Münevver Karabulut'un avukatı: İntihara eşim de inanmıyor

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Münevver Karabulut'un avukatı: İntihara eşim de inanmıyor
Münevver Karabulut'un avukatı Rezan Epözdemir, "Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğinden eminim ama eşimi bile inandıramıyorum" dedi.
24.12.2015 - 09:45

Münevver Karabulut cinayetinden aldığı cezasını çekerken intihar eden Cem Garipoğlu ile ilgili soruya şöyle cevap verdi;

"BEN ÖLDÜĞÜNE İKNA OLDUM"
"Ben öldüğüne ikna oldum. Tüm deliller intihar ettiğini ortaya koyuyor. Ancak eşimi bile ikna edemedim, ’Ölmedi değil mi?’ diyor. İnsanlar cezaevinden kaçtığını, hayatta olduğunu düşünüyor. Ne yazık ki geldiğimiz nokta bu. Bir hukukçu olarak bu durum karşısında üzülüyorum" dedi.

Kadın cinayetlerinde sosyal sorumluluk kapsamında mağdur aile vekilliği yapan Avukat Rezan Epözdemir, acı olayların önüne geçilememesinin en önemli nedenlerinden biri olarak sanıklara uygulanan ceza indirimlerini gösterdi.

"ADALET TECELLİ ETMİYOR"
Yürürlükteki mevzuatta bir sıkıntının olmadığını dile getiren Epözdemir, "Canavarca, hunharca, kan gütme veya tasarlama sureti ile cinayetin ceza kanunumuzdaki karşılığı ağırlaştırılmış müebbet. 15 günde bir yakınlarınla görüşüyorsun, günde 1 saat havalandırma boşluğuna çıkabiliyorsun ve tek kişilik hücrede kalıyorsun. Bundan daha ağır ceza yok. Sorunumuz ise cezanın bireyselleştirilerek uygulanmasında. Burada sancılı 2 husus var. Birincisi haksız tahrik indirimi, diğeri de takdiri indirim. ’İzlediğim açık bir filmde eşime benzettim, öldürdüm’ diyene, ’Kıskandım’ diyene, ’Erkekliğime laf söyledi’ diyene tahrik indirimi uygulanıyor, kanunun amacına çıkılıyor. Hiçbir yerde böyle bir şey yok. Failin geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki davranışları da takdiri indirim sebebi olabiliyor. Adam mahkemeyi yanıltmış, yalan söylemiş; son celseye güzel bir kıyafetle gelip düğme ilikleyerek ’Pişmanım’ diyor, cezası indiriliyor. Bir cinayet sanığını sırf son celsede kravat takıp düğme ilikledi diye ağırlaştırılmış müebbet yerine 6 yıl cezaevinde tutup salıverirseniz, kamu vicdanını rahatsız edersiniz, adalet de tecelli etmez" ifadelerini kaydetti.

Cem Garipoğlu'nun son hali

http://www.ensonhaber.com/munevver-karabulutun-avukati-intihara-esim-de-inanmiyor-2015-12-24.html

o kadar zenginler ki..buldular bir suriyeli garibanın cesedini ..koydular mezara..suriyeli mezarda çürürken..cem hawaiide.. cape verde adalarında ve ya madagaskar da özgülüğün tadını çıkarıyor..

Asla inanmıyorum intihar ettiğine....
Son fotolarda bayağı gürbüz maşallah...öyle sabah kalkayım da hadi bi intihar edeyim olmaz...insanın haftalarca aylarca depresyona girmesi lazım...kolay mı canına kıymak...
Bunun kulağına fısıldamışlar...ye iç yat sabret! Biraz ortalık durulsun seni burdan uçurucaz...
Adamın (!) Yüzündeki eminliğe bakın bi...
Gittiği yer cehennemi olsun,vicdanı onu hiç rahat bırakmasın inşallah

adaletsizliğe o kadar alışmışız ki -bu duruma getirenler utansın- bu katilin ölmüş olabileceğine bile inanmıyoruz. öldüyse eğer, bana göre öldürülmüş olma ihtimali çok yüksek ama dışarıda bir seneye yakın korunan biri, içeride hayli hayli korunuyordur. bu yüzden ölmediğini ve birkaç sene sonra çıkıp rahat hayatına geri döneceğini düşünüyorum.

Cem Garipoğlu öldü mü kaçtı mı bilmem ama avukatın mevzuat hakkında söylediği doğru diyebilirim. Hukuka güvenmiyoruz çünkü uygulanmıyor. Uygulanmayan hukukun varlığından da bahsetmek mümkün değil mevzuat istediği kadar cezayı öngörsün. Şans eseri yaşıyoruz işte, parası olan da böyle poff uçuveriyor. Sistemimiz böyle de adaletli :)

çok net hatırlamıyorum ama intihar haberinden sonra rusya da bir otelin lobisinde cem garipoğlu nun görüldüğüne dair bir haber okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…