• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mülteci Olmayı Yeğlerin.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Başka bi ülkede.
Burada vatandaş olmaktansa.
Sizin de bu ülkeden defolup gidesiniz geldi mi bilmiyorum, acı yavaşça yerini nefrete bırakıyorken gözü yaşlı geçen saatlerden sonra.
Selalar verileliberi içim yanıyor, ben ki inançlı değilim, yine de umuyorum, diliyorum. Yapabilsem, ülkeden kaçasım var.

Sokak satıcısı ısrarla bağırarak kiraz satıyor. Sokağın başına kümelenmiş. Çıkıp bağırasım var ama ekmeğine mani olmuş olurum diye o adama da kıyamıyorum. Bizim sokağı bi an önce bitirsin diye umuyorum.

İş kazası. Ne yapılabilir nasıl bi yardım kampanyası düşünülebilir fikir verin rica ediyorum. Beynim durdu.

Başka bi ülkede.
Sizin de bu ülkeden defolup gidesiniz geldi mi bilmiyorum, acı yavaşça yerini nefrete bırakıyorken gözü yaşlı geçen saatlerden sonra.
Selalar verileliberi içim yanıyor, ben ki inançlı değilim, yine de umuyorum, diliyorum. Yapabilsem, ülkeden kaçasım var.

Sokak satıcısı ısrarla bağırarak kiraz satıyor. Sokağın başına kümelenmiş. Çıkıp bağırasım var ama ekmeğine mani olmuş olurum diye o adama da kıyamıyorum. Bizim sokağı bi an önce bitirsin diye umuyorum.

İş kazası. Ne yapılabilir nasıl bi yardım kampanyası düşünülebilir fikir verin rica ediyorum. Beynim durdu.

Bu ülke yaşanılır bir yer olmaktan çıktı kabul
ama hayır bir an bile düşünmedim yaşayacaksam da öleceksem de ülkemde olmalıyım
sen gidersen ben gidersem Türkiye kalmaz vatan toprağı olmaz
Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de canını veren atalarımızın hakkını ödeyemeyiz bu vatan elimizden giderse ben o vebalı almam alamam
öleceğimi bilsem vatanımı bırakmam !

Başka bi ülkede.

Bende hatta bizde aynı şeyi düşünüyoruz sevgilimle. Gideceğimiz ülkede bu ülkede yaşadıklarımızı yaşayacağımızı sanmıyoruz. İş kazası ne kadar basit bir kelime dimi ne yazık ki İŞ KAZASI= 274 CAN YA DA DAHA FAZLASI ...

Nerede olursan ol her açıdan sağlığın yerinde olduğu müddetçe paran ve arkan varsa tamamdır Allah'ın izniyle...

Yalnız başbakan için ne düşüneyim bilmiyorum, Bir Esma vurulduğunda ağlayan adam, 300'e yakın gariban masum vatandaşı hayatını kaybetmiş gayet olağan şeyler diye karşılıyor.

Son düzenleme:
Bu ülke yaşanılır bir yer olmaktan çıktı kabul
ama hayır bir an bile düşünmedim yaşayacaksam da öleceksem de ülkemde olmalıyım
sen gidersen ben gidersem Türkiye kalmaz vatan toprağı olmaz
Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de canını veren atalarımızın hakkını ödeyemeyiz bu vatan elimizden giderse ben o vebalı almam alamam
öleceğimi bilsem vatanımı bırakmam !

Gidesi gelmek başka, gerçekten gitmek başka. Bakma zaten, o sınıra geldiğimde geçebilecek miyim sanki o kapıdan? Memleket burası. Havası suyu başka, nereye gidiyosun.

Bi histen bahsediyorum ben. O raddeye gelmek hissi.
Her gün gördüğün sokak gözüne farklı göründüğünde ulaştığın bi radde. Bi isyan hissi işte.

O his, biraz daha acımasız olsaydın, giderdin diyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Başbakan, konuşmasında 300 küsür kişinin ölümü için "bu işin doğasında var" derken İngiltere'den Fransa'dan verdiği örnekler 1886, 1904 gibi tarihlerdeydi.
Yahu biz mi gerizekalıyız, yoksa ney şimdi ağzımı bozmayayım.

100 sene öncesinden örnek veriyor. Her yerde oluyormuş. Utanmasa Ortaçağ'dan örnek verip olur böyle şeyler diyecek.

100 senelik teknolojiyi saymıyoruz zaten hiç. Malız çünkü biz.

Gidesi gelmek başka, gerçekten gitmek başka. Bakma zaten, o sınıra geldiğimde geçebilecek miyim sanki o kapıdan? Memleket burası. Havası suyu başka, nereye gidiyosun.

Bi histen bahsediyorum ben. O raddeye gelmek hissi.
Her gün gördüğün sokak gözüne farklı göründüğünde ulaştığın bi radde. Bi isyan hissi işte.

O his, biraz daha acımasız olsaydın, giderdin diyor.

Ben sizi çok iyi anlıyorum,benim de geçmişte böyle isyan anlarım oldu çok;şu an ben yurtdışındayım ve bir daha Türkiye'ye gidip yaşamak şansım çok düşük ne yazık ki.Ama nereye gidersen git,benliğini de,ruhunu da,duygularını da beraberinde götürüyorsun.Ben bu Soma haberini geç öğrendim,o da burada yayın akışında dolaşırken.Gördüğüm an içim yandı,ağlamaya başladım.İnsan memleketinden kilometrelerce uzak da olsa asla koparamıyor gönül bağını,nereye kaçarsan kaç kimliğinden kaçamıyorsun.

Insan yurt disinda olunca daha az uzulmuyor. O yuzden nereye gidersen git, cift vatandas olsan dahi yureginde sadece Turk vatandasi olarak kaliyorsun.

Son düzenleme:
Ben sizi çok iyi anlıyorum,benim de geçmişte böyle isyan anlarım oldu çok;şu an ben yurtdışındayım ve bir daha Türkiye'ye gidip yaşamak şansım çok düşük ne yazık ki.Ama nereye gidersen git,benliğini de,ruhunu da,duygularını da beraberinde götürüyorsun.Ben bu Soma haberini geç öğrendim,o da burada yayın akışında dolaşırken.Gördüğüm an içim yandı,ağlamaya başladım.İnsan memleketinden kilometrelerce uzak da olsa asla koparamıyor gönül bağını,nereye kaçarsan kaç kimliğinden kaçamıyorsun.

Arkadasım cümlelerine yüzde yüz katılıyorum

Aynı durumdayım dönüş şansım cok az

Ve aynı aynı bizde ordaymış gibi hissettik

Back