Size hiçbirşey demiyorumMunzur Milli Park'tır, çengel boynuzlu keçiler nesilleri tükenmekte olduğundan koruma altına alınmıştır, sadece o da değil, Munzur Milli Parkında yüzlerce kuş türü var, porsuk, ördek gibi hayvanlarda cabası, avcılıkla hepsini yok edecekler.
Köylülerin mağdur olması da ayrı bir konu, kampçılık, treaking, dağcılık, rafting, kaya tırmanışı gibi bölge ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetleri özendirirsin, reklam tanıtımını yaparsın ama bu nedir
Zaten kaçak avlanmalar yüzünden bazı balık türleri yok oldu, kaçak yapılan hes canına okuyor doğanın, dahası da yapılsın diye ısrar ediliyor, birde üstüne bu
Söylediklerine katılıyorum ve bir şey de eklemek istiyorum. Bölge insanının çoğu avcılık yapmaz o civarda , resmen " yemeyenin malını yerler " demişler bu kararla. Hiç gidip göremedim ama doğası Harika diyorlardı.
Benim anne tarafım Erzincan'lı, orada insanlar kendi çapında hayvancılık yapar, tarım yapar, bana da gidip görmek nasip olmadı fakat annem, yeğenlerim gidip gördü, hayran olunası bir doğası olduğunu söylerler hep.
Köylü hese bile karşı mücadele ediyorlar ama nereye kadar bilemiyorum
Hatırlarsınız oranın valisi rahmetli Recep Yazıcıoğlu, ki filmlere konu olacak kadar sıradışı bir valiydi, oranın kanyonlarını, çaylarını, akarsularını tanıtmak için bizzat gidip rafting yapar, bölgeyi tanıtır insanları Erzincan'a çekerdi, Valiydi ama aynı zamanda köylülere köprü yapan inşaat şefi gibiydi.
O istese avcılık kulübü açamaz mıydı? Adam doğaya zarar vermeden Erzincan nasıl kalkınır diye çabaladı.
Onun gibi valilere ihtiyacımız vardı ama halkın sevgisi bir yana hiç istenmedi, neyse o da ayrı bir konu ama biz doğanın kıymetini bilmiyoruz, milli parka koruma altındaki nesli tükenmekte olan çengel boynuzlu keçi için avcılık kulübü, otel, restoran yapıyoruz, güldür güldür akan akarsuların üzerine de hes, halkın elinden tek geçim kaynağını da almış oluyoruz, bitki örtüsünü yok ediyoruz, hayvanların avlanmasına olanak sağlıyoruz, yerli ve yabancı turisti çekecek başka projemiz yok çünkü.Memlekete giderken yolumuz Erzincandan geçtiği için yemeğimizi mutlaka Erzincanda yerdik.Girlevik Şelalesine Ekşisuya uğrardık.Erzincan meyve ağaçlarıyla yemyeşil doğasıyla yaşanası harika bir şehir.Düzenlide bir şehri vardı.Evler falan çok hoşuma gitmişti.Rahmetli Recep Yazıoğlunun yaptığını söylediler.Mekanı cennet olsun dürüst,mert,cesur,çalışkan bir insandı.
Onun gibi valilere ihtiyacımız vardı ama halkın sevgisi bir yana hiç istenmedi, neyse o da ayrı bir konu ama biz doğanın kıymetini bilmiyoruz, milli parka koruma altındaki nesli tükenmekte olan çengel boynuzlu keçi için avcılık kulübü, otel, restoran yapıyoruz, güldür güldür akan akarsuların üzerine de hes, halkın elinden tek geçim kaynağını da almış oluyoruz, bitki örtüsünü yok ediyoruz, hayvanların avlanmasına olanak sağlıyoruz, yerli ve yabancı turisti çekecek başka projemiz yok çünkü.
Amacıylada çelişmiyor mu adı üstünde Milli Koruma Parkı .Amaç zaten nesli az olanı çoğaltmaksa öldürmek ne alaka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?