- 17 Aralık 2014
- 562
- 218
-
- Konu Sahibi Boncuk4693
Ünlü bir marka aslında ama bölümüm dışına çıkacagım kendi bölümümde iş bulamadıgım için.İnş iyi geçer :) Teşekkür ederim yorumunuzu dıkkate alıcmCanım görüşeceğin markaya göre değişir.
Ben üniversitedeyken, part time çalıştım mağazada. Çalıştığım yönetici, ideallerimi, beklentilerimi, ne kadar çalışmak istediğimi falan sormuştu.
Başka bir markayla görüşmeye gittiğimde ise, resmen müdür alıyorlarmış gibi sorularla karşılaştım. Ekip arkadaşlarından biri, senin emeğinin üzerine konar ve alman gereken terfiyi/primi/övgüyü alırsa ne yaparsın demişlerdi, şimdiki aklım olsa önümüzdeki maçlara bakarım derdim:) ama o zaman için hakkımı ararım demiştim.... Eh, bu kız ekibin düzenini bozacak, kendi çıkarlarını mağazanın çıkarlarının önüne koyacak diye de, işe almadılar tabi.
Mağazacılıkta önemli olan, ekiple uyumlu olman, satış odaklı olman, ben değil mağaza demendir. Her işi yaparsın, yerde süpürürsün, kasaya da girersin, satışta yaparsın, yeri gelir depo temizler, kabinde silersin. İşten gocunmadığını göster, kendinden emin ol ve eğer bu sektörde kariyer yapma niyetin varsa, bunu da belli et. Eğer sektör değiştirmeyi düşünüyorsan da, geçici çalışmak istediğinden bahsetme sakın.
Ünlü bir marka aslında ama bölümüm dışına çıkacagım kendi bölümümde iş bulamadıgım için.İnş iyi geçer :) Teşekkür ederim yorumunuzu dıkkate alıcm
Gerçektende çogu zaman sabırsız oluyorum evet bunu dyebılırım mesela :)Teşekkr ederim.İnternetten baktım ama bazısı belge şeklinde ihtimal üzerine yazılmış soru ve cevaplar.Ben birebir girmiş olan insanlardan duyrsam daha ıyı olur dye düşündüm
Kesinlikle oyle umarım olumlu bir etki bırakırım karşıya :)Rica ederim canım. Özenli giyin, kendine güven, konuşmalarına dikkat et. Satışın özü konuşmak ve ikna edici olmaktır.
İşte onu nasıl yapıcm bilmiyorum birinin gözlerine uzun uzun bakamıyorum :)Soğukkanlı ol, hiç panik yapma. İnşirah ve Duha sürelerini oku. Ferahlama süreleri onlar, İnşirah zaten genişleme açılma anlamına geliyor meallerine bakarsan...Bende çok işe yarıyor...
Elini sıkarken sıkıca kavra sakın hemen çekme, yada boşra bırakma yani elini hafif sık. Sakın gözlerini kaçırma. Kendini anlatırken gözlerinin içine bakarak konuş. :)
Daha önceki mülakatım da böyle bir soruyla karşılaşmadım ama bu gideceğim yerde bir ihtimal sorabilirler o yuzdenn bu cevabı bende verebilirim :)bana ilk mulakatımda denk gelmıstı bu tarz bı soru ve cok sacma sapan bı cevap vermıstım.
sonradan arastırdım bu cevabı buldum sonra hıc sorulmadı bende bu cumleyı hıc kullanmadım fayda saglar mı bılmem ama bana sorulursa bunu verıcem onumdekı mulakatlrda sızın sektorunuzde ısınıze yararmı bılmem tabı
İşte onu nasıl yapıcm bilmiyorum birinin gözlerine uzun uzun bakamıyorum :)
Saolll canımsı deniycm İnşallah yapabilirm :) inşirah suresini ezbere biliyorum okucam sunucuda yarın bildirirm :)Tatlım yolda giderken aç netten sana dediğim duaları oku nası işe yaradığını göreceksin.
Gözlerini kaçırma bak bu sihirli formül, ve en çok dikkat edilen şey ve o el sıkma olayı. yaparsın sen yapılmayacak bir şey değil. :)
Cok güzel cevap vermişsiniz :) bende bu sekilde ortaya bişeyler yapmayı düşünüyorum bakalım :)Bence gerçekten zayıf olduğun yönleri söyle. Mülakatta önemli olan farklılık yaratmak.
Bence klişe sözler yerine, daha farklı bir cevap ver. Atıyorum, ben çok heyecanlı bir insanım demiştim. Ki öyleyim de. Beni zorlayan bir yanı yok ama daha soğukkanlı olmaya çalışıyorum, başarıyorum da olgunlaştıkça demiştim. Ama yeni şeyler öğrenirken, bu heyecan çok işime yarıyor, hevesimi uzun zaman koruyabiliyorum. İşi seviyorsam, ilk günkü gibi sarılıyorum demiştim. İllaki işte olması gerekmiyor, hobilerimde olabilir, sevdiklerimde olabilir demiştim. :)
Keşke hiç mülakat olmadan direk özgeçmişimize bakıp alsalar dimi :) ah ne guzel dunyaaBen de sinir oluyorum şu mulakatlara ya:)