Mühendislik bitti mi?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.643
6.058
merhabalar.
belki birkaçınız beni hatırlar, önlisans mezunuyum, fakat eğitimimi lisansa tamamlamak istiyorum.
sınav sonuçları geldi ktü,kırıkkale,bartın,erciyes gibi üniversitelerin mühendisliklerinde okuyabilirim. malesef staj okul vize final derken bu kadar yapabildim 3-4 ayda. aklım hep mühendislikte. inşaat ve bilgisayar onceliğim.
fakat cogu zaman mühendislik bitti, işsiz çok gibi duyumlar alıyorum. gelişmekte olan bir ülkenin nasıl mühendis ihtiyacı olmaz diye düşünüyorum. o yüzden burda mühendis olan arkadaşlardan fikir ve bilgi almak istiyorum.
cunku 2 senenin üstüne 4 sene daha okuyup işsiz kalmak istemiyorum.

bir de hemşirelik var tabi, lys ile de yerleşebilirim dgs sınavı var onunla da.. ama kafam çok karışık.

Kafan baya karisik haklisin da muhemdis olup insan issiz kalmasi 1000 tl gibi rakamda (yanlis anlasilmasin asgari ucret bile değil) özelde komik rakamlar var.Ktu de okuyacaksan makineye bak özellikle derim eskiden cok iyidi suanda nedjr bilmiyorum. Birde balıkçılık teknolojisi mühendisliğini biliyorum direkt is garantisi veriyorlarmis dalgiclik eğitimi birde yokten burs alıyormussun ama burs sadece oraya ozel değil diger unilerin ziraat su urunlerinde de gecerliymis .Artik cok mimar makine inşaat mühendisi var ,ziraat su urunlerini Yök oncelige koydu sanırım. Sonra erciyes elektronik Mühendisliği iyi diye biliyorum genel olarak zaten uninin yatirimi olanakları iyi diye duydum .iyi uninin inşaatın da mezun olsan mezun sayisi cok biraz daha is garantili yerlere bakmak daha iyi hayırlı olsun şimdiden:)

teşekkür ederim evet kafam çok karışık :/
sağlık önlisans okudum,yaşım 22. hata yapmak istemiyorum çünkü mezun oldugumda işsiz kalmak istemiyorum ya da o kadar yıl okuyup komik ücretlere çalışmayı da istemiyorum..

Sizi anliyorum hata yapmak gibi dusunmeyin artik is bulmak zorlasti.Birde Odyoloji ve anestezi teknikerligine bakin sağlık alanindan devam etmek istiyorsaniz.muhendislik icin yazdıklarımi da degerlendirin bence :)

Sizi anliyorum hata yapmak gibi dusunmeyin artik is bulmak zorlasti.Birde Odyoloji ve anestezi teknikerligine bakin sağlık alanindan devam etmek istiyorsaniz.muhendislik icin yazdıklarımi da degerlendirin bence :)
anestezi teknikerliğini okudum, bu sene mezun oldum. özel tecrübe istiyor. kpss 82,5 aldım ama atanma ihtimalim düşük..
hemşirelik garanti iş diyorlar tamamlayabilirim ama bilemiyorum.
bilg. muhendisi arkadaşım da elektrik elektronik ve makineyi önerdi. düşüneceğim çok sağolun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…