Sizde benim gibi mayhoş tatlı ve mis kokulu tatlara sevdalıysanız mutlaka tarifimi denemelisiniz arkadaşlar.Kendine has jöle kıvamı ayva reçelinde,frambuaz reçelinde,ergen reçelinde olduğu gibi , pasta süslemesinde de çokkkk elverişli olduğunu ispatlıyor.Mürdüm eriklerinin tam zamanı, denemek isteyenler peşimden gelsin lütfen.
Eriklerimizi güzelce yıkayıp bir süzgece alıyoruz.
*1 kilo mürdüm eriği
*1 kilo şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay kaşığı tarçın
Fazla suyu süzülen eriklerimizin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölüyoruz.Tencerimize eriklerimizi güzelce yaydıktan sonra şekerimizi üzerine döküp hem o güzel suyunun ortaya çıkması için hemde eriklerimizin iyice yumuşaması için 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup kaynatmaya başlıyoruz,üzerinde oluşan köpükleri itinayla alıyoruz ki marmelatımız cam gibi ve uzun süre dayanıklı olsun.7-8 dk kaynattığımız eriklerimizi blendırla parçalayıp 4-5 dk daha kaynatıyoruz.Bu esnada limon suyumuzuda sıkıyoruz.Ocağın ateşini kapattıktan sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz.Birazcık soğuttuğumuz marmeladımızı kuru kavonazlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun
Püf noktası:
Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır.
Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner ve çok koyulaşır.