• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

muhasebeden anlayanlar

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
Merhaba
benim sürekli çalıştığım bir iş yeri var buradan çıkmayı düşünmüyorum
ama

yaklaşık 8 yıl önce çıktığım işyerinden maaşları hesaplamam ve faturaları kesmem için yardım talebi geldi
ne isteyeceğimi bilemedim
20 mayısdan beridir akşamları 1 saat uğruyorum (cumartesi maaş dağıtımı için gittim 09,00 - 13,00)
ilk3 gün bir yazıcıya heba ettim zamanımı ama neyse

neyse
işi anlatayım

fatura ve irsaliye keseceğim(bazen kendileri kesecek çünkü akşamları gidiyorum ben) haftada birkaç tane fatura ancak çıkar
maaşlar hesaplayacağım

not:
kendilerinin bir sistemi var ama adamın akrabası yapıyordu zamanı da bol çünkü yapacak başka bir işi yokdu çocuğun kendine göre sistem oluşturmuş (ki 8 yıl önce onun yaptığı gibi manuel yapıyorduk )
şimdi patron sistem var tek tuşla çıkıyor diye biliyormuş (aslında 5-10 dakikalık aktarım ile haloluyorama
sistemde işçilerin maaşları bile güncel değildi cumartesi maaşlarını düzelttim
bugünden sonra da mesailerini hesaplayacağım (aslında sistem hesaplıyor kaç lira olduğunu ama bizim manuel sistemde saat yanında kaç TL olduğu yazıyordu bu şekilde istiyor bunu halledeceğim)

bu ay böyle hengamali ama inşallah

ne kadar ücret istemeliyim.. firma küçük fason dikim tekstil

tekstil atölyesinde
1 - fatura keseceğim, maaş hesaplayacağım
2 - düzenli çalıştığım işyerimden çıkışta yarım saat uğruyorum haftaiçi(bazen iş oluyor bazen evime geçiyorum )

3 - maaş ve mesailer ayrı günlerde veriliyor ve genelde cumartesi günleri veriliyor o zamanları da 3 saat çalışacağım

ve ücret konuşmadık ne istemeliyim ücret olarak

:KK70::KK70:

Sinir yapmakta haklısın, cevap alamayınca agresife bağlıyor insan...

Valla bilemedim, neye göre hesaplanır ki senin alacağın ücret.
Keşke onlar sana bir teklifte bulunsaydı az veya yeterli derdik.
:KK51:

adam eski patronum cimridir kesin dipten açacak ücret konusunu :KK51:
niye başladın dersen işten eve giderken yolum üstü üç beş birşeyler kazanayım istedim aldığım para yetmiyor :KK16:

kaynananız ölsün:63:
:D :D
aslında onlar teklifte bulunsaymış keşke.
bir muhasebe programı kullanılyor diye anladım ben.
yarım saat gidiyorsun ama sonuçta bir vakit ayırıyorsun oraya da . asgari ücret falan istenmez yüksek olur ama 700 falan olur sanki. tam zamanlı çalışmıyorsun sonuçta

:KK70: :KK70:
aslında onlar teklifte bulunsaymış keşke.
bir muhasebe programı kullanılyor diye anladım ben.
yarım saat gidiyorsun ama sonuçta bir vakit ayırıyorsun oraya da . asgari ücret falan istenmez yüksek olur ama 700 falan olur sanki. tam zamanlı çalışmıyorsun sonuçta
Evet 700-800 den kapı aç 600 e anlaşırsiniz

5 yıl önce 1400 maaşla onmuhasebe yapıyordum. Evlilik nedeniyle işten ayrılmaya karar verdim
patronum bir süre bir kaç saatliğine gel dedi.
3 ay uğradım gün içinde irsaliye ve fatura kestim mikro dan. Ama çok fazlaydı bizimki irsaliyeler sadece 1 saati kesinlikle geçiyordu. Masamdan odanın kapısına kadar yol oluyordu kağıtlar.
Haftalık olarak da fatura kesiyordum.
Bu süre için ücret konusmamistik ricasi üzerine gittim.
600 lira verdi her maaş zamanı

5 yıl önce 1400 maaşla onmuhasebe yapıyordum. Evlilik nedeniyle işten ayrılmaya karar verdim
patronum bir süre bir kaç saatliğine gel dedi.
3 ay uğradım gün içinde irsaliye ve fatura kestim mikro dan. Ama çok fazlaydı bizimki irsaliyeler sadece 1 saati kesinlikle geçiyordu. Masamdan odanın kapısına kadar yol oluyordu kağıtlar.
Haftalık olarak da fatura kesiyordum.
Bu süre için ücret konusmamistik ricasi üzerine gittim.
600 lira verdi her maaş zamanı

ben 600 e razıyım aslında 600 istesem ayıp olur mu diye yazacaktım tepki alırım az iş diye yazamadım :KK48:
ben elle irsaliye fatura kesiyorum , maaşı program hesaplıyor ben detaylandırarak excel e aktarıyorum
(irsaliyeyi onlarda kesiyor bana 3 haftada 3-4 kez denk geldi faturalar benim, haftalık 3-4 tane kesiyorum)

iş az olunca beklentim yüksek mi diye sorguladım kendime, teşekkür ederim :rapci:

ben 600 e razıyım aslında 600 istesem ayıp olur mu diye yazacaktım tepki alırım az iş diye yazamadım :KK48:
ben elle irsaliye fatura kesiyorum , maaşı program hesaplıyor ben detaylandırarak excel e aktarıyorum
(irsaliyeyi onlarda kesiyor bana 3 haftada 3-4 kez denk geldi faturalar benim, haftalık 3-4 tane kesiyorum)

iş az olunca beklentim yüksek mi diye sorguladım kendime, teşekkür ederim :rapci:

Benim işyeri çok saphaydi girdim mi de 3 saatimi yiyordu. O zaman için yine iyi bir ücretti benim için ama maaş hesabı excele aktarım bunlarda vakit alıyor.
600 iyi bir ücret bence bu iş için.
Bugün Evimin dibinde bir işyeri gel yap dese 500 e de giderim :))

Benim işyeri çok saphaydi girdim mi de 3 saatimi yiyordu. O zaman için yine iyi bir ücretti benim için ama maaş hesabı excele aktarım bunlarda vakit alıyor.
600 iyi bir ücret bence bu iş için.
Bugün Evimin dibinde bir işyeri gel yap dese 500 e de giderim :))

inşallah adam kabul eder de devam ederiz... paraya da ihtiyacım var çünkü

patronumu oğluyla barıştırdı annesi hafta sonunda (oğlu iş bulunca laf etmeye başlamış, ilk gittiğimde çalışıyordu (3hafta önce ) kıymetimi anlasınlar diyordu basit bir konu için aradığımda söylemedi, programı kurana para verdik geldi gösterdi herşey yoluna girdi(program basitmiş ama bilmeyince) geçen hafta işden çıkmış annesi de arayı düzeltti :işsiz: inşallah işime çomak sokmaz)

inşallah adam kabul eder de devam ederiz... paraya da ihtiyacım var çünkü

patronumu oğluyla barıştırdı annesi hafta sonunda (oğlu iş bulunca laf etmeye başlamış, ilk gittiğimde çalışıyordu (3hafta önce ) kıymetimi anlasınlar diyordu basit bir konu için aradığımda söylemedi, programı kurana para verdik geldi gösterdi herşey yoluna girdi(program basitmiş ama bilmeyince) geçen hafta işden çıkmış annesi de arayı düzeltti :işsiz: inşallah işime çomak sokmaz)

İnşallah hakkında hayırlısı

Back