Reçeller - Marmelatlar Mürdüm Eriği (Kara Erik)Marmeladı

Mxixsra

Paşa nın annesi
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
12.041
11
Sizde benim gibi mayhoş tatlı ve mis kokulu tatlara sevdalıysanız mutlaka tarifimi denemelisiniz arkadaşlar.Kendine has jöle kıvamı ayva reçelinde,frambuaz reçelinde,ergen reçelinde olduğu gibi , pasta süslemesinde de çokkkk elverişli olduğunu ispatlıyor.Mürdüm eriklerinin tam zamanı, denemek isteyenler peşimden gelsin lütfen.

Eriklerimizi güzelce yıkayıp bir süzgece alıyoruz.

*1 kilo mürdüm eriği
*1 kilo şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Yarım çay kaşığı tarçın

Fazla suyu süzülen eriklerimizin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölüyoruz.Tencerimize eriklerimizi güzelce yaydıktan sonra şekerimizi üzerine döküp hem o güzel suyunun ortaya çıkması için hemde eriklerimizin iyice yumuşaması için 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup kaynatmaya başlıyoruz,üzerinde oluşan köpükleri itinayla alıyoruz ki marmelatımız cam gibi ve uzun süre dayanıklı olsun.7-8 dk kaynattığımız eriklerimizi blendırla parçalayıp 4-5 dk daha kaynatıyoruz.Bu esnada limon suyumuzuda sıkıyoruz.Ocağın ateşini kapattıktan sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz.Birazcık soğuttuğumuz marmeladımızı kuru kavonazlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun

Püf noktası:
Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır.
Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner ve çok koyulaşır.

Son düzenleme:
[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
ne yazikki recel cok sevmem
neden bilmem ama sanirim asiri tatliligindan olsa gerek
mayhosluu tadlara bayilirim ama
bide daha cok severek yedigim marmelattir
buda ilgimi cekmedi diil
ellerine saglik hemsom
benim buzlukda var hazir cekirdekleri ayrilip ikiye bölünmüs mürdüm eriklerim acaba onlarlada olurmu???
esim cok sever recelli

Tabi olur incicim neden olmasın ama önce buzunu eritmelisin.Yaparsan resmini bekliyorum cnm.

canim saolasin cvp verdigin icin denicem insallah
resminide yorumumla birlikde eklerim insallah hemsom

ellerine emgine saglik canimopuyorumnanaktan
mayhos tatlari cok severim eminim nefistir mmmhh mayhos mayhoscokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…