• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mustafa Kemal ATATÜRK

..GkSu..

Türk Esirlik Kabul Etmez!
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.637
11
116
İstanbul
Atatürk'ün dünyada baş öğretmen sıfatlı tek lider olduğunu

*Bir geometri kitabını yazdığını

*Norveç'de''Atatürk gibi olmak'' diye bir deyim olduğunu.

*'Atatürk'' Çiçeğinin adını,çiçeği bulan Wanderbit Landın'ın koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isinle üretilip satıldığını...

*Yunan başkomutanı Trikopis'in hiç bir zorlama ve baskı olmadan cumhuriyet Bayramı'nda Atina'daki;Türk büyükelçiliğine giderek Atatürk'ün resminin önüne geçip saygı duruşunda bulunduğunu..

*Mimber adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesnin geçtiğini..

*Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerimizin olduğu,dünya tarihine geçen tek bir üstteymenimizin olduğunu,Üstteymen Kara Fatma'nın700 erkek,43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu..

*1938 de Ata'nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde ''Allah bir ülkeye yardın etmek şsterse,onun elinden tutmak isterse,başına Muatafa Kemal gibi lider getirir''denildiğini..

*1996 da Haiti Cumhurbaşkanı'ın vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metinde ''Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Musatafa Kemal ATATÜRK'ü anlamış ve uygulamış olmaktan mutlu öldüm.''yazdığını..

*2000 de ABD Başkanının milenyum mesajında 'Milenyumun hiç şüphe yoktur ki;tek devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.Çünkü o yılın değil asrın lideri olmayı başarmış tek liderdir.'denildiğini..

*2005 te Amerika'nn en ünlü ekonomistlerinden Mr.Johns'un önerisinin'Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'ü örnek alsın yeter'olduğunu

*İzmir kurtulmuş,çok tatlı bir yorgunluk ,Ankara'ya hareket edecekler..
trene binerler ve kompartmana çekilirler.Ertesi gün yaveri Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar.Atatürk yorgun,bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır.
Yaver:'Paşam bu ne hal,hiç uyumadınız heralde;niye böylesiniz'der.
Atatürk:'Çocuk,kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz,kolumu yastık yaptım ağrıdı setremi yastık yaptım üsüdüm,uyumadım kalktım.!der.
Yaver:!Aman Paşam!Birmize haber vereydiniz;hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik!der.Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:
GEÇ FARKETTİM,HEPİNİZ EN AZ BENİM KADAR YORGUNDUNUZ,HİÇ BİRİNİZE KIYAMADIM.ÖNEMLİ OLAN BENM UYUMAM DEĞİL;MİLLETİMİN RAHAT UYUMASI!der

******Ve Mustafa Kemal ATATÜRK'ü çekemeyen Avrupa Birliği *AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını istendiğini..

Atamı saygıyla anıyorum.

Back