mülakatım var tecrübelerini istiyorum :)

Boncuk4693

Flowers open, when you come to my world
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
562
218
Kızlar yarın bir satış mağazasın da mülakatım var. Daha önce gittiklerim oldu fakat bugüne nazaran pasif kalmıştımheyecandan dolayı .Sizin Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum
Nasıl davranmalıym kendime güveniyorum ama o an bir tedirginlik hali oluyor o işe de hayırlıysa girmek istiyorum
Mesela zayıf yönlerimi sorduğunda nasıl en hafife indirerek örnek verebilirim. Siz ne tavır sergiledinz. Yorumlarınıza ihtiyacm var kızlar

ZAYIF YÖNLERİN NELERDİR ?

Bazı zamanlar çok tez canlı ve sabırsız olabiliyorum. Gereksiz ertelemeleri ve boşa geçen zamanları tolere edemiyorum. Tekrarlanmadıkları sürece hataları o kadar önemsemem. gibi cevaplar yardımcı olur dıye dusunuyorum ınternettende bolca bakablırsınz burdan cevap beklerken..

Canım görüşeceğin markaya göre değişir.

Ben üniversitedeyken, part time çalıştım mağazada. Çalıştığım yönetici, ideallerimi, beklentilerimi, ne kadar çalışmak istediğimi falan sormuştu.

Başka bir markayla görüşmeye gittiğimde ise, resmen müdür alıyorlarmış gibi sorularla karşılaştım. Ekip arkadaşlarından biri, senin emeğinin üzerine konar ve alman gereken terfiyi/primi/övgüyü alırsa ne yaparsın demişlerdi, şimdiki aklım olsa önümüzdeki maçlara bakarım derdim:) ama o zaman için hakkımı ararım demiştim.... Eh, bu kız ekibin düzenini bozacak, kendi çıkarlarını mağazanın çıkarlarının önüne koyacak diye de, işe almadılar tabi.

Mağazacılıkta önemli olan, ekiple uyumlu olman, satış odaklı olman, ben değil mağaza demendir. Her işi yaparsın, yerde süpürürsün, kasaya da girersin, satışta yaparsın, yeri gelir depo temizler, kabinde silersin. İşten gocunmadığını göster, kendinden emin ol ve eğer bu sektörde kariyer yapma niyetin varsa, bunu da belli et. Eğer sektör değiştirmeyi düşünüyorsan da, geçici çalışmak istediğinden bahsetme sakın.

Gerçektende çogu zaman sabırsız oluyorum evet bunu dyebılırım mesela :)Teşekkr ederim.İnternetten baktım ama bazısı belge şeklinde ihtimal üzerine yazılmış soru ve cevaplar.Ben birebir girmiş olan insanlardan duyrsam daha ıyı olur dye düşündüm

Ünlü bir marka aslında ama bölümüm dışına çıkacagım kendi bölümümde iş bulamadıgım için.İnş iyi geçer :) Teşekkür ederim yorumunuzu dıkkate alıcm

Ünlü bir marka aslında ama bölümüm dışına çıkacagım kendi bölümümde iş bulamadıgım için.İnş iyi geçer :) Teşekkür ederim yorumunuzu dıkkate alıcm

Rica ederim canım. Özenli giyin, kendine güven, konuşmalarına dikkat et. Satışın özü konuşmak ve ikna edici olmaktır.

bana ilk mulakatımda denk gelmıstı bu tarz bı soru ve cok sacma sapan bı cevap vermıstım.
sonradan arastırdım bu cevabı buldum sonra hıc sorulmadı bende bu cumleyı hıc kullanmadım fayda saglar mı bılmem ama bana sorulursa bunu verıcem onumdekı mulakatlrda sızın sektorunuzde ısınıze yararmı bılmem tabı

Soğukkanlı ol, hiç panik yapma. İnşirah ve Duha sürelerini oku. Ferahlama süreleri onlar, İnşirah zaten genişleme açılma anlamına geliyor meallerine bakarsan...Bende çok işe yarıyor...
Elini sıkarken sıkıca kavra sakın hemen çekme, yada boşra bırakma yani elini hafif sık. Sakın gözlerini kaçırma. Kendini anlatırken gözlerinin içine bakarak konuş. :)

İşte onu nasıl yapıcm bilmiyorum birinin gözlerine uzun uzun bakamıyorum :)

Daha önceki mülakatım da böyle bir soruyla karşılaşmadım ama bu gideceğim yerde bir ihtimal sorabilirler o yuzdenn bu cevabı bende verebilirim :)

İşte onu nasıl yapıcm bilmiyorum birinin gözlerine uzun uzun bakamıyorum :)

Tatlım yolda giderken aç netten sana dediğim duaları oku nası işe yaradığını göreceksin.
Gözlerini kaçırma bak bu sihirli formül, ve en çok dikkat edilen şey ve o el sıkma olayı. yaparsın sen yapılmayacak bir şey değil. :)

Bence gerçekten zayıf olduğun yönleri söyle. Mülakatta önemli olan farklılık yaratmak.

Bence klişe sözler yerine, daha farklı bir cevap ver. Atıyorum, ben çok heyecanlı bir insanım demiştim. Ki öyleyim de. Beni zorlayan bir yanı yok ama daha soğukkanlı olmaya çalışıyorum, başarıyorum da olgunlaştıkça demiştim. Ama yeni şeyler öğrenirken, bu heyecan çok işime yarıyor, hevesimi uzun zaman koruyabiliyorum. İşi seviyorsam, ilk günkü gibi sarılıyorum demiştim. İllaki işte olması gerekmiyor, hobilerimde olabilir, sevdiklerimde olabilir demiştim. :)

Saolll canımsı deniycm İnşallah yapabilirm :) inşirah suresini ezbere biliyorum okucam sunucuda yarın bildirirm :)

Cok güzel cevap vermişsiniz :) bende bu sekilde ortaya bişeyler yapmayı düşünüyorum bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…