Mükemmel kadın olmayın.

esmer226

Berika'M hoşgeldin..
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
3.766
1.733
Mükemmel kadın olmayın.
İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını,
dost, evlat, sevgili ve
daha birçok şey olan mükemmel kadın,
neden mutsuz olur..….
Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar..
Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında,
iyi bir iş yapmış olmaz.
Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan,
düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın,
karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.
İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır
Mükemmel kadın,
her konuda başarılı olduğundan,
karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz.
Armut piş, ağzıma düş..
İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez..
Kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar,
dersler ve çaba ile doğru orantılıdır.
Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne,
evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir.
Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir.
Eşinin işlerini üstlenen,
yapması gerekenleri onun yerine yapan,
beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın,
mutsuz olmaya mahkumdur.
İşin garip tarafı,
bu yapıdaki kadınların ilişkileri,
genellikle hayal kırıklığı ile biter.
En çok aldatılan, terk edilen kadınlar,
kusursuz kadınlardır.
Neden aldatıldıklarını anlayamazlar.
Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar,
kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır.
“Benim neyim eksikti”
Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır,
hatta şok etkisi bile yaratabilir ama eksik olan kusurdur.
İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur.
Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. ,
Çaba göstermek uğraşmak için ortada sebep bırakmaz.
Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş,
doğal olarak gidip, kendini göstereceği,
yaratacağı başka ortamlar arar.
Çevrenizdeki insanları bir düşünün.
İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok m…
Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin.
Hazır bir hayat.
İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı,
tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır.
İnsani egonuz zarar görür..
Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir.
Sürekli başkaları için yaşamak,onların ihtiyaçlarını gidermek,
onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak,
hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar.
Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek,
gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek,
karşı taraftan alkış ve takdir almaz.
Düzenli olarak bunlar yapıldığı için,
görevmiş gibi algılanır ve kıymeti bilinmez.
Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir.
Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar.
lişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir.
Mükemmel kadın mutlu olamaz.
Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.
İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur.
Mükemmellik, insana ait değildir.
Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın..
Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.

Sevgiyle kalın…

Candan Ünal

bence bu yazı tamamen kadınlara karşı supliminal mesajlarla dolu. tıpkı barbi bebeklerle oynayan bir kız çocuğunun büyüdüğünde onun gibi olmak istemesiyle başlayan mutsuzluk tohumları eken hastalıklı bir düşünce yapısına gönüştüğü gibi bilinç altına işlenen mesajlardır. çünkü fizyolojik olarak bir barbi bebeğe benzemek imkansızdır. kilo alıp verme, sarkmalar, kırışıklıklar vs. insanın doğası gereğidir. bu yüzden çocukken aldığı kilolardan dolayı genç kızlığa adım atarken kendinden nefret eden bir nesil yetişti. erkeklere de mankenler o kadar çekici gösterildi ki karısını doğum kiloları yüzünden beğenmez hale geldi. tıpkı bunlar gibi mükemmel kadın olursanız eşiniz size beğenmez, kendini kötü hisseder ve daha çirken, başarısız kadınlarla size aldatırlar düşüncesi de böyledir. sonuç ise; başıboş kadınlar, ilgisiz çocuklar, sevgisiz adamlar oluşmaya başlar. bu tür yazıları yazanlar insanları ağır tahrifata uğratıyor. kadın kadın olmalı. kendini bilmeli ve kendini her an yetiştirmeli. çok okumalı. kocasını iyi tanımalı. iletişimi iyi kurmalı. sabahtan akşama kadar iki kadın bir araya gelse sürekli konuşur, konu konuyu açar bir türlü susmazlar. ancak kocaları ile beraberken hiç konuşmazlar ya da sadece şikayet ederler. bence mükemmel kadın diye bir şey olamaz. her insanın kusurları vardır. bir fatura ödemek, bir yemek yapmak, çocukla ilgilenmek neden kadınlara zor gelir anlamam. Allah kadını, erkeğe gore daha donanımlı yaratmıştır. kadın kendi gücünü bilmediği için sanki köleymiş gibi bir system yaratılmaya çalışılıyor. oysa erkek bir taraftan çocuk bakarken digger taraftan yemek yapamacak kadar aciz bir varlıktır. kadın aynı anda pek çok iş yapma yetisine sahiptir. çünkü beyni herşeyi kordine edecek yapıdadır. bence kadınların aldatılma sebepleri sadece kadının acziyetindendir. yani gücünün farkında değildir. herşeyi yapıyormuş gibi görünsede aslında tek mevzu olan eşler arasındaki muhabbet eksikliğindendir. kadın başım ağrıyor diye kocasını terslerse ki bu mükemmel denen kadınların yaptığı en başarılı hareket, erkekte tek yeteneği olan sex gücünü eşini aldatmak suretiyle tatmin eder. mükemmel kadın denen kişinin tek kusuru kocasını ihmal etmesidir. çünkü onun daha önemli işleri vardır. perdeler yıkanacak, camlar silinicek vs.

E
offff her yol denendiyse ya?
Eksik olan mutlaka birşeyler vardır. O eksik olan yeri bulmak gerekir. Kösem Sultan 15 yaşında bir köle olarak girdiği sarayda padişahın hasekisi olmuş 5 çocuk doğurmuş 27 yaşında dul kalmış ve oğullarının küçük yaşda padişah olmasıyla yıllarca ülkeyi yönetmiş. Ecnebi bir kadın çok iyi bir Müslüman olmuş sadakaya zekatla kalmamış hapse giren borçluların borçlarını ödemiş. Biz Türk kadınları ise gücümüzü unutmuşuz. Bir erkekle baş edemiyoruz. Yazık bize.

baş etmek değil mesele. kimyanın tutmaması asıl önemli olan mesele. ayrıca hep biz mi başetmek zoruıdayız kadınlar olarak

baş etmek değil mesele. kimyanın tutmaması asıl önemli olan mesele. ayrıca hep biz mi başetmek zoruıdayız kadınlar olarak
bizi bu hale getirdiler. biz neden erkekle baş ediyoruz o ki onlar bizimle baş etsin, biraz da erkek adım atsın, alttan alsın... amaç aile kurumunu tamamen ortadan kaldırmak. bu düşünceleri beynimize gizli gizli yerleştiriyorlar. aile kurumu ne kadar güçlü olursa o ülkeyi yıkmak çok zor olur. nerede zina artarsa, yani erkeğin en zayıf noktası güçsüz kalırsa savaşacak olan erkekler zayıflayacağı için ülkeyi ele geçirmek da kolay olacak. ülke üzerinde oynanan oyunlar gözle görülür cinsten değil. gençleri amaçsızlaştırıp başıboş bir nesil yetiştirmek, aile kavramını yok etmek, bilinçli insan sayısını azaltmak. ben derdimi anlatamıyorum sizlere. erkek kısmı zayıftır onu eşi güçlü hale getirir. eğer kadın bovermiş olursa çocuklarda bu davranışları model alır. gelecekteki nesiller gerçekten çok vasıfsız insanlar haline gelecekler. aile kavramının içi boşalacak. etraf gayri ciddi ilişkiler yaşayan insanlarla dolup taşacak. hangi biriniz çocuğunuzun bir eroinman, bir katil veya bir kadın düşkünü ile evlenmesini ister. eğer bir kadın ve anne olarak kendimizi ciddiye almazsak olacak sadece bu. çok fazla kadın cehaletin dibine vurmuş durumda. böyle kadınların ne aile kavramından ne de çocuk yetiştirmeden anlamadığı açıktır. ben sadece ailenin önemini anlatmaya ve sorunların çözüm yolunun mutlaka olabileceği noktasında tavsiyelerde bulunmaya çalışıyorum. eğer aile ise mesele gerisi teferruattır. konuya sadece eş, koca penceresinden bakarsak yapacağımız tek şey yarışa girmek olur. o bunu yaptı ben şunu yaptım... oysa aile olarak bir bütünlük arz ettiğinde bakış açımızda değişecektir.

mükemmel olsak dahi mükemmel olmadığımız dşünülür

ıyıde kim dıyor erkek mukemmel kadın arar???ben hiç bir erkekden mukemmel kadın arıyorum dıye durmadım

demek ki neymiş, ben mükemmel bir anneyim mükemmel bir eşim diyen kadınlar aslında mükemmel değilmiş. biri anneme söylesin.

Akıllı bir kadın, sadece evine ya da çocuğuna karşı mükemmel olup, kocasını ihmal etme gafletinde bulunmaz.
Bu akıllı kadın değil, köle kadın davranışıdır.

Akıllı kadın önce kocasını okşar ki ev ve çocuk konusunda üzerindeki yükü paylaşabilsin ve kendi zevkleri dinlenmesi için zamanı olabilsin. Çünkü dediğiniz gibi kadın çok yönlüdür, Allah bizleri öyle donatmıştır.

Ayrıca mükemmel kadın diye bir şey de yoktur. zira mükemmel insan da yoktur.
Organizasyon ya da yönetme kabiliyeti iyi kadın diyelim mükemmel yerine.
Kadın ailesini yönetirken "ben yaptım, ben yapıyorum" demez, başa kakmazsa bence erkek çenesini kapatıp, totosunun üzerine oturup hayatından keyif almalı, kaşınmamalı, illa "son söz benim" kalıbını uygulamaya çalışmamalı.

Eşlerden kimin fikri daha mantıklıysa oturup konuşmalı ve uygulanmalı.
Hangi konuda kim üstünse ona "tamam" denebilmeli. Her iki taraf acziyetini de meziyetini de kabul etmiş olmalı.

Evlilik, kadın-erkek ilişkisi birbirini tamamlama üzerine değil midir zaten? O zaman her iki tarafta egoyu bir kenara atıp ortak menfaat için kim daha parlaksa onu tercih etmeli.

Ne mutlu bunu anlayan kadına!
Ne mutlu bunu anlayan erkeğe!

Yazıklar olsun bunu anlayamayan kaz kafalı kocama!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…