• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendisler ve KPSS 2009

gzgn3435

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
556
22
623
35
arkadaşlar ben mühendislik mezunuyum şu ana kadar meslegım dışında işler yaptım,kpss hakkında çok bılgım yok.size bazı sorularım olacak.ben 2009 kpss ye gırdım dıyelım ki,cumartesi sabah oturumuna katılıcam başka oturumlara katılmama gerek var mı?benım bu yıl sınaca gırmem ne kazandırır yanı çift yıllar falan denıyor??????a grubu ve b grubu ne demek? ay lutfen ıyı bılen bırı detayları ile açıkça anlatırsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...-kpss/241923-kpss-kapsami-hakkinda-bilgi.html

canım en ayrıntılı bilgi burda..dikkatlice okursan çok güzel anlatılmış..
soru-cevap şeklinde...
kafana takılan sorulara cevap bulabilirsin sanırım..

canım çok teşekkur ederımde çift yıllar tek yıllar konusu ıle ılgılı bır bılgı yok.bu konuda bana yardımcı olabılır mısın?ne demek yani çift yıl falan,tek ylda gıremezmıyız ya da ne gıbı bır kayıp var?oof anlamıyorum işte.

önlisans mezunları çift yıllarda girebiliyor kpss ye .benim bildiğim bu canım:)

canım şöyle açıklayım sana ben
tek yıllarsa sadece kpss A grubu ve öğretmenlik sınavları oluyor
kpss A grubuna genellikle iibfler giriyor, bazı kadrolar az da olsa muhendıs alabılıyorlar
ama esas muhendıs kadrolarının oldugu bölum kpss B grubu
cıft yıllarda B grubu sınavı yapılıyor (lisans, önlisans ve ortaogretım)
A grubu ile ogretmenlık her sene oluyor
umarım anlatabılmısımdır

benım de kafamı karıstıran su kısım
bu seneki sınavda sadece gk gy gıremez mıyız?
tek oturum gırılebılıyor mu yanı hazırandaki kpss sınavına?

coyness
sanırım bu seneki sınava sadece gy gk kısmına girebilirsiniz...
mühendislerin herhangi bir branştan soru çözmelerine gerek yok..
nadiren de olsa alım yapılabilir...
benim bildiğim girilebiliyor...

coyness
sanırım bu seneki sınava sadece gy gk kısmına girebilirsiniz...
mühendislerin herhangi bir branştan soru çözmelerine gerek yok..
nadiren de olsa alım yapılabilir...
benim bildiğim girilebiliyor...

ocean canım var ya kafam karıstı şimdi
acaba ben mı cok safım yanlıs anlıyorum hep
bu sene A grubu olacak diye ve sadece tek oturum gy gk gırılmez diye çalısmayı bıraktım iyi mibenneyaptımki
bu sene okulum bıtıyor bil muh cıkıcam insallah
madem tekrar sıkı calısmaya baslayım
eminsin değil mi tek oturum girebiliyoruzfisfisfis
bu sene kpss bile girmeyi dusunmuyordum A grubu diye
offfff offf cok calısmam lazım cokkkkk

sevgili arkadaşlar ben de mimarım .ve 2009 kpss sınavına girmeyi düşünüyorum.benim bilgim şu yönde.mühendisler ve mimarlar bu sınavda sadece genel yetenek ve genel kültür sorularını çözecekler.daha sonra kurumların ilanlarını takip edecekler.genelde uzman, uzman yardımcılığı tarzı alımlar oluyor kpss_a kadrosundan.bu kadrolar için her kurum ayrıca kendi sınavını ve mülakatını yapıyor.ve çoğunda da iniglizce önemli yer tutuyor.kpds veya üds sınavınada girmek gerekiyor.veyada toefl gibi sınavlardan belli puanlar almak gerekiyor.

merhabalar
sitenize yeni üye oldum.Almanca tercümalık mezunuyum.polis olmak isityorum.2009 kpss'ye girebiliyor muyum,girebiliyorsam hangi gruba ve hangi oturuma girmeliyim.Uzun süredir arastırma yapıyorum ama kafam hala karısık.Yardımcı olursanız sevinirim
kolay gelsin

siz boşuna uğraşıyorsunuz ben doguda bi ildeyim burda 16000 dolar verenın hemen atamasını yapıyolar.kimle konuşsam aynı yöntemle giriyor memurluga.nasıl ödeyecegini soruyorum kredi ceker yine öderim 2 yılda bitiririm diyor şansınız bol olsun

siz boşuna uğraşıyorsunuz ben doguda bi ildeyim burda 16000 dolar verenın hemen atamasını yapıyolar.kimle konuşsam aynı yöntemle giriyor memurluga.nasıl ödeyecegini soruyorum kredi ceker yine öderim 2 yılda bitiririm diyor şansınız bol olsun

bahsettiğiniz şey hiç etik değil ve burda ders çalışan umut bağlayan insanların umudunu kırıyorsunuz.

canım kpss A ve B olarak ayrılıyor...çift yıllarda B grupları giriyor sınava..2yıllıklar(önlisans) ve lise mezunları için KPSS bizden farklı zamanda yapılıyor eylül gibi..onlarda B den giriyorlar ama sınavlarının hem tarihi hem içeriği farklı...
Müfettiş, Uzman, Denetmen ve Kontrolörlük yardımcılığı,öğretmenler vb. sınavlara hazırlanan kişiler A kadrosundan giriyorlar..geçmişte A kadrosu kpssden kpssp3(puan3 ) ile alımlar oldu...genelde ziraat bankası,MıT alım yapmaktaydı..ayrıca cumartesi sabahı oturumuna giriceksen (ki bu oturuma girmen zorunlu herkez giriyor yani işaretlemen vs gerekmiyor)yani genel kültür genel yetenek....bunun yanında ingilizceyede girmen gerekir..
bizler için önemli olan KPSS B canım..biz B kadrosundan girince daha şanslı oluyoruz...istersen ing de girersin..alabildiğin kadar yüksek puan almaya bak..B grubu çift yıllarda A tek...bu yıl B ler içinde açılacak dendi ama boşuna sevinmişiz...
müh olup A dan sınava giren ve atanan arkadaşım oldu ama 1 kişi...şans daha düşüyor..ve kurumların alımlarına bakıyor...bu yıl ilk girişinmiş gir dene kendini..seneye tam hazırlan.çünkü bizim için önemli olan B sınavı...ben bu yıl girmicem mesela..umarım yardımcı olmuşumdur..a.s.
ayrıca memurların paylaşım alanıda var(kk gibi) orda aradığın tüm sorulara cevap bulabilirsin...linki atıcaktım ama özel mj bölümün kapalı..

Son düzenleme:
bahsettiğiniz şey hiç etik değil ve burda ders çalışan umut bağlayan insanların umudunu kırıyorsunuz.

COCOSTARcım GULSİMA85 doğruyu söylüyor...torpil döndüğünü bilmeyen yok ki...torpil var demek değil,torpil yapmak etik değil bence...bildiğini paylaşmış..ki doruda söylemiş..bende çok duydum...bende ders çalışan ve umut bağlıyanlardanım ama torpil dönii diede bırakmadım kii çalışmayı.bu tepkiyi torpil yapanlara verelim canım..öptüm herkezia.s.

COCOSTARcım GULSİMA85 doğruyu söylüyor...torpil döndüğünü bilmeyen yok ki...torpil var demek değil,torpil yapmak etik değil bence...bildiğini paylaşmış..ki doruda söylemiş..bende çok duydum...bende ders çalışan ve umut bağlıyanlardanım ama torpil dönii diede bırakmadım kii çalışmayı.bu tepkiyi torpil yapanlara verelim canım..öptüm herkezia.s.

canım dediklerinde haklısın ama benim tepkim "boşuna uğraşıyorsunuz " lafına. bunu demek insanların şevkini kırmaktan başka bişey değil bence... yoksqa torpilin olduğunu herkes açıkça biliyor elbet...

canım dediklerinde haklısın ama benim tepkim "boşuna uğraşıyorsunuz " lafına. bunu demek insanların şevkini kırmaktan başka bişey değil bence... yoksqa torpilin olduğunu herkes açıkça biliyor elbet...

canım birazda öyle...bak 80le giremedim ama 50leri duyuyorum..özele attım kendimi ama güvencesi yok..sözleşmeli yerler 90la alım yaptı artık hiçbirşeye şaşırmıyorum tr de..sen çalışmana bak..sözleşmeliymiş şehir dışıymış demeden yaz..nasıl olsa kadroyu alınca tayin olabiliyorsun...bu sene herkez egeye yığıldı...3 büyük şehirin puanlarını zati söylememe gerenk yok..zor valla...yakında kpss öss den daha önemli olucak...çok sinir bir durum çok:oklava:

ay inanmıyorum yaa kpss için harcadığım emekler bunları:oklava: yapanların boyunları altta kalsın ben o kadar uğraşıyorum burda :oklava: ay nasıl sinir oldum kızlar

bu sene uzman ataması olduğunu biliyorum ama benim sorum şu:kpss B den aldığımız puan iki yıl geçerli oluyor diye biliyorum.b grubu atamalarda ve bazı A atamalarda kullanılıyor.peki Kpss A da iki yıl geçerlimi ve buda diğeri gibi Kpss B atamalarında kullanılabiliyormu.yani ben bu sene sınava girersem ve uzman atamasıyla yerleşemezsem bu puanı B grubu atamada kullanabilirmiyim.karışıkmı anlattım bilmiyorum ama beni aydınlatırsanız çok sevinicem.her sene baştan hazırlanmak istemiyorum.

Back
X