Müslüman aile ABD uçağına alınmadı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Müslüman aile ABD uçağına alınmadı
Londra'da bir Müslüman ailenin Los Angeles uçağına binmesinin ABD’li yetkililerce engellendiği ortaya çıktı.
http://www.birgun.net/haber-detay/musluman-aile-abd-ucagina-alinmadi-98712.html

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Londra'da yaşayan Muhammed Tarık Mahmud, kardeşi ve dokuz çocuğu, 15 Aralık'ta ABD'nin Los Angeles kentine gitmek üzere geldikleri Gatwick Havalimanı'nda ABD’li yetkililerin engellemesiyle karşılaştı. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden uçağa binmesi önlenen ailenin, 9 bin sterlin değerindeki biletleri de yandı.

Sputnik'in bildirdiğine göre, İngiliz İşçi Partisi milletvekili Stella Creasy, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, olayla ilgili olarak ABD’li yetkililerden açıklama istemesi çağrısı yaptı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Cameron'ın da konuyu inceleyeceği kaydedildi.

TRUMP'IN ÇAĞRISI HAYATA MI GEÇİRİLİYOR?

İngiltereli Müslümanların yaşadığı benzer olayların sayısının arttığını belirten Creasy, bunu ‘gittikçe büyüyen bir sorun’ olarak nitelendirdi. Creasy, olayla ilgili ABD'nin Londra Büyükelçiliği nezdindeki kendi girişimlerinin de adeta‘duvara çarptığını’ söyledi.

Müslüman ailenin yaşadığı olayın ABD'deki Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donald Trump'ın çağrısıyla bağlantılı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çeken Creasy, “Trump'ın Müslümanları ABD'ye almama çağrısı yaygın bir şekilde kınanıyor ancak gerçekte yaşananlar farklı” ifadesini kullandı.

Trump, başkanlık seçimi için yürüttüğü kampanya kapsamındaki konuşmasında, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması için çağrıda bulunmuştu. Cameron da Trump'ın sözlerini ‘bölücü, sorunların çözümüne yardımcı olmaktan uzak ve düpedüz yanlış’ diye nitelendirmişti.

Bu bireysel bir vakadır kanımca.Yakın zamanda ablam ve eniştem New Jersey'e uçtular.Enişteme normal bir muayene yaparlarken ablamın saç diplerine kadar bakmışlar.

eyyy mükemmel ülke eyyy özgürlükler ülkesi

tabii tabii

çok korkuyorsunuz dimi her olayın içindeler dimi sizi gidi sizi

birde biletleride satmışlar dilerim bi yanlışlık olmuştur

eyyy mükemmel ülke eyyy özgürlükler ülkesi

tabii tabii

çok korkuyorsunuz dimi her olayın içindeler dimi sizi gidi sizi

birde biletleride satmışlar dilerim bi yanlışlık olmuştur
kızz konu benim bakkkkk:))
şaka şaka yaz tabii. orada başka şeydi yazmak istediğim

kızz konu benim bakkkkk:))
şaka şaka yaz tabii. orada başka şeydi yazmak istediğim
biliyorum birazdan profiline girip bütün konularına yazcam ama bilgisayar çok ısınıyor hayrına bi leptop soğutucu alda gönder sende para çoktur

Yani onca zaman tek bir müslüman aile mi gitti ABD'ye? Bence başka birşey vardır, büyük ihtimal yanlış anlamadır ama müslümanlıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Haaa kapalılar diyeyse ayıp etmişler. Ama yine de haber çok net değil.

NT de indirim varmış.
ordan alsana
hem neden çift çekirdekli değil bilgisayarın?
bilmemki kaç çekirdek aman yok götürürz bi bilgisayar programcısına aklar paklar temizler ikinci el zaten gittiği yere kadar gitsin sonra bakarız bide soğutucu tamamdır para harcayamam şimdi cimriyim ben mayıs gelsin tek kredi kartı var ondanda kurtulcaz oohh mis

şaka yaptım NT den alma.

Amerikada keyfi uygulama olmaz. Bu haber gercek olsa, yani sirf musluman diye keyfi bir uygulama oldugu ispat olunursa o sirket tazminati odemek icin bir ucak satmak zorunda kalir, bilet ne kelime.. Elalemin memleketinde kanunlar kitapta sus olsun diye yazilmamis bizde alistiginiz gibi, uygulanir. Baska bir sebebi vardir.

özgürlük ülkesi önüne geleni ülkeye almakla olmuyor.. o zaman en özgür ülke biz olurduk, neredeyse vizeyi bile lütfen veriyoruz, hatta geçenlerde bir uçak dolusu insan vizesiz takılıyor ülkede şu an.. kesinlikle onların uçağa binmesini engelleyici bir şey vardır, ortaya çıkar.. Türkiye mi orası herkes kafasına göre takılsın..

Ucaga alinmamalarinin sebebi musluman olmalari degildir bence. Guvenlik amacli olabilir. Kardedim su an Amerikada ve hic sorun yasamiyor. Bir ulkeden bir ulkeye eyaletlere ucuyor rahatlikla.

Ben evime herkesi almıyorum yahu.
Bir ülke bizimki gibi yol geçen hanı olmamalı elbette; hele ki 9/11 olayını unutamayan bir ülke hiç olmaz.

NT de indirim varmış.
ordan alsana
hem neden çift çekirdekli değil bilgisayarın?
valla benimki çift çekirdek ama sanırsın ki dedem zamanında almış getirmişim .. İşkence resmen sayfalarda gezmek telefonum garantide olmasa muhtaç olurmuydum buna hızı güya 2.1 ghz yürü git beni kandırıyo sanırsın 1 ghz ilk aldığımda iyiydi gerçi kereta ama beni şimdi zenfone 6 ya muhtaç ediyo düşün artık

Son düzenleme:
aslında olaylara objektif bakarsak ben müslüman olduğum halde hatta kendimce gereklerini yerine getirmeye çalışıp bilgi sahibi olduğumu düşünmeme rağmen Nijerya Senegal Somali ve benzeri ülkelere gidemem korkarım hatta Arabistan da bile rahat edemem çünkü İslamiyet hep kötü yaşanılıyor kötü lanse ediliyor biz islam bu değil desekte insanlar yaşanılanı görüyor ve doğal olarak korkuyor hele hele avrupa hep islam adı altında hep terör oluşumları ile çoğul ölümler yaşıyor. Bu haberdkiler neden alınmadı bilmiyorum ama bu onuya değinmek istedim nedense..

Benim adım Khan filmini biliyorsunuzdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…