Cok cirkin bir insan.
Cok basit bir tavir.
Abiniz umarim tez zamanda kurtulur, kurtulamazsa da yengeniz bu kafayla devam ederse o evlilikten kusura bakmayin ama bi cacik olmaz.
Bir de evlenmeden neden herseyin icinde bu kadar anlamadim yani.
ahhh canım ya sen olayda kendini suçlama abin eğer ailesi hakkında bu kızın bu kadar konuşmasına izinveriyorsa hiç evlenmesinler daha iyi yengen biraz tilkiye benziyor inş.abimde anlar gerçek yüzünü görürde nasıl başlarsa öyle gider çünkü kız bariz kıskanmış sen hiç takma abinlede aranı el için bozma
Ayyyy şiştim yemin ederim. Bu ne ya? "Bu"derken kızı nası tanımlasam bilemediğim için ancak "BU" diyebiliyorum kendini kız zanneden o cisme.
(1) altın pazarlıkları, (2) anneye babaya saygısızlıklar, ne meraklıymışsın kızını evlendirmeye sözleri, anneye bağırmalar, (3) sana karşı had safhada kıskançlıklar, (4) mahalle ağzıyla konuşmalar... "lar lar" da "lar"... O kim ya senin evleneceğin tarihe karışıyor, aile içinde baban kimi hangi parayla evlendiricek bilmem ne... Sen kendin de karşılayamayabilirsin masraflarını, bu da sadece babanı anneni ilgilendirir. Ona ne be? Hadsiz... Ay uyuz oldum he !!!
Arkadaşım sen içini rahat tut, fazlasıyla iyi niyetli ve yapıcı yaklaşmışsın. Bundan sonrasında tavsiyem ailene biri bu kadar yüklenirse ver ağzının payını, cidden haddini bilsin herkes. Ayrıca evlenicez hepimiz azıcık naz niyaz isteriz ama bi aileye girmenin kabul görmenin de belli şartları vardır ki siz baştan gönülden kabullenmişsiniz kızı. Var ya inşallah abinle evlenmez, gidip oyunbaz aksi huysuz ailesi olan biriyle evlenir, anlar kıymetinizi.
bu gelinle çok yüz göz olmuşsunuz.
bana kalırsa annen baban sen hiç ilgilenmeyin.
muhatap olmayın.
abinle çözsünler ne meseleleri varsa.
neden yenge ile baban dışarıda görüşüyo mesela. bence bu çok saçma. bi talebi varsa ya gelsin hepinize söylesin ya da abinle halletsin.
Ben neredeyse eminim evlenirlerse o evlilikten bir cacık olmayacağına. Aklında evlendikten sonra bizimle görüştürmemek olduğuna da eminim hatta. Elimden gelen tek eğer öyle olacaksa evlenmesinler diye dua etmek. Başka da bir şey gelmez. Bu kadar rezillikten sonra hala yollarını ayırmadıkları için ailemin erkeklerini kabahatli buluyorum ben.
İkimize çok farklı konuşuyor bazen hayretler içinde kalıyorum. Abim de biz ona haksızlık ediyoruz sanıyor haliyle. Gerçi anneme falan laf söyletmedi yine ama bana bariz şekilde soğuk davranıyor. Artık hakkımda neler söylediyse... Öz kardeşi varken ona inanıyorsa, ki günahını almayayım ama bence öyle; o zaman ne hali varsa görsün diyorum ben de.
Canım seni de gerdim böyle, kusura bakma.
Şaka bir yana, kırmızıyla işaretlediğim yerde tam da hislerime tercüman olmuşsun. Bunlar olmadan önce sürekli; ben kendim her şeyimi karşılayacak güçte olmadıkça evlenmeyeceğim zaten sen merak etme abla diyordum ama şimdi hiç öyle düşünmüyorum. Bir kere evleniyorum ve abim evlatlarıysa ben de evlatlarıyım. Hiç de anlayışlı davranamam. Ne gerekiyorsa yaptıracağım aileme.
Bu arada abimden önceki sevgilisinden de bahsetti bana. Ailesi onay vermemiş çünkü çocuğun babasının işi iyi değilmiş. Mesleğini söylemeyeyim, belki babası o meslekten olan insanlar vardır da ayıp olur. Bazen demek geliyor içimden, sen en iyisi o eski sevgiline dön, onun babası taksın sana ağırlığınca altın diye.
Sevgili konu sahibi. Madalyonun birde oteki yuzu vardir her zaman. Kimbilir o kizda ne dusundu ne hissetti bugune kadar. Kirilmissindir tabi, iftiraya ugramak gibi birsey olmus senin ki, ama bence sen de az gorumcelik yapmiyorsun. Sonucta bence icten ice kiskaniyorsun abini, paylasmak konusunda sIkInti cekiyorsun. Oyle olmasa sorunlar ciktigi zaman kenara cekilmeyi bilmen gerekirdi. Senin sorunun deyil bu. Yanlis anlasilmissin tamam, anneni de kirmis ona da tamam, ama bence anneni savunmak sana dusmez, abin ve babana duser.
Hem belki mustakbel yengen de nelere kirilmistir.
Bu arada oyle bir resmetmissin ki yengeni, sanki ac gozlu, bencil, dusuncesiz vesaire, abin de hic birseyi goremiyecek kadar aptal asik. Yok efendim yengen evlenmeyi dusunmuyormus ta hemen, size konusunu bile actirmiyormus ta. Annen, baban ve abinin dusunmesi gereken seylermis bunlar vakti zamaninda. Tabi uslubun terbiyeli ve oturakli oldugu icin tum suc yengen ve abinde gibi gorunuyor, ama tecrubelerime dayanark ben sende de kabahat oldugunu dusunuyorum.
Bosver bunlari sen. Kendi kurmak istedigin ailene yogunlas. Olucaksa kendi elti ve gorumcelerine sakla enerjini. Birak o ve abin kendi problemleriyle ugrassin.
Bu kız herkese çektirir ama. Uzak dur o anne baba onun değil senin öz annen baban.
Sen mükemmel birisin bunuda söylemeden geçemicem.Tabiki öyle. Uzak da duruyorum zaten onun da bizi aradığı falan yok. Engellemiş her taraftan. Annemle de konuşmuyor. Teşekkürler bu arada yorum için.
Sen mükemmel birisin bunuda söylemeden geçemicem.
:)
Tebrik ederim. Soylediklerimi tescillediginiz icin sevgili konu sahibi. Cunku bekledigim tepkiyi verdiniz. Rahat birakin cevrenizdeki insanlari. Diyer konularinizi da okudum. Herkes icin ablam kardesim, cok iyidir diyip, en kucuk hatalarinda basliyosunuz sizlanip o insani caktirmadan baskalarina kotulemeye. Bu arada gorumcem gayet saygilidir hepimize karsi, elhamdulillah esimin ailesi konusunda problemimiz yok ne benim ne eltimin. Ama etrafimda gozlemledigim insan cok.
Valla çok sabırlıymışsın...
Çok fazla yüz göz olmuşsunuz. Senin yapacağın evliliğe, ailenin sana yapacağı çeyize laf etmek ona düşmez, daha yengen bile değil.
Bir de senin yüzünden evlenemeyeceğiz falan o an verseydin ağzının payını
daha 1-2 gun once okumustum konunu ama yorum yapmamistim simdi yine cikti karsima daha fazla dayanamicam yengene cok gicik oldum camdan asagi atabilir miyimvallahi cekilmez boyle biri sen de ailende cok sabirlisiniz masallah ben dayanamazdim valla Allah kurtarsin ne diyeyim... daha hayirli insanlarla karsilastirsin insallah...
valla düpedüz kıskançlık fesatlık ve çekememezlik. senin olayın ortaya çıkmadan önce evlilik çok uzaktıda sen ortaya çıkıncamı evlenme hevesi geldi çok saçma resmen fesatlık var olayda. valla gelin adayından size hayır gelmez. nankörlük etmek istemedim diyosun ama bu kadar ileri giden biri için yaptığın şey nankörlük olmaz. seni bu yaşa getiren aileni ezdirme bence ona ailen hakkında bu denli densiz konuşmasına izin vererek bence ailene nankörlük yapıyosun. valla ben olsam hopp orda dur bakalımmm sen kimi kime kötülüyosun kmi benle çekiştiriyosun kime bağrıyosun sen diye ortalığı ayağa kaldırırdım. kusura bakma ama abinde baya kapılmış kıza bu kadar şeye rağmen susturamamış ya o kızı pesss