
1 değil 2 değil 3 değil kızın yaptıkları kişilikte problem var bence. abini böyle bi kzıın avucuna bırakmak istemezsin herhlade yada ilerde anne ve babanı??
Canım ne desem yanlış olacak biliyorum. Ama paraya, maddiyata bu denli önem verebilen insanlardan her zaman uzak durmaya çalışıyorum. Bu hayatımda bana huzur getiren bir şey oldu her zaman. Bunu deneyebilirsin canım. Mecbur kalmadıkça mesafeli olursun, sebebini de belirtirsin.
İnsanlar birbirini çok kırıyor bu işler için. Ne bileyim en basitinden kıyafetini, beresini kardeşiyle paylaşmayan insanlar var. Parasal bir konuda en yakınlarıyla çatır çatır kavga edenler var. Hastalık olduğunda insan her şeyin anlamsız olduğunu anlıyor, ama geç oluyor. Bunun farkına erken varmak gerçekten huzur getiriyor.
Valla şu an herkes bana, iyi ki senin iş ortaya çıkmış. Abin yatsın kalksın sana dua etsin, yoksa bu kızın ben evlenmek istiyorum diyeceği yoktu diyor. :) Abim bu olaylar ilk olduğunda biraz kızmış sanırım anneme nasıl böyle davranırsın diye. (İyi ki onu bari yapabilmiş. ) Ablanın da öyle zoruna gitmiş ki anneme söyledi bana kızıyor, ben ağladım siz duymuyorsunuz telefonda konuşurken bağırdığını falan dedi. Ondan beridir abime de öyle iyi davranıyor ki anlatamam. Canımlar, seni seviyorumlar, ( evet ilk defa canım diye hitap etmeye başladı, evet ilk defa sevdiğini söyledi) hediyeler havada uçuşuyor. Özetle, benim bu durum tamamen abime yaradı. Onu kaybetmekten korkmaya başladı sanırım. :)
Ailemi çekiştirmesi konusu da şöyle gerçekleşti. Bu konuyu bana ilk açtığında tabiki altınlardan, senin yüzünden evlenemiyoruzlardan bahsetmiyordu. Bizim ona eskisi gibi davranmadığımızı, anneme kırıldığını falan söyledi. Tamam dedim, haklı olabilirsin. Ama annem kasıtlı böyle davranmaz. İnce fikirli olmadığındandır.
Bir sonraki buluşmada seninkiler sana kimbilir ne kadar altın takar, benim hakkım yok mu. Yanlış anlama seni kıskandığımdan değil ama... Denmeye başlandı. Babana benim söylemem gerekmiyor, memleketteki diğer evi bana sormadan satması gerekiyor düğün için dedi.
valla bayat balık baştan kokarmış gibi bi cümle hatırlıyorum tam gelin adayınıza göre benden sana nacizane bi tavsiye o söylediği şeyyer ne kadar kötü olursa olsun bence söylemelisin sonuç ne olursa olsun eğer abin bu insanla evlenmeyi düşünüyosa bunları bilmeli bence ve ona göre kararını vermeli sonuç olrak sadece abinle evlenmiyo bu kız aileyede giriyo bence çok kışkırtmadan paylaş derim abinle yada anne babanla baştan bişiler ortaya çıkmazsa daha büyük sorunlar olarak geri dönebilir allah korusun
1 değil 2 değil 3 değil kızın yaptıkları kişilikte problem var bence. abini böyle bi kzıın avucuna bırakmak istemezsin herhlade yada ilerde anne ve babanı??
Biri; bir erkeği evlendikten sonra dilersen ailesiyle görüştürmezsin bile, abin de emin ol böyle. Anneni benim için sil desem siler.
Diğeri de, inanılmaz sinirli böyle gözlerinden ateş çıkarak konuştuğu anda ettiği bir laftı. Aynen şöyleydi: bunları açık açık söyleyeyim desem işler çığırından çıkacak tatsızlık olacak, madem öyle bu iş burada kalsın diyeceğim, içimden gelen her şeyi söyleyeceğim hepsinin de ağzına ****lacak.
Etkisinden kurtulamadığım, niye o zaman müdahale etmedim diye kendimi yeyip bitirdiğim, ailemden gizlediğim için vicdan azabı duyduğum iki cümle işte yukarıda. Söylersem annemin de babamın da tansiyonu şekeri fırlayacak. Abim sorduğunda çok büyük ihtimalle inkar edecek. Belki hatırlamayacak bile çünkü bunları söylerken öfkeden yüzü gözü kızarmıştı. Ve sonuç olarak ben yine arabozmak için uydurmuş olacağım.
Bir de bunu bildiği halde abimi ikna ederse de abim görmezden gelmek gibi bir karaktersizlik yaparsa bir daha yüzüne bakmak dahi istemem.
Offf off yazarken yine aklıma geldi. Hele ikincisinde ben aptal mıydım bu lafı aileme ettiğini anlamadım, resmen küfretmesine izin verdim. İnsanın bazen, ne derler basireti bağlanıyor dili tutuluyor ya. Aynen öyle oldum. Çok sonra idrak ettim o lafların nereye gittiğini. Cidden gerizekalıyım galiba.
fndkfndk, konunun başından itibaren senin yorumlarını okudum ve iyi niyetli biri olduğunu düşündüm...
Senin abin ve kız arkadaşı ile yaşadığın şeylerin benzerlerini ben erkek kardeşim ve kız arkadaşı ile yaşadım...
Olayların ayrıntısına girmek istemiyorum burada ama ben zaten kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorken ve kendisinden 10 yaş büyük olduğum halde yaşadım bazı şeyleri...
Ve hatta aramızdaki yaş farkından dolayı hep yaşına vermeme ve gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki kalbini kırmak yada ağzının payını vermek maksatlı hiçbirşey söylemememe rağmen...
İnsanların yapısı farklı bunu kabul etmek lazım...Doğruları da...
Ben sana şu kadarını söylemek istiyorum; abini kaybetmek istemiyorsanız sende/sizde yüzüne gülün ''abla''nın...Sevmeyin isterseniz ama abiniz için yüzüne gülün.... Hatta öyle bir gülün ki sizin halinizi tavrınızı abiniz de görsün...Ve yeri geldiğinde kimin haklı olduğuna da daha rahat karar verebilsin....
Zor bir şey söylediğim ama eminim uygularsanız kaybetmezsiniz abinizi....Hem kimbilir belki tatlı dil, yılan vs vs
ahh kuzumm yandınız siz.. içini karartmak istemem ama anlattıklarında kendimi gördüm. ben de abisine tapan bi kız kardeş olarak çok çektim yengeden. burda bahsederken yenge diyorum yoksa normal hayatta dilim hiç gitmedi o kelimeye. biz de abimle her anlamda benzeriz fiziksel ve karakter özellikleri olarak. ama bu hatun bizi her anlamda ters düşürdü.
ben bir anlatsam 6495 bölümlük dizi olur ve sen şu an yaşadıklarına sükredersin:) ama senin anlattıklarında bizimkinin başlangıcına çok benziyor tek fark bizde sadakatsizlik söz konusuydu, hep ben yakaladım ve bunlar olurken benim canım abim hakkaride askerdi. neyse anlatmaya başlarsam durduramıyorum kendimi ben de çok doluyum bu konuda.
bizimkiler şimdi 2 senelik evliler ve ben onunla hiçbir sekilde bir araya gelmiyorum selamı sabahı dahi kestim, iyi ki de yaptım. abim de karışmadı bu kez hak verdi. ve şimdi abimle aramız eskisi kadar iyi, her gün arıyor soruyor kimin ne olduğunu birebir yaşayarak anladı diye düşünüyorum.
sana tavsiyem de, sakın yüz verme. sen ona abla demişsin ama o seni kardeşi gibi görememiş belli ki, göreceğini de hiç sanmam. sen benim yaptığım hatayı yapma gerekmedikçe muhatap olma yoksa huzur diye bi sey kalmaz ailenizde. henüz evlenmemişler hala şansınız var, belki abin vazgeçer ama olur da evlenirlerse öyle çok sık gelip gitmeni tavsiye etmiyorum. iyi niyet herseyi çözer diye düşünme, bende iyi niyet kalmadı vere vere, sende de kalmaz gözün açık ol
Öyle mi dersinBir tek kardeşim var, ileride yeğenim olursa onu da doğru düzgün göremeyeceğim belki de. En çok ondan korkuyorum zaten.
ahh kader ortağım:26: benim de tek kardeşim o. iki kardeşiz biz de. hep ona üzülüyorum bi çocukları olursa ben onu doğru düzgün göremiycem ona halalık yapamıycam ve belki onun yüzünden onu abimin kardeşi gibi düşünüp sevemiycem sanki abimden önce o onun çocuğu diye düşünücem öyle seyler yaşattı ki nefret boyutuna gelmemesi için kestim bağımı. bi de benim abimin askerde bi sorunu oldu soğuk yerde askerlik yaptığı için üreme organlarıyla ilgili bi hastalık varikosel. ameliyat olması lazımdı gelir gelmez, olmazsa çocuk yapma olasılığı düşecekti ve abim 3 sene oldu askerden geleli o ameliyatı hala olmadı. çocuk istemiyor demek ki. zaten malum yenge de iğneden bile korkuyorum ben çocuk yapamam diyor. Allah büyük işte..
Ayy cok kotuymus gercekten. Allah yardimcin olsun canim senin de.
Ailenle gorusmeyeceksin dersem gorusmez abin; lafindan sonra ben oyle olmasindan korkuyorum. Insan bunu durduk yerde soylemez. Oyle bir plani yoktur umarim cunku bana gore ne yapar ne eder basarir istedikten sonra. Hadi ben neyse de, annem ve babam torun diye oluyor. Babam bir gun uzandigi yerde uyuyakalmis, ruyasinda da torunuyla yatakta oynadigini falan gormus. Uyandiginda battaniye altinda cocuk ariyordu Alp nerdesin oglum diye. Adini da koymus:) Dusun ki bu kadar cok torun istiyor. Annem de hep abin gibi mavis bir kizlari, ablan gibi esmer bir ogullari olsa keske falan der. Bu insanlara dogacak torunlarini gostermemek yada mesafe koymak isterse kahrolurlar eminim. Bana istedigi kadar tavir yapsin kizsin ama annemle babama yapmaz insallah.
Bariz zaten beni kıskandığı. O konuda olayı her duyan aynı yorumu yapıyor. Abimin silkeleneceğini de sanmıyorum. Kendi eliyle gidiyor mutsuzluğuna.