• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel anne olayım derken kötü eş mi oluyorum??

Ben daha çok arkadaşlarınızın çocuklarını uyarma konusuna takıldım açıkçası. Bugüne kadar böyle davranan kimseyi de görmemiştim. Biraz fazla bencilce bir hareket gibi geldi bana. Umarım bebeğiniz doğunca bu düşüncelerinizden vazgeçersiniz yoksa şımarık ve bencil bir çocuk yetiştirebilirsiniz.

Onun dışında, hareketleriniz abartı geldi. Tabi ki heyecanlanmanız çok normal ama daha çok başındasınız ve ilgi bekleyen, hamilelik dışında da konuşabilecek konuları olan bir eşiniz var :) zamanla biraz daha normal tepkiler vereceğinizi düşünüyorum. Mesela siz eşinize sinemaya gitmeyi teklif edin, siz adım atın. :)

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, bahtı güzel olsun :)

Allah korusun ben hala cok nadir alisveris yaparim. 3 aydan once soylemeye 6 aydan once alisveris yapmanin hos olmadigina inanirim. Allah sakindigimiz seyle sinamasin bizi diye.
Keza Usa de bebek urunleri zaten cok daha ucuz. Vakti gelince alisveris delisi olursunuz. Simdilik bebegin tutunmasi ve sagligi icin yapacaginiz sey guzel beslenmek.

Birde 2015 ekim annelerine uye olun mesela burda. Bizi bizimle ayni donemdeki kadinlar kadar kimse anlamiyor emin olun. Ben cok sey ogrendim cok akil verdim orda. Esinizin yaptigi da cok dogal kinamayin onu
Yok onu kınamıyorum hep derim allah razı olsun diye. Zaten sorum da bu yöndeydı nasıl duzeltırım nasıl aşarım bu psikolojiyi. Ekim anneleri grubuna uye olmak için mesj attım snırım cevap vermeleri gerekıyor. Cok streslı cok eglencelı cok duygusal
Ben daha çok arkadaşlarınızın çocuklarını uyarma konusuna takıldım açıkçası. Bugüne kadar böyle davranan kimseyi de görmemiştim. Biraz fazla bencilce bir hareket gibi geldi bana. Umarım bebeğiniz doğunca bu düşüncelerinizden vazgeçersiniz yoksa şımarık ve bencil bir çocuk yetiştirebilirsiniz.

Onun dışında, hareketleriniz abartı geldi. Tabi ki heyecanlanmanız çok normal ama daha çok başındasınız ve ilgi bekleyen, hamilelik dışında da konuşabilecek konuları olan bir eşiniz var :) zamanla biraz daha normal tepkiler vereceğinizi düşünüyorum. Mesela siz eşinize sinemaya gitmeyi teklif edin, siz adım atın. :)

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, bahtı güzel olsun :)
amiiiin allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasıp etsin. Evet daha öncede demştim bencede aşırı bencilce bi koruma dürtüsü var içimde. Yazılanları tekrar tekrar okuyorum hepsini uygulamaya gecicem inşallah. Cok tesekkur ederim

Canım hayırlı olsun bebişiniz:KK46:
Yalnız biraz abartmışınız daha çok erken bu telaşlar için alışverişi kastediyorum eşinizi ihmal etmeyin yazık adama doğumdan sonra yeterince ihmal edeceksiniz zaten :KK54:

Hamilelik muhtesem bir donem Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.

Gruba uye olmak icin sag kosedeki konuyu takibe al sikkini isaretliyorsun. boylece Direk dahil oluyorsun konuya. Yoksa kabul sarti yok. Hatta eylul ayinida takip edebilirsin. Ben haziran annelerinden cok memnunum da :)

Umarım dediğiniz gibi olur. Bugün cok gaza geldim eşim okuldan ghelınce bişeyler yapabilcek hucum olsaydı emen dıaarı cıkarırdım ama midem fena.. Hersey toluna giricek cok cok tesekkur ederim yorumlarınız görüşleriniz için.

esin basbasa bsyler yapmayi onerdiginde 'yok, bebege esya bakalim' deme mesela.. sinema dediyse gidin, cikinca bakin cok istiyorsan.. heyecanin, telasin normal ama iki insan her zman ayni bakista olamaz.. sen icinde hissedersin, o da o an ayni hissiyatta sanirsin ama adam o an baba kimliginde degil de eş kimligindedir..

Hulya avsar kaya cilingir ogluna yillar sonra programinda sorar beni neden aldattin die kaya beyde derki zehra dogduktan snra kendini kizina adadin benimle toplantilara eylenmeye sinemaya gelmedin dedi beni cok ihmal ittin dedi anladin sen

ilk çocuğunuz olduğu için böyle tatlı bir telaştasınız bence :)

sağlıkla kucağınıza alın inş :)

başlıkla konu içeriği alakasız olmuş. daha 11 haftalık anne adayıyken eşi boşlayıp sadece bebeğe kanalize olarak mükemmel anne değil ''kötü anne'' olunur. o bebeğin anneli-babalı mutlu bir yuvaya ihtiyacı var.

Biz hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an anne gibi hissetmeye başlarız ama babalar hemen öyle hissedemiyor. Elbette ilk çocuğun ve heyacanlı olmakta çok haklısın ama hayatta sadece çocuğun yok, eşin de var. Hatta daha bebek gelmeden sadece bebek var gibi. Eşin kendini yok sayılmış hissediyor sanırım. Belki de daha bebek gelmeden böyleyse bebek gelince beni hiç görmeyecek gibi düşünüyor. Sinemaya gidelim diyince niye hayır diyorsun ki? Önce sinemaya gidin ardından bebek mağazalarına bakarsınız. İkinizin de gönlü olur.

Buyuk kardes,eve gelen kucuk kardesi kiskanir hep..erkeklerinde ne kadar yas alsada hep cocuk oldugunu dusunursek,sasirilmamasi gereken bir durum yani:KK48:

Mutlaka öyle mükemmel anne olma aşamasına henüz çok var farkındayım ki öyle kolay bişeyde değil.Yanlış kelime kullanmış olmalıyım:KK66: Ama evet sımdıden inanılmaz bi koruma dürtüsü cok bencilce ama sadece bnm bebeğim önemliymiş gibi saçma bi düşünce.. Herkrsın bebegı kendıne kıymetli sözcüğünü yavas yavas hazmedicem.
yavaş yavaş hazmederseniz iyi olur
çok hassas olursak bol bol üzülüyoruz çocuğumuzda kendimiz de

Eşin de kendine göre haklı sen de.
Bebeğin heyecanını tabi ki yaşayacaksın ama her lafından biri bebek olmasın.
Eşinin de dediği gibi o evde eşin de var.

Canım sana tavsiye bu zamanları bol bol eşinle geçir.Zaten doğduğunda (inşallah sağlıkla,hayırlısıyla) eşine zaman ayırmada sorun çekeceksin.

canım ilk gebeliğin heyecanın normal , kadınlar olarak alışverişe zaten meyilliyiz bi de bebek olunca kim tutar bizi. 2 gebelik yaşadım biri 5 hf biri 7.5 hf sürdü ilkinde 4-5 gün bilmeme ramen o 4-5 günde kafamda bi milyon alınacak şey oluşturmuştum. sonra kaybedince dedim ki boşuna evham yapmışım bebek zaten doğunca 2 karış bez bile örter hayırla sağlıkla devam etsin de gebelik bebeği de saracak bi bez elbet bulunur.
önünde kocaman 6-7 ay var. bebeğini elbette sürekli düşün ama alışveriş anlamında değil. sinemaya gidip keyifle izleyeceğin bi filmde bebeğin de senle keyif alıcak. ne bilim eşinle huzurlu bi sohbet bebeğine de huzur vericek. bikaç ay kala doğuma çıkar bikaç seferde yaparsınız alışverişini. hiçbiri atla deve değil alınacakların ve bişeylerin eksik kalması çok da önemli değil. yeni doğan bi bebeğin sağlıklı bir aile sıcak bi yuva ve anne sütünden başka bişeye ihtiyacı yk zaten. puseti arabası biberonu vs. doğduktan sonra bile alınır. hiç panik yapma.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

merhabalar. ben ekim ayında allahın izniyle bebeğimi kucağina alacak bir anne adayıyım. Bebeğimin olacağını öğrendiğim andan itibaren kafamdaki aklımdaki tek şey bebiş oldu. Öyleki çevredeki arkadaşların cocuklarına bilincaltımdan gelen nesajlar veriyorum sakın bebiş gelince ağlatmayın oyuncaklarınızı verin tamamı diye. Ama asıl problem eşim. Allah razı olsun hem master yapıyor hem çalışıyor hem benimle evle ilgileniyor çunki mide bulantım cok fazla.amerikada yasıyoruz ve birbirimizden baska kimsemiz yok.Biraz iyi hissettiğimde beraber bişeyler yapalım istiyor ama benim tek düşündüğüm bebk. Sinema dese hayır babiesrus a gidip bebeğe bişeyler bakalım diyorum. Yemege cıktıgımıDa konu bebek hepbebek.. Dun artık her konu her sey bebege cıkıyo bende cok mutluyum ama bende varım bu evde dedi. Bu abartı hallerini tek benmi yaşıyorum nasıl aşıcam?
Sanıyorum ilk bebeğiniz ve tahmınimce heyecanınız çok bastıramıyorsunuz bence ılişkilerınızı belli ölçülerde dengede tutmalısınız ki eşiniz bunalmasın:)

Aynı sorun bende de vardı anne olacağını öğrenmek insanı olgunlaştırıyor ve farklı bir psikolojiye geçiyor insan doğal olarak hep kendini ve bebeğini düşünüyor ister istemez her şeye kırılıyor güceniyor ve herkesten yardım bekliyor insan.. Bende zor bi hamilelik dönemi geçirdim eşim bana çok destek oldu ev temizliğinden tut yemeğe kadar o esnada eşimin bir kere yanağından öpmemişim nasılsın dememişim kendi kaprislerim den bunu bebeğim olunca farkına vardım eşim söyledi...

İyi de bütün hayatınız "bebek"ten ibaret olunca mükemmel anne olmuyorsunuz ki.

Heyecanınızı, hevesinizi, özenli davranmanızı anlıyorum ama hem anlattıklarınız hem de işin eşinizin sitem edeceği hale gelmiş olması sizin bu durumun dozunu kaçırdığınız izlenimini uyandırdı bende.

Bence biraz dengelenin, önceliklerinizi sıraya koyun, kendinize ve eşinize vakit ayırın. Kendinden tamamen vazgeçen, kendi mutluluğunu, keyfini düşünmeyen, kendisine vakit ayırmayan insanın bi başkası için "mükemmel" olması mümkün değil.

Şu aralar çok tatlı bi reklam sloganı var "Sen her şey onun için diyorsun ya, aslında onun için önce SEN." diye. Aynen öyle işte.

Keyifle eşinizle bi film seyretmek, şık bi yemeğe çıkmak bebeğinize zarar vermez.

Back
X