Mustakbel yenge ile daha simdiden sorunlar...

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
Merhaba kizlar. Bir suredir canimi sikan bir mesele var. Biraz uzun, okuyanlara simdiden tesekkur ediyorum.

23 yasindayim. Benden 4 yas buyuk bir agabeyim var. Daha evvel konu acmisligim var, kendisinin bir kiz arkadasi var. Abla diyorum ben kendisine, cunku hep bir ablam olsun istemisimdir.

3,5 yillik bir iliskileri var. Ve en basindan beri hep bir kacan ve bir de kovalayan taraf oldu. Uzunca bir sure abimi sevgilim diye bile tanitmadi. Hep ben sana asik degilim, sevmiyorum, senin bana olan sevgine guveniyorum. Evlenirsek mantik evliligi yapmis olacagiz derdi. Ama abim cok sevdi ve hic vazgecmedi. Ben inaniyorum ki abla da artik cok seviyor abimi.

Iliskileri henuz cok yeniyken ailemle tanismak istedi. Bizler de onu tandigimizdan beri cok seviyoruz.

Simdiye kadar ne zaman konusu gecse evlenecek kadar yogun hislerim yok, oglunuzla evlilik yurutebilecek kadar hazir degilim, henuz bizim icin evlilik cok uzak vs dedi.

Bir donem evliligin uzak olmadigini dusunmus olacak ki razi oldu ve ailesine soyledi. Tanistik ve gayet iyi anlasti ailelerimiz. Ama bizi tembihledi, simdilik babama nisan olsun istemeye gelelim falan demeyin diye. Biz de agzimizi acmiyoruz o konuda artik.

Burada bahsetmem gereken bir ayrinti var, cunku ileride bahsi gececek. Soyle ki; gecen yil babam emekli oldu ve emeklilik ikramiyesi+birikimlerimizi katip ev almak istedi. Istedigimiz ev icin biraz eksik vardi. Abim de kredi cek baba, ben yardim ederim dedi. Ona guvenerek aldik. Yani bir miktar yardimda bulunuyor su an abim bize. Ama bunun icin babam defalarca kez sordu abime. Oglum dedi, dugun yapacaksaniz ben daha ucuz bir ev bakarim. Fakat ikisi de israrla evlilik fikrinin cok uzak oldugunu soylediler. Biz de onlara guvenerek cektik kredi.

Ben atanirsam ben de aileme destek olmak istiyorum fakat bir turlu kismet olmadi.

Simdi benim de erkek arkadasimi babama soyledik. Cunku ciddi dusunuyoruz artik. Babam evlenmem icin benim ise girmemi sart koydu. Erkek arkadasimin ailesi de sadece tanismak icin bize gelmek istiyordu. Babamdan cekindigim icin soyleyemedim, abimin kiz arkadasi soyledi babama. Ben kefilim, cok iyi insanlar vs bir sekilde ikna etti babami. Ayni gun bu konusmayi yaparken kendi iliskileri hakkinda da bizim iliski daha fazla yurumeyecek dedi. Oglunuz cocuk gibi, evlenecek sorumluluk onda yok evlilik bizim icin ufukta yok dedi. Bizim tabi boyle konusulunca moralimiz bozuluyor ama kendi aralarinda hallederler sorunlarini diye uzerlerine dusmedik hic.

Benim erkek arkadasimin ailesi tanismak icin bize geldiginde de ablam olarak onu yanimda istedim. Sagolsun beni kirmadi. Bize yardimi da dokundu o gun epey.

Her sey yolundaydi, gayet guzel giden bir gun oldu bize gore.

Ama ablaya gore oyle degilmis.
Birkac gun sonra bulustuk. Biraz cani sikkindi. Cok dolmus. Aileme karsi cok kirgin oldugunu soyledi. Uzun uzun anlatti nelere kirildigini.

Mesela benim erkek arkadasimin annesi anneme tesekkur etti tansitiklari gun. Buyuttugun kizin icin tesekkur ederim, cok guzel yetistirmissin dedi. Bana da iltifat etti fotograflarindan daha guzelmissin kizim diye.

Abla diyor ki senin annen simdiye kadar benim anneme hic boyle bir sey soylemedi. Ben isterdim ki mukemmel bir evlat yetistirmissin, ck guzel bir kizin var desin. Ben hak etmiyor muyum?

Dedim annem ince fikirli degildir abla. Elbette oyle dusunuyordur ama soylemek gelmemistir aklina belki.

Sonra diyor ki annen surekli sana ceyiz ve hazirlik yapma pesinde. Bir kere de bana bir seyler yapmak icin telaslandigini gormedim.

Eskiden bana surekli ne zaman evleneceksiniz diye sorarlardi, simdi sen meydana ciktin sadece senden bahsediyorlar diyor.

Seni evlendirirlerse ellerinde olan biteni de sana harcayacaklar. Biz sizden once vardik ama siz evlenirseniz ertelemek zorundayiz evliligi diyor.

Ki ben ise girmek icin kendimi paraliyorum. Ve niyetim aileme hic yuk olmamak, her seyimi maasimla kendim yapmak. Zaten bizde kiz tarafi yatak odasini alir, nisani yapar o kadar. Onu da ben kendim karsilayacagim diyorum ama yine de anlatamiyorum.

Abin size yardim ettigi icin kenara hic para atamadi, biz dugun yapabilmek icin daha uzun sure bekleyecegiz diyor. (Ki abimin bize verdigi para maasinin 4te 1inden daha az ve birlikte yasiyoruz. )

Bizim maddi durumumuzu biliyor abla. Babama hep sen takma kafana, ben hicbir sey istemiyorum. Biz guzel para kazaniyoruz her seyimizi kendimiz yapacagiz derdi. Simdi diyor benim yasitlarimin kollaarini bileziklerle dolduruyor kayinpederi. Benim baskalarindan ne eksigim var. Koyden kiz mi aliyorsunuz, dul kadin mi aliyorsunuz, ben neden her seye razi olup boyun egiyorum.

Benim erkek arkadasimin ailesinin maddi durumu bize nazaran daha iyi. Bize geldiklerinde yeni evli olan mustakbel eltimin takilari dikkatini cekmis. Sana da epey altin takarlar, benim istemeye hakkim yok mu diyor.

Yani kisacasi diyor da diyor. Tum bunlari anlatti uzun uzun. Ben de dedim tabi haklisin abla. Insallah babamin imkani olur da istedigin ne varsa yapar.

Ama daha anlatmadigim o kadar sacma seyler var ki duysaniz yuh dersiniz.

Kendime de kiziyorum neden hic yorum yapmadim, ailemi savunmadim diye. Ama onun da bana o kadar iyiligi dokundu ki nankorluk etmek istemedim. Bir de o zaman heves etmis demek, genc kizdir hakkidir diye dusunmustum. Bilmedigim seyler vardi.

Sonra baska bir gun yine bulustugumuzda surati asikti. Ben yanlis bir sey mi soyledim, canin mi sikkin abla diye sordum. Keske sormasaydim. Bana tuttu dedi ki biz evlenmek istiyorduk sen ciktin ertelemek zorundayiz. Sen ailenin maddi durumunun iyi olmadigini gormeden evlilik hayalleri nasil kuruyorsun, kor musun goremiyor musun.

Bu laf oyle zoruma gitti oyle zoruma gitti ki... Hic cevap vermedim ama kafama da oyle taktim ki gunlerce keyfim kacti.

Bu konustuklarimizi da kimseye anlatmadim cunku annem cok kafaya takar. Ama bu konular abimle aralarinda da surekli gecmis olacak ki abim anneme biraz bahsetmis. Canini sikacak seyler olmus.

Annem de babama bahsedince ortalik karisti, her sey ortaya dokuldu.

Ailem buyuk tepki gosterdi bu ne kadar cirkin bir muhabbettir diye.

Ertesi gun abla babamla disarda bulusmak istedi. Bulustular ve babam sinir kupu olarak eve dondu.

Babama surekli benden bahsetmis. Ne merakliymissiniz kizi vermeye, surekli damadindan bahseder oldun demis. Ki babami zaten su asamaya biz cok zor getirdik. Adamin resmen damarina basmis.

Kizini evlendirirsen biz mecbur beklemek zorunda kalacagiz, bizim onumuze gecti falan demis.

Babam ne istiyorsun ki bu kadar mesele oldu, ne talep ediyorsun kizim bizden bir anlat hele deyince 10 tane bilezik falan istemis.

Babam buyuk hayal kirikligi icinde geldi eve. Hic boyle tahmin etmemistim, cok cirkin oldu benimle altin pazarligi yapmasi dedi.

Ailesini cagiralim son bir kez konusulsun her sey dedi.

Annem davet etmek icin aradiginda da 2 saat kadar bagirdi cagirdi telefonda. Hic dinlemedi bile.

Bana kafayi takmis durumda. Ben onu kardes gibi seviyordum, benim agzimdan laf alip size yetistirmis ortaligi karistirmis dedi. Konusulan ne varsa benim ortaya doktugumu saniyor. Ben onu dinlerken hic sesimi cikarmamistim. Bunu tuttu benim yanimda da size atip tutuyordu kendi kiziniz diye nakletti.

Annem benim hicbir laf tasimadigimi anlatti ama tabiki dinlemedi ve anlamadi.

Simdi o kadar arada kaldim ki hicbir sucum olmadigi halde tum kabak benim basima patladi.

Ustelik alinganlik yapiyor olabilirim ama abim gunlerdir bana ters davraniyor laf sokuyor.

O benim hayatimdaki en degerli erkekti. Annemden babamdan daha duskunum ben ona. Tipimiz bile cok benzer, ikiz gibiyiz.

Az once abim yine bana ters bir laf etti aglamamak icin zor tuttum kendimi.

Bunlari anlatacak kimsem yok. Ama cok da doldum.

Cok uzattim farkindayim.

Ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum.

Var midir bana akil verebilecek olan?

Kusura bakma ama yengene sinir oldum... bikere ne hakla annene telefonda bagirabilir bu ne terbiyesizlik..
Ayrica abin sen evlenmeye niyetlenince mi kiymete bindi.. hey Allah im ya.. valla iyi tututorsun kendini... benim esimin kardesi anneme sesini yukseltmisti de ben cildirmistim.. sinirden gozum donmus kafani koparirim kizim fln demisim.... ha bide babanla altin paxarligi var.. bi insan kendimi bu kadar küçük dusuremez yuh yani satilik mal miymis yengen karsiliginda kayinpederle pazarlik yapiyo cok ayip... valla ben buradan sinirlendim cok ezmis sizin aileyi.. hani diyomus ya ben daha iyilerini haketmiyomuyim diye.. bence abin daha iyi kizlari hakediyo pis fesat kiskanc ne olacak. ... ins sen cok mutlu olursunda catlar.....

abini alıp gerçeği anlat kendisine.. sen elinden geleni yapmışssın hiç ama hiç kendını suclu hıssetme...

ve siz o kıza verilmesi gerekenden fazla değer vermişssiniz o kaçmış siz kovalamıssınız şimdi ilgi onun üstünden sana yönlenince alışamamış çekememiş... senı kıskandıgı cok acık... susarak çözülmüş hiçbir şey mutlaka konuş abinle..

Kiz resmen ailenizi parmaginda oynatiyor.
Ama en buyuk kabahat abinin.
Madem hanimefendi abinin evlenilecek adam olmadigini dusunuyor,her firsatta saygisizca tum ailenize evlenmeyecegini vs soyluyor abin de yol versin gitsin.
Resmen oynuyor sizinle. Yok evlenmicem yok evlencem.
Nazini cektirecek insanlari bulmus simariyor.
Birakin dusmeyin ustune ne hali varsa gorsun.
Belli ki problem cikarmaktan zevk alan sorunlu biri.
Aile kizini ne zaman evlendirecegini ne yapip yapmayacagini ona mi soracak.
Hadsiz sey.
Utanmadan babanizla altin pazarligi yapmis. Coook ama cook cirkin bir sey.
Bence cok sorunlu,terbiyesiz bir kiz.
Bundan sonra ustune dusmeyin bence. Ne hali varsa gorsun. Sizinle daha fazla oynamasina izin vermeyin

sinirden bir süre sonra okuyamadım.
cok bencil, küstah, patavatsız bir geelin adayınız varmış. inşallah evlenmezler. çok kıskanç. herkesin kısmeti fatklı, 2 erkek kardese bile eşit yapılmıyor, insanların herzaman durumu değişebilir.
yengenle muhabbeti kes, ve ailene de anlat bunları. onlarda ne oldugunu bilsin.

okadar uzunduki, kusura bakma ama hepsini bitiremeden ablani paralamak istedim.
gercekden ozur dilerim ama hic sevmedim o kizi.

siz ne kadar guzel insanlarsiniz boyle.
o gercekten ne abini nede sizi hak etmis.
once istemiyorum ayaklari yapiyor, sonra butun kirli camasirlarini ortaya dokuyor.
isin icine para ve senin evlenme riskini ciddiyetligini gorunce, panik olmus.

gercekten cok simarik, ve hatini bilmiyo ve kiskanc

farkli dusunmemisim, bencede umarim evlenmezler.
hic hak etmiyor o kiz.

aslinda bunlar uztune titredikce , bu havalara giriyor gibimede geldi.

yuhhh...bunca şey olurken annene bağırıp çağırırken babana bunları söylerken pazarlık yaparken abinin bu denli sessiz kalması şaşırtıcı..böylelerinin değer hep olur zaten..hizmet eden saygı gösterenin kıymeti olmaz.şaştım kaldım

Uff fena olmuş.

Şahsen abim yok ancak kardeş gözüyle bakıp empati yapacağım.
Açıkcası evlensinler istemezdim ben.
Çünkü yenge adayın garip biraz. Ne oldu hani abim çocuk gibiydi, evlilik düşünmüyodun diyemedin mi?
3-4 yıldır sevgililermiş hala babana -ayy yok oğlunuz şöyle böyle diyomuş sen 10 yıl onun keyfini mi bekleyecekmişsin izin için? Bu işler kısmet işi eskidenmiş o evin büyüğünün evlenmesini beklemek.

Bence şuan sırf kıskançlıktan evlilik moduna girmiş o kızın niyeti yok bence. Ayrıca özenebilir hepimiz kızız isteriz ki her şeyimiz eksiksiz olsun rüya gibi olsun ama gel gör ki kayınpederi dışarı çağırıp gelin olarak dillendirmek çok ama çok çirkin. Şahsen ben kendime aldığım aile terbiyesine bunu yakıştıramam.

Çok ayıp cidden yarın evlenince nasıl yüzyüze bakacaklar çok yüzgöz olunmuş:26:

Abin de özür dilerim ama saflık yapıyo kızın niyeti yok ki oyuncak etmiş resmen istiyorum-istemiyorum. Sana kızacağına sevgilisine yol yordam öğretsin biraz. Kız anasız babasız gibi ailesi nerde tüm bunlar olurken?

ayyy baya uzunmuş ama okudum:)) canım senle o ablanla ve abinle arana biraz mesefe koy seni kırdıklarını anlamalarını sağla bu konuda senin hiç bir suçun yok tabiki arada biraz kıskançlık var galiba

Tesekkur ederim, evet cidden baya uzun oldu ama cok dolmustum. :)

Ben de ya mesafe koyayim anlasinlar, yada abimi alip karsima konusayim diyordum. Sanirim mesafe koymayi sececegim ben de.

bu arada abine iyi niyetligini, ve asil kurban olan senin oldugunu kanitlamak icin belki,
buraya ayzdiklarini okuta bilirsin. konusmak istemiyorsada, kopyala ve mailine yola, istersen tabi..

obur turlu abin seni simdilik anlamazsi zor.
once sakinlesmesi gerekiyo

Valla kör olan sen değilsin kusura bakama ama ABİN

Abin gerçekten sevgiden kör olmuş ki kız seni sevmiyorum senin sevgin için mantık evliliği yaparım demiş

Resmen buradan burcu burcu ego kokuları geliyor

Babanı ayağına çağırması, annene bağırması, kendi kızlarını onlara şikayet eder gibi söylemleri...

Ne diyeyim çok işiniz var kıskanç bu kadın besbelli

Hiç muhattap bile olmamalısın

Bir şey olur ayrılırlar sebebini de seni gösterir ( ki sanırım olacakta yakın zamanda)

Canım kusura bakma ama bütün suç abinin. Kimse ailesine bu lafları söyletmemeli. Kadın olsun erkek olsun. Siz de evlilik düşünmüyoruz oğlunuzu yeterince sevmiyorum diyen hatunu neden bu kadar içinize soktunuz ki? Abin en başta bu lafları sineye çekerek yanlış yapmış bence.

Tesekkur ederim, evet cidden baya uzun oldu ama cok dolmustum. :)

Ben de ya mesafe koyayim anlasinlar, yada abimi alip karsima konusayim diyordum. Sanirim mesafe koymayi sececegim ben de.

mesafeni koy elbette mutluluğundan kimse için sakın vazgeçme ablanız baktı ki masraf çıkacak hemen kendini ortaya atmış bunca sene aklı neredeymiş acaba umarım çok mutlu olursunuzda kıskançlığından çatlar

Şöyle söyleyeyim, annemle telefon konuşmaları sırasında ben odamda uyuyordum. Seslerine uyandım, kapıya yanaştığımda ta diğer taraftaki ses geliyordu bana. Annem sakin bir kadındır ama bir ara artık sus da beni bir dinle kızım diye bağırdı. Ancak o zaman dinlemeye başladı.

Babamla altın pazarlığı konusunda biz de öyle düşünüyoruz. Babam inanılmaz değer veriyordu şimdi bitti o değeri gözünde. Fndkfndk'a kayınpederi epey altın takacak, ne isterse yapacak gibi duruyor demiş mesela babama. Ne alakaysa artık... Babam bana ne diye düşünüyorken sanane kızıma takılacak altından kızım demiş. Ben kızımı satmıyorum, herkes elinde ne varsa onu yapacak mutlu olsun o bana yeter demiş.
Bence de abim daha iyi kızları hak ediyor ama yanında bir saat dursanız sizi de dünyanın en güzel kızı olduğuna ve yolda yürürken bile insanların dönüp ona baktığına inandırır. Allah var güzel kız ama abim de abim olduğu için söylemiyorum gerçekten çok yakışıklı ve kariyer sahibi. Yani desem ki baktığın zaman dış görünüş olarak ezici bir üstünlük söz konusu da o yüzden kendini yüksekte görüyor, hayır asla öyle bir şey yok. Ama kendi buna inanıyor ve ne yazık ki abimi de inandırmış durumda.

O zaman ben biraz olayların yatışmasını ve abimin bana ne oldu neden bana karşı mesafelisin diye sormasını bekleyeyim.

Ailece hepimiz öyle düşünüyoruz. Abim de umarım görür. Ama biz karışmak istemiyoruz ki seviyorlarsa bizim etkimizle ayrılmasınlar, kendileri görsün gerçeği diye.

Anneme anlattım zaten bütün bu olanlardan sonra ama daha anlatamadığım, kimseye bahsedemediğim öyle şeyler var ki. Duysalar yer yerinden oynar kesinlikle evlenmelerine müsade etmezler ama sonuçta ben onları ayırmış olurum diye tutuyorum kendimi. İnşallah evlenmezler diyemiyorum beddua olur diye ama eskisi gibi evlenmelerini iple çekmiyorum artık. Sırf bu yüzden tüm dualarıma dahil ediyorum onları ki evlenmeleri hayırlı mı hayırsız mı Allah bir şekilde göstersin bize diye.

Teşekkür ederim. :) Bir taraftan bana anlattıkları, ailemden şikayet etmeleri geliyor aklıma. Bir de annemin çabalarına bakıyorum. Babam evimizi satmayı bile düşündü bir ara rahat rahat yapayım düğünlerini diye ama babamı karşısına alıp pazarlık etmesi babamı kendine getirdi ve hak etmiyor, bir çöp dahi satmayacağım onlar için dedi artık.

Abim evde değildi bu konuşma olurken. Abla abimi de çok bunalttığı için biz abimin üzerine fazla gelmek istemiyoruz. 10 şey oluyorsa biz 1inden bahsettik diyebilirim. Abime aksettirilmiyor bunlar bir de biz üzmeyelim diye.

O kadar söylenen şey içinden babamın, annemin ve benim yanımda söylediği "oğlunuzdan koca da olmaz baba da" lafını annem abime söyledi. Ben de evet gerçekten söyledi diye teyit ettim. Şimdi dönüyor dolaşıyor bunu tartışıyoruz. Vay efendim sen laf taşıdın, gittin abinin kulağına soktun benim kuyumu kazdın. Ki bunu söylerken hiçbir çekincesi yoktu, abim hariç hepimizin içinde söyledi. Aramızda kalsın falan demedi dahi.

3-4 yıldır sevgililer ve babam planlarını sorunca bu yaz nişan, 2 yıl sonra da evlilik düşünüyorum ben demiş. Ve tabi benden önce evlenmek istediklerini hesaba katarsak benim turşumu kurmak niyetindeler. :) Allah nasip ederse ben genç yaşta anne olmak istiyorum ve eğer işe de girersem önümde beklemem için hiçbir sebep kalmayacak. Bunu da kaldıramam artık. Ne demek 3 yıl sonra evlenmek...

Bunlar olurken de annesi ne kadarını biliyor ne kadarını ona anlatıyor bilmiyorum, babası zaten şehir dışında ve haberi yok tüm bunlardan.

Sakinleşmesi gerektiğini düşünüyorum ben de. Zamanla karşı tarafın gerçek yüzünü görür umuduyla müdahale etmiyoruz biz de şu an. Böyle karar aldık.

Ben de sırf bu yüzden karışmak istemedim çünkü bu şekilde ne kadar gider ilişkileri bilmiyorum. Benim açımdan bardağı taşıran son damla da babamın bu konuda kolay etkileneceğini bildiği halde benim evliliğimi öne sürmesi oldu. Adamın resmen damarına basmış sen de dünden razıymışsın diye. Hiç hazmedemiyorum bunu.

Ben o konuda çok kızıyorum zaten aileme de abime de. Şimdi herkes biliyor mesela. Eee ne zaman evlenecekler diye sorulduğunda renkten renge giriyor babam. Çünkü önlerinde hiçbir engelleri yok. İkisinin de işi var ve tek başlarına dahi düğün masraaflarının altından kalkacak kadar hatrı sayılır miktarda maaş alıyorlar. Bu kız oyalıyor sizi diyenler bile var artık.

Valla ne yalan söyleyeyim o kadar doldum ki son duaya amin demek istiyorum var gücümle.

Guzellik derken ne bu fotomodel fln mi hey Allahim ya kiza bak havalar bin besyuz..... siz sanirim ailecek cok samimisiniz kizda sizin bu iyiliginizi sabote ediyor..... ayrica isterse dumya guzeli olsun kayinpederle altin pazarligi yapan bi kiz cok çirkindir benim gozumde.....

Abin büyük ihtimal sevdiğim kızı ezdirmem kafasında ama bu çok başka bi'şey. Kızı ezdirmem derken aileni eziliyo.
Bu kadar da aile ezdirilmez yani babana yazık kızın ayağına gitmiş üstüne bilezik bilmem ne:26:
Abin şükretsin sizin gibi ailesi var benim annem olsa feci kaynanalığa başlardı şu aşamada ki haklı olurdu.
Bu kadar alttan almayı, pışpışı yaparsanız böyle kendini dağın tepesinde görür işte.
Odak noktası sana kayınca -aa noluyoruz ya olmuş ki bence mis gibi olmuş.
İlginizi çekin bu kadar da alttan almayın.
Bence de abine okut burda yazılanları.

Öyle tabiki. Bize göre de insanın içi güzel olsun. Annem babam hiçbir zaman ablayı överken çok güzel diye bahsetmedi, çok canayakın diye bahsetti örneğin.
Ayrıca fotomodel falan da değil. Bahsettiğim gibi, sürekli kendi güzelliğinden bahsedince insan ikna oluyor. Ben hep derdim bunlar abartıyor mu, bir tek bana mı abartılacak kadar güzel gelmiyor acaba diye. Erkek arkadaşımın da aramızda olduğu buluşmalarımızda da sürekli bunu yapıyordu. O da dedi sonunda. Abla iyi hoş, çok da seviyorum ama bu güzellik muhabbeti seni de sıkmadı mı ve abartı gelmiyor mu diye. O derece artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…