Mühürlenen Bina! Bilgisi olan lütfen yardımcı olsun

Simal1005

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2016
260
270
36
Eski bir bina da yaşıyorduk. Geçen ki deprem de ben haber izlerken millet arıyor diye hiç düşünmeden gittim belediyeyi arayıp bizim binayı da kontrol eder misiniz dedim. Belediyeden gelip kontrol ettiler ve mühürlediler. Kıyamet koptu tabi. Tüm komşular üstümüze yürüdü biz aradığımız için. Dünde gelip parça aldılar binadan. Bina kötü durumda olduğu için muhtemelen yıkım kararı verecekler. Binada ki komşular ve dükkanlardaki iş yerleri mağdur oldu benim yüzümden. Şimdi bu mühürlemeyi kaldırtıp güçlendirme yapmayı teklif etme şansımız var mı acaba? Dönüş olur mu bu şekilde karardan. Herkes bana yükleniyor ve haklılar. Çok zor bi durumda kaldım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler

Başka bir üyede mühürlenen bina ile konu açmış, o konuda bilgi alabilirsiniz.

Başka bir üyede mühürlenen bina ile konu açmış, o konuda bilgi alabilirsiniz.

Çok sağolun bakıyorum hemen

Merhaba,
Kadıköy Bölgesinde Kentsel dönüşüm, Gayrimenkul alım satım konusunda çalışıyorum. yüksek mimarım. Eğer deprem raporunuz çıktı ise dönüş zor. Raporun içeriğine bakmak lazım. Hasar ya da dayanıklılık yüzdesi önemli. O orana göre güçlendirilebilir ya da riskli yapıdır, kentsel dönüşüm yapılması gerekir kararı verilebilir. Konuyu yeni gördüm, umarım yardımcı olabilmişimdir. Bir müteahitle anlaşma yapılıp, ondan sonra kentsel dönüşüm kararı alınmalı zira binanız belediye tarafından mühürlenebilir de.

X