Muhendis/pdr

endoplazmik retikulum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
86
17
28
Bayanlar merhaba, hizlica giris yapayim basvurular 17si son acelem var biraz. Cikmazda oldugumdan dolayi sormak istedim. Bu yasima kadar sayisal okudum sinava sayisal hazirlandim simdi lys doneminde alan degisitirip esit agirlik gecme surecim olustu. Soyleki, muhendislik yazarım diyordum -bilgisayar- fakat is kalmadi, is imkani cok azaldi bosa okursun gibi soylemler ve fizik derslerini pek sevemememden dolayi kafam karisti. Esit agirlik gecerek pdr icin mi hazirlansam diyorum her turlu ankara disina cikma imkanim yok. Sizce bu devirde hangisi daha mantikli bir karar olur? Bos duracagimi sanmiyorum bir sekilde gelistiririm kendimi elbet fakat sizinde goruslerinizi almak fikirlerinizi duymak istedim. Son karar benim. Tesekkurler

Şimdiki aklim olsa pdr yazardım muhendisliği bilemiyorum canım esit agirliga da hazirlan puanin yuksek gelirse dusunursun.

Bayanlar merhaba, hizlica giris yapayim basvurular 17si son acelem var biraz. Cikmazda oldugumdan dolayi sormak istedim. Bu yasima kadar sayisal okudum sinava sayisal hazirlandim simdi lys doneminde alan degisitirip esit agirlik gecme surecim olustu. Soyleki, muhendislik yazarım diyordum -bilgisayar- fakat is kalmadi, is imkani cok azaldi bosa okursun gibi soylemler ve fizik derslerini pek sevemememden dolayi kafam karisti. Esit agirlik gecerek pdr icin mi hazirlansam diyorum her turlu ankara disina cikma imkanim yok. Sizce bu devirde hangisi daha mantikli bir karar olur? Bos duracagimi sanmiyorum bir sekilde gelistiririm kendimi elbet fakat sizinde goruslerinizi almak fikirlerinizi duymak istedim. Son karar benim. Tesekkurler
Şahsen mühendislikte özellikle de bilgisayar bölümünde iş kalmama imkanı olacağını sanmıyorum. bence her ikisi içinde çalışıp değerlendirmelisin.

Pdrde rehber öğretmen olarak anca taşraya atanırsın artık. Zaten mülakatta geldi. Özelde çalışabilirsin ama özel sektör pek iyi değilmiş. Danışman falan olsan psikoloji mezunlarıyla yarışacaksın onlar da bi hayli fazla. Neden bilgisayarda iş imkanı olmasın? Yurtdışı imkanın da daha fazla olur bence. Pdr iş dolu değil. Hiçbir bölüm değil gerçi.

Öncelikle hepinize tesekkur ederim, okulu da biraktigim icin biraz zor bir dönemden geciyordum ve secenekleri degerlendiriyordum aslinda genele baktigimizda yazdigim iki alanda birbirinden cok ayri :) bilgisayar icin calismaya devam edecegim ancak olduki olmadi gelecek donem odtü de isletme gibi bir bolum icin hazirlanmayi dusunuyorum

Öncelikle hepinize tesekkur ederim, okulu da biraktigim icin biraz zor bir dönemden geciyordum ve secenekleri degerlendiriyordum aslinda genele baktigimizda yazdigim iki alanda birbirinden cok ayri :) bilgisayar icin calismaya devam edecegim ancak olduki olmadi gelecek donem odtü de isletme gibi bir bolum icin hazirlanmayi dusunuyorum

Son durum nedir?

Onda iş yok, bunda iş yok diyenlere takılma derim. Ben de üniversite okuyorum ve tamamen istediğimi yaptım. Gerçi hala korkutuyorlar açıkçası korkuyorum da ama olsun. Tarihe bakınca geç kaldım sanırım, umarım hayırlısını yapmışsındır. Kolay gelsin :) Ama eğer beğenmediğini fark edersen istediğini yapmak için tekrardan uğraş.

fizikten hoşlanmıyorsan mühendislik biraz zor.yani derslerin çoğu fizik üzerine ve zorlanabilirsiniz.ben pdr yerine de psikoloji öneririm daha kapsamlı ve iş olanağı daha fazla olduğu için.

Ben Pdr son siniftayim suan. Açıkçası muhenslik ve Pdr alakasız iki meslek ilk önce ne istediğine karar vermelisin aksi halde üniversite dönemi dahil omrun boyunca pişmanlık yaşarsın. Sayısal yeteneğin yuksekse iyi üniversitelerde muhensilik yazmani öneririm normal bi üniversitede mühendislik okumak hem zor hemde is bulmaz çok zor bulduğunda ise 1500 liradan özelde çalışmaya baslarsin. Devlet ise en az 95 almak gerekiyor. Pdr için ise suan 82 ile kapadı rehber öğretmenlik. Ama su unutulmamalıdır ki biz rehber öğretmen olarak değil psikolojik danisman olarak yetisiyoruz. Özel sirkeerin insan kaynakları dahil çok geniş bir kolu var ve çeşitli eğitimler açarak kendi danismanlik merkezini de acabilirsin. Psikoloji ise fen edebiyat bölümüdür mezun olduklarında danışmanlık yapmak için eğitim almak mecburiyetindedirler. Ve ya isterlerse klinik gelişim gibi çeşitli alanlarda yüksek yapabilirler. Ama unvan sahibi olmak için eğitim üzerine eğitim almak gerekir. Pdr psikoloji gibi klinik üzerine yüksek lisans yapabilir. Psikoloji okursan danışmanlık üzerine değil psikoloji bilimi üzerine ihtisas gorursun

X