Mustakbel yenge ile daha simdiden sorunlar...

Ben neredeyse eminim evlenirlerse o evlilikten bir cacık olmayacağına. Aklında evlendikten sonra bizimle görüştürmemek olduğuna da eminim hatta. Elimden gelen tek eğer öyle olacaksa evlenmesinler diye dua etmek. Başka da bir şey gelmez. Bu kadar rezillikten sonra hala yollarını ayırmadıkları için ailemin erkeklerini kabahatli buluyorum ben.

İkimize çok farklı konuşuyor bazen hayretler içinde kalıyorum. Abim de biz ona haksızlık ediyoruz sanıyor haliyle. Gerçi anneme falan laf söyletmedi yine ama bana bariz şekilde soğuk davranıyor. Artık hakkımda neler söylediyse... Öz kardeşi varken ona inanıyorsa, ki günahını almayayım ama bence öyle; o zaman ne hali varsa görsün diyorum ben de.

Canım seni de gerdim böyle, kusura bakma.
Şaka bir yana, kırmızıyla işaretlediğim yerde tam da hislerime tercüman olmuşsun. Bunlar olmadan önce sürekli; ben kendim her şeyimi karşılayacak güçte olmadıkça evlenmeyeceğim zaten sen merak etme abla diyordum ama şimdi hiç öyle düşünmüyorum. Bir kere evleniyorum ve abim evlatlarıysa ben de evlatlarıyım. Hiç de anlayışlı davranamam. Ne gerekiyorsa yaptıracağım aileme.

Bu arada abimden önceki sevgilisinden de bahsetti bana. Ailesi onay vermemiş çünkü çocuğun babasının işi iyi değilmiş. Mesleğini söylemeyeyim, belki babası o meslekten olan insanlar vardır da ayıp olur. Bazen demek geliyor içimden, sen en iyisi o eski sevgiline dön, onun babası taksın sana ağırlığınca altın diye.

bu gelinle çok yüz göz olmuşsunuz.
bana kalırsa annen baban sen hiç ilgilenmeyin.
muhatap olmayın.
abinle çözsünler ne meseleleri varsa.

neden yenge ile baban dışarıda görüşüyo mesela. bence bu çok saçma. bi talebi varsa ya gelsin hepinize söylesin ya da abinle halletsin.

Katılıyorum. Ben ve annem bundan sonra mesafeli olacağız zaten ama babam korkarım yelkenleri suya indirdi. Kendi çekecek artık ilerde ceremesini.

Dışarıda görüşme sebepleri de bize olan kızgınlığı. Bu olaylar olmadan önce anneme kızgındı mesela. Sebep de benim erkek arkadaşımın annesi gibi, annemin onun annesine çok mükemmel bir evlat yetiştirmişsiniz diye teşekkür etmemesi. Bu ve en az bunun kadar saçma birkaç sebebi daha vardı. Anneme de tavır yapıyordu. Bir defasında telefonum kapalıydı bana ulaşamadı annemi aradı, o arada annem ben içerden gelene kadar nasılsın kızım dedi de sadece iyiyim dedi, siz nasılsınız bile demedi.

Sonra da her şey ortaya dökülünce ikimize cephe aldı, evimize gelmek istemedi. Protesto ediyor bizi.

Aman sen alttan alayım dedikçe tepene binerler zaten, bi süre sonra sanki evleniceksen tüm yükü sırtlanmak senin görevinmiş gibi davranmaya başlarlar. Ay yok bunlar cidden paragöz arkadaşş.. Bu ne ya babanın mesleğini beğenmedim fln.. İnsanlar damadın mesleğini bile görmezden gelebiliyo, çiftler aşar tüm sıkıntıları diyerek, babanın mesleği ne demek ya? Hakikaten Allah korusun diyorum, inşallah abin ailenize yakışan içi temiz, "özü sözü bir" biriyle karşılaşır. Bak bi daha söyliyesim geldi, sen de ezdirme kendini he?

Sevgili konu sahibi. Madalyonun birde oteki yuzu vardir her zaman. Kimbilir o kizda ne dusundu ne hissetti bugune kadar. Kirilmissindir tabi, iftiraya ugramak gibi birsey olmus senin ki, ama bence sen de az gorumcelik yapmiyorsun. Sonucta bence icten ice kiskaniyorsun abini, paylasmak konusunda sIkInti cekiyorsun. Oyle olmasa sorunlar ciktigi zaman kenara cekilmeyi bilmen gerekirdi. Senin sorunun deyil bu. Yanlis anlasilmissin tamam, anneni de kirmis ona da tamam, ama bence anneni savunmak sana dusmez, abin ve babana duser.

Hem belki mustakbel yengen de nelere kirilmistir.

Bu arada oyle bir resmetmissin ki yengeni, sanki ac gozlu, bencil, dusuncesiz vesaire, abin de hic birseyi goremiyecek kadar aptal asik. Yok efendim yengen evlenmeyi dusunmuyormus ta hemen, size konusunu bile actirmiyormus ta. Annen, baban ve abinin dusunmesi gereken seylermis bunlar vakti zamaninda. Tabi uslubun terbiyeli ve oturakli oldugu icin tum suc yengen ve abinde gibi gorunuyor, ama tecrubelerime dayanark ben sende de kabahat oldugunu dusunuyorum.

Bosver bunlari sen. Kendi kurmak istedigin ailene yogunlas. Olucaksa kendi elti ve gorumcelerine sakla enerjini. Birak o ve abin kendi problemleriyle ugrassin.

Ne demek anneni savunmak sana düşmez? Bu ne saçma bir yorumdur... Abim evladı da ben bostan korkuluğu muyum? Ayrıca lütfen kendinize gelin. Ne demek yok efendim bilmemne. Kimseye yalan borcum yok. Aynen anlattığım gibi durum. Evet, evlenmeyi düşünmüyordu, konusunu bile açtırmıyordu. Sen de görümcenden dertlisin galiba ki resmen saldırmışsın.

Tüm suç yengemde ve abimde evet. Var mı itirazın? Hey Allahım! Sinirlerim tepeme çıktı gece gece.

Durup durup sinirleniyorum ya. Sen kimsin bana sen de az görümcelik yapmıyorsun dersin, kıskandığımı söylersin. Bu ne cüret!

Son düzenleme:
Valla çok sabırlıymışsın...

Çok fazla yüz göz olmuşsunuz. Senin yapacağın evliliğe, ailenin sana yapacağı çeyize laf etmek ona düşmez, daha yengen bile değil.

Bir de senin yüzünden evlenemeyeceğiz falan o an verseydin ağzının payını

Son düzenleme:
:)

Tebrik ederim. Soylediklerimi tescillediginiz icin sevgili konu sahibi. Cunku bekledigim tepkiyi verdiniz. Rahat birakin cevrenizdeki insanlari. Diyer konularinizi da okudum. Herkes icin ablam kardesim, cok iyidir diyip, en kucuk hatalarinda basliyosunuz sizlanip o insani caktirmadan baskalarina kotulemeye. Bu arada gorumcem gayet saygilidir hepimize karsi, elhamdulillah esimin ailesi konusunda problemimiz yok ne benim ne eltimin. Ama etrafimda gozlemledigim insan cok.

Lütfen abuk sabuk tespitlerinizi, yazıdan karakter analizlerinizi kendinize saklayın. Benim konuma cevap yazmayın demek gibi bir hakkım yok, fakat polemik olsun istemiyorsanız uzatmayın lütfen. Muhatap olmak istemiyorum çünkü yazdıklarınızda hiçbir doğruluk payı yok ve kimseyi inandırmak zorunda değilim.

Bunu söylerken yüzyüze değildik. Mesajlaşıyorduk. Ağzının payını vermedim, susmayı tercih ettim kırıldığımı anlar diye. Ama sonra bu olaylar patlak verince kırıldığımı anlamadığı gibi ben suçlu oldum onun gözünde.

Ki zaten çok güzel şeyler yaşamışlığımız oldu. Bana çok emeği geçti. Hatta bunu söylediği gecenin gündüzünde bile beraberdik. Sanki birden terslersem onca yaşanana nankörlük ederim gibi hissettim. O yüzden hep sustum. Hala da susuyorum. Çünkü kısmetse eğer evlenecekler. Ömür boyu söylediklerimin başıma kakılmasını istemiyorum.

daha 1-2 gun once okumustum konunu ama yorum yapmamistim simdi yine cikti karsima daha fazla dayanamicam yengene cok gicik oldum camdan asagi atabilir miyim vallahi cekilmez boyle biri sen de ailende cok sabirlisiniz masallah ben dayanamazdim valla Allah kurtarsin ne diyeyim... daha hayirli insanlarla karsilastirsin insallah...

valla düpedüz kıskançlık fesatlık ve çekememezlik. senin olayın ortaya çıkmadan önce evlilik çok uzaktıda sen ortaya çıkıncamı evlenme hevesi geldi çok saçma resmen fesatlık var olayda. valla gelin adayından size hayır gelmez. nankörlük etmek istemedim diyosun ama bu kadar ileri giden biri için yaptığın şey nankörlük olmaz. seni bu yaşa getiren aileni ezdirme bence ona ailen hakkında bu denli densiz konuşmasına izin vererek bence ailene nankörlük yapıyosun. valla ben olsam hopp orda dur bakalımmm sen kimi kime kötülüyosun kmi benle çekiştiriyosun kime bağrıyosun sen diye ortalığı ayağa kaldırırdım. kusura bakma ama abinde baya kapılmış kıza bu kadar şeye rağmen susturamamış ya o kızı pesss

Amin teşekkür ederim. Çok güldüm bu arada camdan aşağı atabilir miyim yorumuna.

Valla şu an herkes bana, iyi ki senin iş ortaya çıkmış. Abin yatsın kalksın sana dua etsin, yoksa bu kızın ben evlenmek istiyorum diyeceği yoktu diyor. :) Abim bu olaylar ilk olduğunda biraz kızmış sanırım anneme nasıl böyle davranırsın diye. (İyi ki onu bari yapabilmiş. ) Ablanın da öyle zoruna gitmiş ki anneme söyledi bana kızıyor, ben ağladım siz duymuyorsunuz telefonda konuşurken bağırdığını falan dedi. Ondan beridir abime de öyle iyi davranıyor ki anlatamam. Canımlar, seni seviyorumlar, ( evet ilk defa canım diye hitap etmeye başladı, evet ilk defa sevdiğini söyledi) hediyeler havada uçuşuyor. Özetle, benim bu durum tamamen abime yaradı. Onu kaybetmekten korkmaya başladı sanırım. :)

Ailemi çekiştirmesi konusu da şöyle gerçekleşti. Bu konuyu bana ilk açtığında tabiki altınlardan, senin yüzünden evlenemiyoruzlardan bahsetmiyordu. Bizim ona eskisi gibi davranmadığımızı, anneme kırıldığını falan söyledi. Tamam dedim, haklı olabilirsin. Ama annem kasıtlı böyle davranmaz. İnce fikirli olmadığındandır.

Bir sonraki buluşmada seninkiler sana kimbilir ne kadar altın takar, benim hakkım yok mu. Yanlış anlama seni kıskandığımdan değil ama... Denmeye başlandı. Babana benim söylemem gerekmiyor, memleketteki diğer evi bana sormadan satması gerekiyor düğün için dedi.

Benim huyumdur. Eğer sinirli yada duygusal anımda değilsem karşı tarafı anlamaya çalışırım. Çünkü kendimden bilirim, insan bazen öyle saçma bir ruh halinde oluyor ki çok saçma şeyler söyleyebiliyor. Vardır bir bildiği diye düşündüm ama kafamı kurcalamaya başladı, iş çirkinleşmeye başlıyor dedim. Bu aile meselesi sayıldığı için arkadaşıma, kuzenime falan bahsetmek istemedim. Erkek arkadaşımla konuştum. O da aynen senin gibi yorum yaptı. Bu kız haddini aşmaya başladı, derhal abinin haberi olmalı ve haklı falan değil anlamaya çalışma savunma dedi.

En son da zaten bugün durgundun, ben seni kıracak bir şey mi yaptım diye mesaj atmamla olaylar çığrından çıktı. O zaman söyledi biz seni beklemek zorundayız hala nasıl hayaller kuruyorsun falan diye. Sonrasında da zaten kırıldığımı anlasın diye bir daha konuşmadım hiç.

Ama şu an çok vicdan azabı duyuyorum. Bence de susturmalıydım ve ailemin bilmediği iki şey daha var. Hatırladıkça çok üzülüyorum kimse duymadı ama iki cümlesi daha oldu. Onlar beni çok rahatsız ediyor işte ama söylersem de ortalık çok fena karışır. Bilmiyorum ne yaparım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…