• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Multkistik Displastik Böbrek (MKDB)

zafein

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
3
0
36
Ankara
Gebeliğimizin 22. haftasinda erkek bebeğimizin sol böbreğinde kist olduğunu öğrendik.
Sağ böbrek problemsiz ve çalışıyor(bebeğin idrar torbası dolu)
Bu hafta itibariyle başka(ek) bir anomali ile karşılaşmadık.
Henüz Amniosentez olmadım.

Bu problemle karşılaşanlar doğuma kadar nasıl bir yol izlediler ? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor ?
Doğumu araştırma hastanesinde mi yaptınız ?

Yanit vereceklere ve paylaşımda bulunacaklara şimdiden teşekkürler.

benim kızımın sol böbreğinde aynı sorun varmş.şöyle anlaıtyım..
22 haftalık detaylı ultrasonda kızımın sol böbreğinde su birikimi oldugu söylendi.hidronefroz var dedi doktorumuz.birde sol ayağı içe dönük dedi.amniyosentez yapıldı temiz geldi sonuçlar.3lü testtede sorun çıkmamıştı.çeşitli doktorlara gidip muayene oldum.hepsi başka hiçbir problem olmadıgını gebeliğin devamının mantıklı oldugunu tedavileri olan hastalıklar oldugunu söylediler.taaaki 34. haftaya kadar. o ana kadar normal seyreden her şey birden değişti..beyni su toplmaya başladı kuzumun..ondan sonra özürlü doğacak,yaşamayacak gibi söylemlerle 38. haftada doğum oldu.ilk teşhis dandy walker sendromuydu..sonra spina bifidalı denildi..mrlar çekildi sonuç olarak spina bifidası yok ama küçük beyinciği var bu yüzden şu an 1 yaşında olmasına rağmen oturamıyor,emeklemiyor gelişmi geri.8. ayından beri fiik tedavi alıyor.ayak problemi çözüldü ama o su toplanıyo denen böbrek multikistik displastik çıktı ve 3 aylıkken ameliyatla alındı.bunun dışında diğer böbreğinde küçükte olsa bir böbrek reflüsü,kalbinde minik br delik şiddetli kabızlık,göz sinirlerinde solukluk vs pekç ok rahatsızlığı var.bence siz bir genetik bölümüne taraa yaptırın.bizi kimse yönlendirmeişti.bebek doğup 6 aylık olunca gönderdiler.henüz teşhis bile konmuş değil.ama detaylı bir gen araştırması yapılmalıymış..benimde testlerim temiz çıkmıştı,bizdede her şey yolundaydı..bir sorun varsa peşigeliyor ne yazıkki.korkutmak istemem ama siz alabildiğinizce önlem alın.sonrası hem çocuk hem siz hem eşiniz hem aileniz için müthiş bir travma oluyor..çok zor.biz alıştık ve şükür kızım gitgide iyiye gidiyor ama en başşında biri genetiğe gidin demiş olsaydı bu sıkıntıları başta kızım ve hiçbirimiz çekmeyecektik.haa 5-6 aylık hamilelik çok büyük sonlandırılmaz diyorsanız dizi ameliyat ihtimalleri,narkozdan ayılmaya çalışan bir bebek kan almaya zırt pırt delinen kollarını bacaklarını hatta kafasını düşünün.böylesi bence daha günah

Bana ulaşır misiniz lütfen benzer durumlar yaşıyorum sizinle konuşmak isterim

Back