Müslümanlara nefret broşürü, müslüman ailelerinin kapılarına bırakıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
ABD'nin New York kentinde Müslümanların yaşadığı evlerin kapılarına İslam'a ve Müslümanlara nefret ve hakaret içeren ifadelerin bulunduğu broşürler bırakıldı. Müslümanlara küfür de edilen broşür olayıyla ilgili polis soruşturma başlattı.

$muslumanlara-nefret-brosuru-4621622.Jpeg
Brooklyn'deki Bensonhurst bölgesinde aralarında Müslüman ailelerin de yaşadığı apartman kapılarına bırakılan broşürlerde ''İslamcılar, ülkenize geri dönün. ABD sizden nefret ediyor. Siz teröristsiniz. Siz ikinci Holokostsunuz'' gibi nefret ve hakaret ifadelerinin bulunduğu bildirildi.

NY1'ın haberine göre, olayın duyulmasının ardından New York Nefret Suçları birimi broşürleri kimin bıraktığıyla ilgili inceleme başlatırken, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da yazılı bir açıklama yaparak, bunun ''utanç verici'' olduğunu belirtti.

11 EYLÜL'DEN BU YANA İLK KEZ OLDU

Bensonhurst bölgesinde yaşayan İlyad Rashed ise ''Arap, Pakistan ve Bangladeşli birçok farklı toplumun yaşadığı bir yer burası. Buna benzer örnekleri 11 Eylül'ün hemen akabinde görmüştük, sonra bir daha olmamıştı'' dedi.

Olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı olup olmadığı ise açıklanmadı. New York'ta geçen hafta da teravih namazı çıkışında, cami etrafında araçlarla turlayan bazı kişiler, İsrail lehine sloganlar atarak cemaate hakaretlerde bulunmuştu. milliyet

Son düzenleme:
Amerikalıların filmleri ve dizilerinde bile bu islamofobi var zaten belirgin bir şekilde. Hiç şaşırmadım.

Haberi gördüğüm anda şunu hatırladım.

Yıllar önce Alevi evlerine de Türkiye'de aynısı yapılmıştı.

Insanı insan olduğu için sevmeyi bir türlü öğrenemedik tüm dünya olarak.

Mustafa Kemal'in askeri.

Haberi gördüğüm anda şunu hatırladım.

Yıllar önce Alevi evlerine de Türkiye'de aynısı yapılmıştı.

Insanı insan olduğu için sevmeyi bir türlü öğrenemedik tüm dünya olarak.

Mustafa Kemal'in askeri.

Yıllar önce mi? Hala yapılıyor. Ben bir Alevi mahallesinde oturuyorum ve boy boy ''Alevileri öldüreceğiz'' afişleri asıldı mahallemize :)
Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Alevi mahallelerine de asıldı.
Hiç bitmeyecek sanırım...

Yıllar önce mi? Hala yapılıyor. Ben bir Alevi mahallesinde oturuyorum ve boy boy ''Alevileri öldüreceğiz'' afişleri asıldı mahallemize :)
Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Alevi mahallelerine de asıldı.
Hiç bitmeyecek sanırım...

Yıllar önce dediğim dönem; insanların diri diri yakıldığı, küçücük bebeklerin ortadan ikiye kesildiği dönemdi. Şu an bulunduğum yerden dolayı çok içinde değiliz bu olayların hala yapıldığını herkes biliyor ama ayrıntıları bilemiyorum.

Konu aleviler ya da müslümanlar değil. Insanı sadece insan olduğu için sevmeyi öğrenemedik. Farklılıkların güzellik olduğunu kabul edemedik.

Mustafa Kemal'in askeri.

Yıllar önce dediğim dönem; insanların diri diri yakıldığı, küçücük bebeklerin ortadan ikiye kesildiği dönemdi. Şu an bulunduğum yerden dolayı çok içinde değiliz bu olayların hala yapıldığını herkes biliyor ama ayrıntıları bilemiyorum.

Konu aleviler ya da müslümanlar değil. Insanı sadece insan olduğu için sevmeyi öğrenemedik. Farklılıkların güzellik olduğunu kabul edemedik.

Mustafa Kemal'in askeri.

Katılıyorum. Hiçbir zaman da sevmeyi öğrenemeyeceğiz. Hiç bitmeyecek derken bunu kastettim.

yahudileri dislamak, gayleri dislamak, zencileri dislamak...bunlarin hepsi suc...

ama muslumanlari dislamak dusunce ozgurlugu ne yazikki...

muslumana dunyada rahat yok maalesef...

Son düzenleme:
Back