Mum Yapimi

XIXzotop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
114
0
Beyaz mumlardan aldık birkaç tane.İpini çıkardık ve benmari usulü erittik.Bir kadehe su koyduk yarısını dolduracak kadar(Su sıcak olmalı)Kırmızı,turuncu ve sarı sulandırılmış gıda boyalarından erittiğimiz muma ilave ettik.Ama işlem tam olarak şöyle :Bir kısım mumu eritiyorum tamamen eridikten sonra içine örneğin kırmızı boyadan ilave ediyorum ve bu erimiş olan mumu kadehteki suyun üzerine döküyorum.Sonra hafif soğuduktan sonra bir kısım mumu daha eritiyorum ve bu sefer sarı boyadan ilave ediyorum.işlem bu şekilde tekrarlanıyor.Ama mumdan başlangıçta ayırmış olduğun ipi koymayı unutma.Hatta içine aktardan alacağın aromatik bir yağı da eklersen 10 damla filan(lavanta kokuluyu tavsiye ederim)çok hoş olacaktır.İstersen kadehe doldurduğun suyun içine boncuk v.s. koyabilirsın.Görüntü iyi olur.Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Link Silinmiştir. bu site fena değil gibi,ben de merak ediyordum iyi oldu bana da :) Link Silinmiştir.

birkaç kalıp bulabilirsen kalpli falan hobi merkezlerinde satılıyor.erimeyen malzemeden değişik şekillerde oluyor.birde kalıbın iç kenarlarına sim sürebilirsen pırıl pırıl oluyor.sevgiler.kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…