Mustakbel yenge ile daha simdiden sorunlar...

Bu kız nasıl yüz bulmuş !! Oğlunuzla evlenemem diye onu kötüleyip yine de içinizden çıkmayan , herşeyinize karışan sizi yönlendiren bir insan . Bence yapmanız gereken babanızın abinizle konuşup gerçekten sevmiyorsa bu ilişkiyi sonlandırmasını söylemek ...

NOT:Sen nasıl iyi bir insansın. Her yaptığına rağmen yine de onu suçlamıyorsun .

allahım rüya gibi.. 9 sayfa.. tam 9 koca sayfa ve daha henüz "olaya bir de yengen açısından bakalım" diyen çıkmamış.. Raptiyeyle yapıştıralım bu konuyu tepeye.. sitede bir dönüşümün habercisi bu konu..

konuya gelirsek.. O ne sabır arkadaşım, taş olsa çatlar.. allah yardımcınız olsun abinize de bir an önce gerçekleri görmeyi nasip etsin, yoksa kusura bakmayın ama yandınız ki ne yandınız.. gerçi ben inanıyorum siz de bir yerde patlayacaksınız, haddini bildirmek şart böyle tiplere..

Herkes hatalar yapabilir..orta yolu bulmak ıcın abi baba çabalıyor abi ve ablanızın ilişki boyutunu bilmiyorsunuz belkide vazgeçemeyecekler bence ıkı gonulun arasına gırılmez altınlar teferruattır bence bu kadar sınırlenmenın anlamı yok kız bence ayrımayı sındıremıyordur. sızın ıslerının yolunda gıdıyor ama onlarınki aksamış aynı eve gırıp çıkılıyorsa bunların konuşulması da normal sayılır...bence olan olmuş fazla germeyın ortalığı ..

Atamam çünkü sonra kötü yine ben olurum. Bu kadar rezilliğin üzerine babam buz gibi soğumuştu mesela, çok kızgındı. Ama azıcık alttan aldılar, bu işi bir yoluna koyalım artık yüzük takılsın falan dediler diye hemen yumuşadı. Abla anneme dedi ki amcayla konuştuktan sonra ben çok üzüldüm, çok ağladım. Babam bunu duydu ya, kız ağlamış diye hemen yelkenleri suya indirdi. Sanki onca lafı söyleyen o değil de başkasıydı. Zaten bu yüzden çok kızıyorum babama artık.

Abim ile de konuşmuyorum çünkü karşı taraf öyle doldurmuş, öyle haklı ve mağdur olduğuna inandırmış ki kendini... Ben ne söylersem onları ayırmaya çalışmış olacağım. Kendi de kör değil elbette çok şeyin farkında. Ona rağmen hala yanındaysa benim lafımla hiçbir şey değişmez. Bari abim ile kötü olmayayım.

İnşallah Allah gönlüne göre verir. Ona ve ailesine sorsan biz öyle uyanık geçinen, ara bozucu insanlarız ki... Anneciğim kızınız böyle istediği, böyle tembihlediği için ben evlilik konusunda baskı yapmıyordum dedi, o bile annem eskiyi kurcalıyor o onu dedi bu bunu dedi muhabbetinden vazgeçmiyor olarak yorumlandı. Valla ailece öyle saçma ayrıntılardan anlam çıkarıyor, öyle düşünmediğimiz şeyleri bilinçli yapmışız gibi savunuyorlar ki artık bir yerden sonra laf yetiştiremiyor ve haklıyken haksız duruma düşüyor insan. Annem de hiç yorum yapmamaya karar verdi benim gibi.

Müstakbel, çünkü gelecekte olmasını bekliyoruz. Henüz yengem değil. :) Söylediklerine de katılıyorum. Tam anlamıyla kendisini seven ve hiçbir dediğine ses etmeyen bir aile buldu ve sonuna kadar sömürüyor. Ya kendime de öyle kızıyorum ki... O bana birçok şey anlattı ailemle alakalı uzun uzun dert yandı. Çoğu zoruma gitti, hatta kafamı günlerce kurcaladı. Ama sırf birlikte güzel günler geçirdik, bana çok iyiliği dokundu diye ses etmedim. Nankör damgası yemek istemedim. Acaba istediklerinde haklı mı diye muhasebe yaptım kendi içimde. Ailemi savunmuş olsam bunlar ortaya dökülecek olay büyüyecek diye korktum. Benim niyetim aileme asla bahsetmemekti çünkü eğer duyulmasa. Ellerinden bir şey gelmeyeceğini bile bile üzmek istemedim onları.

Abla diyorum, ağız alışkanlığı. Benim erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldiğinde yaş konusu açıldı. Senden fazla büyük değilmiş, neden abla diyorsun dediler. Ben ona aramızdaki yaş farkından ötürü değil, ablam olduğu için abla diyorum dedim. Sırf gururu okşansın diye. Ama görüyorum ki hiç hak etmemiş. Büyük bir hayal kırıklığı içindeyim.

Çok teşekkür ediyorum. Benim erkek arkadaşımın da kız kardeşleri var, ben de onların yengesi olacağım. İyi niyet mi bilmem ama kendime yaklaşılmasını istediğim şekilde yaklaşıyorum diyeyim.

Amin, çok teşekkür ediyorum. :26: Ben de bu tatsızlığın bununla sınırlı kalmayacağına eminim. Daha beni istemeye geldiklerinde, nişanımda, düğün hazırlıklarım yapılırken, düğünümde, kendi nişanında ve düğününde neler olacak tahmin dahi edemiyorum. Hatta acaba hangisinde çıkan rezalet yüzünden biter diye düşünüyorum bazen. Zaten ağzından düşmüyor bu şekilde giderse biz nişanlansak nişan atarız, evlensek boşanırız diye. Daha şimdiden başladı.

Vazgeçemeyecekse sevmiyorum, oğlunuzdan koca olmaz, evlilik bize çok uzak vs dememeli ve kaybetmekten korkmalı. Kesinlikle öyle bir korkusu yok ve kendinden çok emin. Onların evliliğinin aksaması benim yada başka birinin suçu değil. Kendi tercihleri. Daha doğrusu sadece ablanın kendi tercihi. Benim evlenme işim ortaya çıkınca mı gelmiş aklına aslında evlenmeyi istediği? Ki benim erkek arkadaşımın ailesinin tanışmaya geleceğini söylediğimiz gün babam tekrar sordu, evlilik bize çok uzak dedi. Bu cümleleri de o zaman sarf etti. Tam 3 gün sonra geldiler, ne olduysa o günden sonra oldu. Tesadüf mü bu?

Ayrıca bunları evde konuşulmuyor. Benim dahi düşünmediğim şeyleri düşünmüş. Ben hiç kayınpederim acaba evlenirken bize ne kadar yardım eder, ne kadar bilezik takar diye düşünmemişken ona düşmüş örneğin telaşesi. Sana ne istiyorsan yaparlar, seni seviyorlar diyor. Eee yapsınlar, ona ne?

Daha saymadığım o kadar çirkin muhabbetler var ki ilk defa ondan duyduğumuz. Evde konuşulan ve ona da yorum hakkı veren şeyler değil yani. Normal de değil dolayısıyla...

dediniz ve aşağıdaki yorum geldi.

Senin yazın dışında yorumları okuyamadım. Belki sorulmuştur.

Hiçbiriniz "sen düne kadar evlenmek bize uzak, belki de bu iş yürümeyecek" diyordun ne oldu da fikir değiştirdin demedi mi ? Hani abinden koca olmazdı ne oldu da koca olacak mertebeye erişti ?

Okudum
Allah yardımcınız olsun gercekten

bastan sona kadar okudum,
başlığı görünce tabi bu kıskançlığın sizden yana olduğunu sanmıştım ama, durum tam tersiymiş,
şu durumda yapabileceğin, aynı noktada devam etmek, aynı sabrı, aynı aklıbaşındalığı göstermek bence abin için..

Abla dediğin insan, aslında abini sevmiyor gibi, sırf hevesini alsın diye evlenmeye karar vermiş, seni fazlasıyla kıskanmış,
bence bu evlliğin olmaması daha mantıklı,
abin umarım en yakın zamanda görür gerçekleri..

Canım merhaba seninle yasadiklarimiz hemen hemen benziyor tek farkla benim abim evli. Yaklaşık 3 senelik evliler. Ilk te yengem le kardeş gibiydik annem bana nasıl sa onaada öyle davranıyor du. Gerçi hala aynida. Ben yaklasik 1 ay once nisanlandim. Neyse uzatmadan ben nisanlanmadan önce yengem abimler kavga etsin tartissin hemen annemlere soylerdi bana anlatırdı. Annem bize geldiğinde neymis nasilsin diye sormuyomus diyeaannemle kustu ben sen haklısın annem düşünmemiş dedim. Daha birsürü olay varda uzatmak istemiyorum. Sonuç olarak hep alttan alan ben oldum ailemi savunmamı hiç hep sen haklısın dedim. Ve ne yaptı biliyomusun benim sozume gelmedi. Bende konuşmuyorum artık kötü ben oldum.
Bak sen daha yolun başindasin kendinden taviz verme asla. Ailenide eZdirme kötüde olsa onları savun ve abinden o kız için kopma. Herzaman destek ol. Ve bi şekilde o kızdan uzak tut. O kızdan hayır gelmez.

müstakbel gelin adayı başta cepte olduğunu hissettirmemek için ''evlilik uzak, oğlunuzdan koca olmaz'' deyip değerli hissettirmiş naza çekmiş kendini aklınca sizin iş ciddiye binince de eyvah paralar gidiyor elimi çabuk tutmam lazım demiş tutuşmuş resmen kendi hatasının bedelini de sizden çıkarmaya çalışıyor.siz çok iyi niyetlisiniz ama bu kadar iyi niyet başınıza bela açar kendi fesatlığının bedelini size ödetir uzak durun mesafe koyun aranıza ve mümkünse bir daha böyle konuşursa sizinle gereken cevabı verin siz susuncada haklıyım ben demiştir

Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Hepinizin yorumu benim için çok değerli. Çünkü ben sürekli kafamda kurup duruyorum acaba hatalı mıyım, alınganlık mı yapıyorum diye. Ama sizler de hak verince bir sucum yokmuş diyorum.

Benim de kararım kesinlikle muhatap olmamaktan yana. Hatta eğer eve gelirse ne bahane bulsam diye düşünüyorum şimdiden. Bu kadar kırgın ve kızgınken hiçbir şey yokmuş gibi davranmak istemiyorum, bu konu yeniden açılsın tartışma ortamı olsun da istemiyorum.

Ben, başına gelen kötü olaylara samimiyetle gözyaşı dökmüş, gecelerce onun için dua etmiş bir insandım. En başında bizden istediklerini karşılayamayacağız ve o da üzülmüş işte demiştim. İşe girersem maaşımın bir kısmıyla altın alıp düğününde hediye edeyim ki mutlu olsun diye bile düşünmüştüm. Hiç hak etmiyormuş. Sanırım hayal kırıklığım hiç geçmeyecek.

Onlar için dua ederken ayrılsınlar demeye kesinlikle dilim varmıyor. Belki hatasını anlar ve telafi eder diye aptalca umut ediyorum hala.

çok çirkin hareketler. senin evleneceğini görünce kıskançlığa kapılmış ve bunlar yüzünden seninle ve ailenle arasını bozması çok nahoş. bi kıskançlık yüzünden bu çirkefliği yapan bence her haltı yapar. bir şey diyeceğim de kaba olur, o yüzden boşver müstakbel yengeni diyeyim. tüm muhabbetini kes, hiç konu içine girme. bırak ne hali varsa görsün. o iş yaş zaten...

Son düzenleme:

Saçmalama evlendikten sonra daha zor olur herşey. Şimdi annene babana saygı göstermeyen daha sonra hiç göstermeZ. Bunlar hep cehalet göstergesi. O kızı tepenize çıkarmayın bulunmaz hint kumaşı degil.

Katılıyorum söylediklerinize. Böylelerini allah bildiği gibi yapsın.

Cok cirkin bir insan.

Cok basit bir tavir.

Abiniz umarim tez zamanda kurtulur, kurtulamazsa da yengeniz bu kafayla devam ederse o evlilikten kusura bakmayin ama bi cacik olmaz.

Bir de evlenmeden neden herseyin icinde bu kadar anlamadim yani.

ahhh canım ya sen olayda kendini suçlama abin eğer ailesi hakkında bu kızın bu kadar konuşmasına izinveriyorsa hiç evlenmesinler daha iyi yengen biraz tilkiye benziyor inş.abimde anlar gerçek yüzünü görürde nasıl başlarsa öyle gider çünkü kız bariz kıskanmış sen hiç takma abinlede aranı el için bozma

Ayyyy şiştim yemin ederim. Bu ne ya? "Bu"derken kızı nası tanımlasam bilemediğim için ancak "BU" diyebiliyorum kendini kız zanneden o cisme.

(1) altın pazarlıkları, (2) anneye babaya saygısızlıklar, ne meraklıymışsın kızını evlendirmeye sözleri, anneye bağırmalar, (3) sana karşı had safhada kıskançlıklar, (4) mahalle ağzıyla konuşmalar... "lar lar" da "lar"... O kim ya senin evleneceğin tarihe karışıyor, aile içinde baban kimi hangi parayla evlendiricek bilmem ne... Sen kendin de karşılayamayabilirsin masraflarını, bu da sadece babanı anneni ilgilendirir. Ona ne be? Hadsiz... Ay uyuz oldum he !!!

Arkadaşım sen içini rahat tut, fazlasıyla iyi niyetli ve yapıcı yaklaşmışsın. Bundan sonrasında tavsiyem ailene biri bu kadar yüklenirse ver ağzının payını, cidden haddini bilsin herkes. Ayrıca evlenicez hepimiz azıcık naz niyaz isteriz ama bi aileye girmenin kabul görmenin de belli şartları vardır ki siz baştan gönülden kabullenmişsiniz kızı. Var ya inşallah abinle evlenmez, gidip oyunbaz aksi huysuz ailesi olan biriyle evlenir, anlar kıymetinizi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…