Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi multitabs vitamin

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

TozToprak

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
358
merhaba kızlar oğlum 2 haftalık oldu ve dr.2 haftadan sonra multitabs vitamini kullanmamızı söhyledi günde 1 defa 20 damla diyo 1 yaşına kadar.mama veriyorum oğluma.vitamini nasıl kullanıcam ağzınamı damlatıcam 20 damlayı mamayla karıştırsam bişey olurmu acaba siz nasıl veriyosunuz bu vitamini ?

ben de bir hekim olarak bu doktor milletini anlamakta zorlanıyorum.litaratur aynı bilgiler aynı herkes nasıl ayrı bir şey söylüyor?maksat dikkat çekmekmidir yani?
multitabsı bir kere sıkarak çektiğinizde üzerindeki çizgiye kadar yani 1 ml gelir.o ölçü de yeterlidir ne eksik ne fazla zaten ölçeğiyle vereceğin için mamaya da süte de karışmaz.ağzını açıp içine yavaşça sıkarsın emer zaten.damla damla heseplama modası bu ara çok yaygın da nereden çıktı anlamadım.en son 8 damla diye duymuştum şimdi 20 olmuş....
işin daha da özü önemli olan bebişe 1 yaşa kadar d vitamini verebilmek.bunu ister d vit3 ile verin ister multitabs ile.ölçü de belirtildiği gibi..multitabsın tek avantajı bütün vitaminlerin bir arada bulunması yani ekstra bir vitamin vermeye gerek yok.
biz aile hekimliğinde dvit3 ücretsiz dağıtıyoruz.aynı ölçü ile kullanılıyor.nedir bu damla marka merakı anlamadım gitti.
çok uzattım ama uzun lafın kısası bebişine 1 yaşa kadar dvitamini ver de ne ile verirsen ver canım.pipeti eline al çek ver uğraşma.
sevgiyle kal....

multitabs bizede vermişti dr ama kullanmadım hastalandığında dr a götürdük ve bıngıldağı erken kapatıyo biz önermiyoruz dedi sonra kendi doktoruna gittiğimizde sordum dr aaslında var öyle bişey istersen devit3 ver yeter dedi netten de araştırdım doğruymuş elimde patladı anlıcan

benm kızımın doğduğu hastanedeki doktor hiç doğru dürüst ilgilenmiyordu 5.gün kontrole gidince farkettim göbek bağı geç düşünce 14. günde erdem hastanesine gittik iltihap yapmıştı doktor bana d vitamini veriyorsunuz dimi dedi yoo dedim bize bişi denmedi noramlde 2.hafta başlanması gerekiyormuş devit 3 vermişti günde 3 damla sabahları demişti. raşitizm hastalığına karşı vitaminmiş galiba kesinlikle hemen başla 1 yaşına kadar devam edilcek dedi.

benim kızım 7 aylık multi tabs midesi bulanıyor kusuyor mamasına katsam vitamin değeri düşermi acaba ne önerirsiniz pirinç unu yapıyorum sütle ona karıştırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…