Mukemmelıyetcılık ve depresyon

vera2745

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
2
0
30
Iyı gunler arkadaslar zor bır donem gecırdım 2 yıl boyunca kendımı ınsanlardan soyutladım artık kendı kendıme konusur bır duruma geldım ve kendımı sadece yemeye , uyumaya ve aglamaya odakladım 2 yıl gıbı bır surecte tam 20 kılo aldım psıkologlar , psikıyatrılerde surundum ılaclar daha cok uyku yaptı gecıcı rahatlamalar verdı ama anı ataklarım bıtmek bılmedı , yalnız hıssedıyordum mutsuzdum , hıcbır ısı beceremeyecıgımı , ıradesız oldugumu kılo aldıgım ıcın ınsanların bana alay eden gozler ıle baktıgını hıssedıyordum , zaman dılımı ıcınde ozguvenım 0 a ındı artık kendımden nefret edıyor ve kendımı azarlıyordum degdı mı buna hepsı senın sucun senın yasamaman gerek senın kımseye faydan yok kımsen yok gıbı cumleler beynımı bıtıyordu ıntıhara dahı kalkıstım ama hastanede yasama dondum erken mudahale sayesınde tekrar doktora gıtmek ıstemıyorum ama ınsanları bos yere suclamak onları uzmek veya kendıme bu kadar haksızlık yapmamakta ıstıyorum ılk basta kılo ıle kendımı toparlamak ıstıyorum ama bır ısteksızlık gelıyor bır bıkkınlık gelıyor olmuyor yarıda kalıyor etrafımda benı durtecek kısıde yok ve hemen pes edıyorum nasıl yenmelıyım bu hemen pes etmemeyı mucadeleyı cabuk bırakmayı bılmıyorum ama tek bıldıgım artık basarmak ıstedıgım . fıkırlerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler :)

Yapabileceğin en güzel şey düzenli olarak psikolog ile görüşmen ve ilaç kullanman.Bu semptomlar 2 yıl sürdüyse kronik depresyon yaşıyorsun ve aradaki dibe batmaların da majör depresyondan kaynaklı.
Eğer gerçekten bunu istemiyorsan Depresyonu bu şekilde tek başına yenmen zor. Depresyonda olan bir insan zaten hiç bir şeyden zevk alamadığı için , bir şey yapamaz.Eğer bir adım atmazsan daha sonra bu bir yaşam şekli haline dönebilir.

Zevk aldığın şeyleri yapmalısın , ama zaten bunda isteksiz olduğun için kendini zorlaman gerek.
Kilon seni rahatsız ediyor ise , kilo vermek için bir diyetisyen ile de görüş.Kilo verdikçe kendine olan güvenin de artacaktır.
Psikologun sana önereceği bir diğer şey ise spor yapman. Spor yaparsan bu da senin kendini iyi hissetmeni sağlar.Günlük en azından 30 dakika yürü.
Kendine vakit ayır.

Özet olarak doktorunla görüş ve ona güven.Ve bu konuyla ilgili başkalarıyla konuşmak kendini iyi hissetmeni sağlamaz.Kendini daha kötü hissedersin bir süre sonra.

Bugün bunlar için ilk adımı atabilirsin , Erteleme ..

bol kitap okumanı dua etmeni namaz kılmaya çalışmanı ev işleriyle ilgilenmeni tavsiye ederim zor olur istemezsin başlayamam dersin başlasan da bitiremezsin ama en sonunda alışırsın tabi devam edersen yılmadan. çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…