Yahu ne yanlış anlaşılması güzelim.Saf mısın sen? Sana iyilik yaptılar dediğin de nedir yani?.Hayatını mı kurtardı.İkli ilişkilerde dostane tavırdır anlattıkların.Bu kız müstakbel yenge bile değil.Ortada fol yok yumurta yok.Nişan yok birşey yok.Nasıl aile böyle gelip gidebiliyor birşeyler isteyebiliyor.Hee oğlunun kız arkadaşıyla babanın görüşüp altın üzerine konuşması da ayrı bir muamma.Gelini dahi olsa ne alaka.Kız en başından beri patavatsız.Suçlu abin ve taviz verdiğiniz için siz.
İyi niyetlisin,güzel bakıyorsun olaylara ama saflıkta yapma.Sizin aile içi meseleleriniz KIZI HİÇ AMA HİÇ İLGİLENDİRMEZ.Ona söz düşmez.Senin düğünün nişanın evlenip evlenmememn onun meselesi değil.Senin ailene güvenipte evlenmesin.Nolmuş,abin ailesine kredi çekip yardımda bulunmuşsa.O na ne.Abin çok istiyorsa gitsin evlensin.Ne ayıp ne saçma ne görgüsüzce hareketler.Sen bence abine tavır koy.Ailene herşeyi anlat.Abin yol yakınken dönsün.Dönmüyorsa gidip evlensinler.Siz yapabileceğiniz kadarını yaparsınız.
Biz de armut gibi tamam dedik el mahkum...Ne diye eliniz mahkum.Bu insanlara sessiz kalırsanız çirkeflikte sınır tanımayacaklar.Kız iyice edepsizliğe dökmüş işi ve kıskançlık krizlerinde.Dinleri imanları para pul.Bu kadar taviz ne diye anlayamadım.Koyun tavrınızı herkes haddini bilsin.
Ablanız ailesiyle güzel bir plan yapmış,bütün masrafları erkek tarfına yıkalım diye eğer abin bu kızla evlenmek istiyorsa kızın aileside atacak elini cebe.Nişanı ve kınayı onlar yapacak siz hiçbir masrafına karışmayacaksınız düğünü siz yapacaksınız.Bütün masrafların erkek tarafına yüklenilmesini doğru bulmuyorum ama sizinkiler hepsini size yıkmak istiyor.Bizim sulalede bile kız evlenirken çeyiz olarak evin yarısı yani eşyaların kız tarafı alır diğer yarısını erkek tarafı alır erkek tarafına yüklenilmez birtek.
Abiniz evlenmek istiyor mu peki hala ?
İki tarafi da hatali buldum ben. Asiri derecede yuz goz olmussunuz iki tarafta mesafeli olmaliydi. Daha ortada nisan ya da evlilik olmadan bu denli samimi olunursa islerin bu raddeye gelmesi normaldir.
Senin utanman gereken bir şey yok. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Karşınızdakiler sizin ve ailenin iyi niyetli yaklaşımlarını hak etmiyor.
Okudum ve inanın şaştım kaldım.
Yengeniz nasıl babanıza ne meraklıymışsınız kızınızı vermeye diyebilir ki ? Hele hele nasıl annenize bağırabilir? Abiniz bunları görmüyor duymuyor mu? Üstelik hanımefendi ilk düğün istemiyor bizim ilişkimiz uzun sürmicek diyor sonra 10 altın isterim diyor.
En büyük suç abinizin.Kusura bakmayın ama yengeniz ilk önce abinizi avucunun içine almış sonra ailenizi almaya çalışmış.
Siz belli ki iyi niyetli bir ailesiniz ki hala ailenizin içinde tutuyorsunuz yengenizi.
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Moralim yine çok bozuk kızlar.
Dün aileler, daha doğrusu ailedeki kadınlar bir araya geldi bu işi ciddi manada konuşmak için.
Yıllardır ilk defa abla kendisi gelmedi ailesini gönderdi. Bir bahane buldu, dün yoktu aramızda. Biz yaptıklarından pişman oldu, yanlış ettiğinin farkında da utandığı için gelmiyor sanmıştık. Meğer ailesi rahatça bize istediğini sayabilsin diyeymiş.
Bizim genel tavrımız artık abim mutlu olsun da biz her şeye katlanırız şeklindeydi. Eskisi gibi sevgi dolu olamayacaktık karşı tarafa ama bu işi de biz bozmayalım diye düşünüyorduk. O yüzden dedik bir dinleyelim, ne talep ediyorlar. Elimizden geldiği kadar destek olalım da evlensin gitsinler diyorduk.
Bu konuya giriş cümleleri bile o kadar rahatsız ediciydi ki... Tembihlendim sen karışma kabak senin başına patlıyor diye. Yoksa çok şey saymak isterdim.
Mesele şuymuş: aile ablanın evlenmesini istemiyormuş. Kızlarına hiç kimseleri layık göremiyorlarmış. Dolayısıyla da tanışmadır, nişandır, düğündür bu tarz şeylere sıcak bakmıyorlarmış. Ne zaman konusu açılsa kapatıyorlarmış.
Bu yüzden de abla istiyormuş ki biz öyle gösterişli yapalım her şeyi, öyle dökelim ki varımızı yoğumuzu, aile utansın. Biz bu kızın evlenmesini istemedik ama karşı tarafın da durumu iyiymiş, her şeylerini eksiksiz yaptılar, diyeceklermiş. Onu düşünmüş abla. O yüzden bizden bilmemkaç bilezik ve düğün masraflarını talep etmiş. İkide bir dost var düşman var diyordu, kast ettiği buymuş. Yoksa asla paraya pula önem veren biri değilmiş. Öyle söylediler dün.
Ve karşı tarafa bu olayları nasıl anlattı bilmiyorum ama bilenmiş de gelmişler bize karşı.
İki laflarından biri, kızımızı artık üzmeyin ne isterse yapın oldu. Annem de dayanamadı oğlum hoş tutacak gönlünü, o bizim görevimiz değil dedi.
Üstelik annem sürekli geçmişte olanları kurcalayan, dedikoducu kadın muamelesi gördü. Ablanın annesi diyor ki fndkfndk'ın evlenme işi çıktığından beri hiç bizim kızın adını anmıyorsunuz, eskisi gibi ısrar etmiyorsunuz. O da buna çok kırılmış, bozulmuş. Çok üzüldü, hep ağladı vs vs...
Annem de diyor, kızınız bizi tembihledi bu konuyu kapatın. Ben söyleyene kadar asla ailemin yanında bahsedilmesin. Biz de bu yüzden hiç o konudan bahsedemiyorduk.
Annem böyle dedi diye hemen savunmaya geçiyorlar. Kızınız öyle dedi böyle dedi laflarını bırakın lütfen diye. E kadıncağız derdini anlatamadı bir türlü.
Bir güzel planlarını yapmışlar. Ne zaman yeni bir tanışma için evlerine gidilecek, ne zaman nişan olur falan bunları planlamışlar ve bize tek tek sıralandı bizden haber bekleyeceksiniz gel diyeceğiz geleceksiniz diye. Biz de armut gibi tamam dedik el mahkum...
Abimi hiç affedemiyorum annemi ezdirdi onlara karşı. Canları ne istiyorsa konuştular, istediklerini söylediler. Eskiden ben düğün dahi istemiyorum, insanları mutlu edemeyiz kusursuz da yapsak eleştiren can sıkan olacak diyen kız, şimdi görkemli istiyormuş her şeyi. Herkese karşı evlendiğim adamın ailesi hiçbir masraftan kaçınmadı, bize yakışan da budur zaten diyecekmiş.
Çok doluyum çok...
Ve bir daha mecbur kalmadıkça o aileden kimseyle yüzyüze gelmek istemiyorum.
Abla herkese karşı artık nasıl anlattıysa her şeyi... Şu an ben onun anlattıklarını bizimkilere anlatıp ortalığı karıştırmaya çalışan ama başaramamış bir insan konumundayım. Kendi annem babam inanıyor bana ama onların gözünde böyleyim. Öyle zoruma gidiyor ki... Çünkü ablanın da annesinin de bana çok emeği geçti. Yeri geldi moralim bozuktu birlikte kafa dağıttık. Yeri geldi kimseye anlatamadığım şeylerimi anlattım. O teyze bana annem memleketteyken annelik yaptı. Sınav stresim oldu, erkek arkadaşımla aram kötü oldu hep teselli etti. Şimdi ben onların gözünde dedikoducu ve kızının mutluluğunda gözü olan biriyim. Yüzlerine bakarken çok utanıyorum. Keşke bu yanlış anlaşılma bir şekilde düzeltilse. Bana herkesin bir özür borcu var ama abla başta olmak üzere hiçbirini affedebileceğimi sanmıyorum. Eskisi gibi olamayacak hiçbir şey...
Bir kere daha kadere inandım. Ne yaşayacaksanız bir şekilde yaşıyorsunuz, şu olanlara rağmen evlenirlerse hiç şaşırmam.
Kız abinizin ondan ayrılması için elinden ne geliyosa fazlasıyla yapmış ama hala birlikteler. Göz göre göre her şeyi bile bile ilişkileri devam ediyor kimse ağzını açıp da bir şey diyemiyor. Evlenirlerse ve abinizin hayatı geri dönüşü olmayacak şekilde değişirse maalesef ki bir şekilde siz de hatalı olacaksınız, "bilmiyorduk ki" gibi bir bahaneniz olamayacak ailece
Ve çok üzülüyorum ailesi tarafından böyle düşünmeye sevk edilen kızları görünce. Altın altın altın para para para... Bu şekilde tembihlenen çok fazla insan var ve bu da şekilde görüldüğü gibi ortaya ruh hali bozuk insanlar çıkarıyor. Kızlarına verilen değeri ona takılan altınlarla ölçen kişilere çok kızıyorum ve onlara acıyorum, yazık.
Bence ''abla'' seni feci kıskanıyor ki, sürekli seninle kıyaslıyor kendini.
Sana çok bilezik takarlarsa kendini tercihleridir, herkesin maddi durumu bir değil, sen farklı o farklı bir aile' ye gelin gidecek.
Hem belki elti adayın evlendikten sonra yapmıştır onları?
Neden senin annen iltifat etmedi, neden teşekkür etmedi?
Görmese senin kayınvalide adayından aklına bile gelmezmiş..
Herkes ince fikirli değil, olmamak ayıpta değil..
Keşke abla daha önce niye söylemedin peki bunları deseydin, belki anlardı.
Ve bence bu kadar da alttan almayın, tuhaf geldi bu kız bana evlilik çok uzak, biz yürütemeyeceğiz derken birden deli gibi evlenmek istiyor, evlenememesini size bağlıyor falan, evliliği oyuncak falan zannediyor herhalde, abin de bi silkelensin, pembe gözlüklerini çıkarsın derhal..
offf valla canım yaptıklarını okurken benim içim daraldı nasıl dayanıyorsunuz bu kiza :44: şimdiden kıskançlık krizine girmiş ilerde daha neler yapar size bence onların evlenmemesi daha hayırlı olur hem bi kıza yakışırmi kp altın pazarlığı bunu aileler konuşur . evlenirlersede abinizi unutun sizle görüştürmez başının etini yer yazık abine şimdiden acıdımallah yardımcınız olsun..
Niye sesinizi çikartmiyorsunuz? Abin hangi kiz ile evlenirse evlensin fakat siz kendinizi asla ezdirmiyeceksiniz! Vallahi ben senin annen olsam artik hiçççç birsey yapmam. Evlenmekmi istiyorlar? Kendileri para, ev bulsunlar, dügün yapip bende misafir olarak giderim.
Benim bile sinirlerim tepeme geldi. Kizin annesi senin anneni tebrik etmek yerine,senin nisandan dolayi "yok benim kizimin adini agzina almiyorsunuz" ya ne kadar ayip birsey bu ya? Kizlarinimi satmaya çalisiyorlar? Sanki bulunmayan hint kumasi.
Abinede çok kiziyorum. Bu olaylari göre göre evlenecek! Yerinizde olsam tamamen geri çekilirim ve o kizi asla eve almazdim. Öyle bir terbiyesiz, bize hakaret eden bir kiz ben asla evime sokmazdim.
Neden sesimi çıkartmıyorum, çünkü onunla bir konuşsanız belki daha iyi anlarsınız. Şu an mesela sanki bütün bu lafları, bütün bu çirkinlikleri o yapmadı da tamamen yanlış anlaşıldı. Öyle bir konuşma çekiyor ki insana, sonunda yahu ben neler yapmışım bu kızı çok yanlış anlamışım diyor insan. Tabi ben artık biliyorum bunu, ve öyle düşünmüyorum elbette. Ama yarın öbür gün ailemi, özellikle abimi öyle bir ikna eder ki yine kabak benim başıma patlar. Ne halleri varsa görsünler diyorum o yüzden. Hiç karşıma alıp da düşman olamam
İki tarafi da hatali buldum ben. Asiri derecede yuz goz olmussunuz iki tarafta mesafeli olmaliydi. Daha ortada nisan ya da evlilik olmadan bu denli samimi olunursa islerin bu raddeye gelmesi normaldir.
Aslinda daha çok anneni babani konusuyordum. Onlar demeleri gerekiyor "ne halleri varsa görsünler" diye. Onlar o kiz için bir çigit bile olsa yapmasinlar. Abin kiza altinmi almak istiyor? evmi almak istiyor? Artik kendisi bilir fakat annenler net bir tavir koymalari gerek yoksa o gelin tepelerine biner ve is daha kötüye gider.
Sanirim ancak annenler öyle tavir yaptiginda kim bilir abinin gözü açilir. Neticede simdi kiz ne yaparsa yapsan, annen baban biraz kirilsada yine tavir koymadiklari için sanirim abinde tavir koymuyor ve olayi fazla önemsemiyor. Annenler artik abinede, gelinede olayin çok ciddi oldugunu göstermeleri gerek. Artik o gelin onlari parmaginda oynatamadigini göstermeleri gerek.
Annenleriniz çok fazla sabirli. Benim annem babam olsa öyle bir gelini asla evine bile almazlar. Öyle hakarete felan gelmezler, kizina birinin laf söylemesine hiiç gelmezler, gelin olsa bile.
Bence konu sahibin ailesi hiçte hatali degil. Sonuçta bu olaylar sik görüstüklerinden dolayi çikmadi, gelinin bir piskopat olmasiyla çikti. Ki anladigim kadariyla o kadar sik görusmediler ve özelikle gelin istemis bu görüsmeleri.
Mesafe olmus olsaydi bile bence bu gelin halen olay çikarirdi, konu sahibini kiskanirdi ve kayinbabasiyla altin pazarligina giderdi. Sorun ne biliyormusun? Konu sahibin abisi. Eger gelin bunlari yapiyorsa sik görüstüklerinden dolayi yapmiyor, konu sahibin abisi hiç ses çikarmadigindan dolayi yapiyor, pasif olmasindan dolayi yapiyor.
yorum yapmadan geçemiycem:)
öncelikel bi kaç arkadaşın dediği gibi ortada fazla bi görüşme var yani samimiyet.... aslında normal olan ortada nişan söz vs. gibi şeyler olmadan kişilerin evlerine rahat rahat girip çıkmasına karşıyım ben..... e hal böle oluncada yüz göz olunuyo tabi..ne kadar sseverseniz sevin zaten evlenirlerse hep bi arada olcaksınız... mesafe her zman iyidir.
ablanıza diyim bende bari şu konuda hak verdim evet usulen erkek annesinin kız annesine teşekkür etmesi çok hoş bişey benim kaynanamda teşekkür etmeyi bırak herşeyi ama herşeyi görmemezlikten geldi insanı sinir eden bi durum bu ama onun amacı farklıydı söylense güzel olurmuydu süper olurdu hemde:) fakat insanın bunu sölemesi içinde belli şeyler lazım arkadaşım
sen tut kadına bağır çağır , yanında oğlunuz çocuk gibi vs. şeyler söle , babana kızını vermeye meraklıymışsın vs. de sorada anneme niye teşekkür edilmedi diye bozul bu olmaz.
annenize bağırması babanızla ukala ukala konuşması bence yanlış daha fazla yüz göz olmuşsunuz.
ayrıca madem adetlerimiz gelenklerimiz var bu geleneklerdede geline imkan dahilinde istediğinin alınmasıda var gelininizin sizden eğer imkanınız varsa 10 tane bilezik istemesi olabilir bişey ama bunu gelin hanım babanızdan istemicekti arkadaşım isteme tarzı çok yanlış siz onu istemeye gidersiniz aileside kızımız bunu bunu istiyo der..... yada abine söler bunu bunu istiyorum diye......
sizin meselenize gelecek olursakda önce evlenmiycem demiş sonra evlencem dmeiş bunuda sizin meseleniz ortaya çıktıktan sonra demiş:) ne kadar büyük bi tesadüf dimi:)
olayın zü şu bu kız size ve abinize naz apıyomuş istemiyorum yan cebşme koyun gibi:) çünkü böle olunca onun gönlü olsun diye siz tüm şartlareı zorlayacaktınız çünkü abiniz istiyo kızı o vazgeçmesin olsun diye şartlar zolancaktı boşuna dmemiş hatun mantık evliliği diye istekleri olmazsa evlenem de diyebilirdi:)
ama ortaya siz çıkınca ve en önce evlencek olan siz oldgunuz için tüm kaynak bi şekilde size aktarılcak kız evi sadece yatak odası ve çeyiz hazırlıyo ama o hazırlık ne kadara mal oluyo biliomusun:) ayrıca düğün denen şey öyle kolay yapılmıyıo tatlım ek masraflar vs bi ton şey çıkıyo........... bunalrın hespi para
sizden sonra aileniz en az 1 yıl kendini toplaması lazım bu kızıda istemeye gidince bahane olarak yeni düğün yaptık olarak önüne sunulmasını istemediği için şimdiden önlem almış kendince:)
ayrıca anneniz size çeyiz hazırlıyo olabilir ama bu kıza yapmak zorunda diil şayet yapacaksa abinize yapar ki yapması lazım zaten.
bu kız ayrılcam diyip durmuyomu neden ona çeyiz hazırlaısnki onunbeğenmesini sağlasın çok saçma ya ayrılırlarsa ve ab,in yeni biriyle tanıştırsa yeni geln kız bu kızın seçtiklerini kullanmak zorundmaı? anneniz seçtiklerini gayet rahat kullanır beğenmese bile yapılmıi emek verilmişş bişe var ama eski sevgilisinin beğendiklerini kullanmak zorunda diil. ayrıca anneniz bugün size yapcak abiniz nişanlandıktan sonrada ona yapcak sonuçta siz onun kızısınız anneniz ne alsa sizin zevkinize göre alçak hazırlıycak ama kimse onunzevkine göre hazırlamak zorunda diil vede o istediği zaman hazırlamak zorunda diil:) hanüz süresi olan bişey abinizin çeyizi daha olmamış ve olacak olan bi durum için neden yapılmadı demek .çok saçma
bu ablanızla ailecek mesafe koyun ARANIZA ARTIK EVİNİZE GİRİP ÇIKMASINA MÜSADEE ETMEYİN vede sorabilecekseniz şayet abinizle devam etcekmi etmeyecekmi oturup bi karar versin yoksada sizi oyalanmasın sizde planlaırnızı ona göre yaparsınız sorun.
herşey zmanı gelince imkan dahilinde olur.
Allahim okurken cok sinir oldum.ailesi ona nasil terbiye vermis oyle.bence onun kiskancliklari hic bitmez.abinle evlenirlerse vay halinize.
O konuda bizim ailenin erkekleri sonuna kadar hatalı. Başta abim çok taviz verdi tepemize çıkardı. Şimdi de babam. Anneme bağırıp çağırdığını duyunca fenalaşan, tansiyonu fırlayan adam sanki gitti. Sanki o haline sebep olan abla değil de benim. Geçen gün abla hariç ailenin kadınları bize geldiler ve ablanın öyle dolduruşuna gelmişler ki. Ne oldu nasıl oldu anlayamadan bizim kızımızı üzüyorsunuz, üzüldükçe hastalanıyor zaten stresli falan dediler. Buraya geldi olay. Anneme laf soktular, bana surat yaptılar. Kimbilir ailesine olayları nasıl anlattıysa insanlar biz kızlarını üzdük, tartıştık durdukyere, kızcağız yanlış anlaşıldı sanıyor ve çatır çatır savunmaya gelmişler kızlarını bizim evimize. Babam da küçük bir kısmına şahit oldu bu konuşmanın ve "eehehehe, ben kızınızı anlıyorum tabi çok stresli ve şu an depresyonda, e ince düşünen sürekli kafasında bir şeyler kuran bir yapıya sahip, öyle olunca da birbirimizi yanlış anladık. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsunlar bunlar halledilir. " dedi. Babam değil de küçüğüm olsa ağzının ortasına terlikle vururdum. O kadar karaktersizce geldi onca şeyden sonra her şeyin üstünü örtmesi. Şu an yalnızca annem ve ben mesafeliyiz. Babam ve abim her şey tatlıya bağlandı oley kafasındalar. Bilmiyorum kendilerini mi kandırıyorlar bizi mi...