muhasebeci yada mali müsavir olan var mı imdattttt

lra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
1.064
869
kızlar varsa ltfen bi gelin ben insaat firmasında ön muhasebe işi yapıyorum yapı denetim faturaları hep arsa sahibine kesilir işlenmez dosyasına kalkardı bende işe girdim gireli böyleydi işin kötüsü bi arsa sahibi ile patronumun adı aynı hic yapı denetimden patronumun adına kesilmemişti taki 6. aya kadar 6. aydan ben patronuma kesileni diger arsa sahibi die onemsemedim kaldırırım diye bugün dedim kaldırıyım dosyaya bi baktım patronumun soy adı meger işlenicekmiş muhasebe gitmesi gerkmmiş faks cektik hemen ama cezası olurmu off aglıycam nasıl kacırdım gözden (( isimler aynı ondan yanıldım biraz nolur akıl verin napcamm ben

ıslenır dıye bılıyorum ben ,
bazen faturalarım sonradan gelıyor hmn taratıp atıyorum muhasebeye ,
hallettık dıyorlar

Kdv'li mi miktarı ne kadar ?

fatura tevkifatlı değilse ve 5000 tl nın altında ise bir şey olmaz.

tevkıfatlı fatura nasıl oluyor ?
resmını gonderebılsen söylerdım.
altta kdv bolumunun altında tevkif edilen ve beyan edılen dıye kdv ıkıye ayrılır.
yapı denetım faturaları bın tl nın ustunde ıse tevkifatlı kesılır.

dıkkat etmen gerek tutar coksa , bu durum sureklı tekrarlanırsa ceza var
stajyerımız 3000 tl yuzunden ceza yedı
ben gecen ay gondermedıklerı faturalarından mıktarı yuksek olanları yıne işliyorum
malesef sırketlerın ayı ayına duzgun fatura gonderdıgı nadir gorulmustur zaten
duzenlemesını yapıyoruz bız işlenır yıne sen gonder onları
sırketınızın genel muhasebesıne bakan kısıyı arayıp sıze her ay hangı faturaları gondermem gerek dıye ona sorun
yada ısınızı garantıye alın elınızde ne fatura varsa hemen o an tarayıp maıl olarak muhasebecıye gonderın duzenlı gırsınler ay sonunda faturayı elden alırlar sızden

fatura tevkifatlı değilse ve 5000 tl nın altında ise bir şey olmaz.
valla kdv 1,8 kdv dahil 1536 1536 ve 303 tl tutarında 3 fatura var bişey olmaz dimi kızlar ecel terleri dokuyorum resmen

resmını gonderebılsen söylerdım.
altta kdv bolumunun altında tevkif edilen ve beyan edılen dıye kdv ıkıye ayrılır.
yapı denetım faturaları bın tl nın ustunde ıse tevkifatlı kesılır.
gönderiyimmi resmini kızlar faturanın

beyannameyi düzeltirseniz cezası var tabi ki en doğru çözüm bu, ama yok bu ay faturaları içine işlerseniz (buda usulsüzlük) herhangi bi cezası şuanlık olmak, ama yarın inceleme olduğunda sıkıntı yaparlar.

canım ilk defa oluyo biz arsa sahiplerine kesilirdi onları hep işlenemedigi icin doyasına takardık bu sefer patronumun arsasına baslandı bide diger gelen arsa sahibiyle aynı isim olunca onun diye dosyasına takarken farkettim ama 6. aydı ilk defa oluyo cok üzgünüm yaaa dokunsalar aglıcam

bu kadar kafana takma , bır dahakıne daha dıkkatlı olursun napalım yanı olmusla ölmuse care yok

BA-BS ye girmiyor fatura tutarlarıda düşük, fatura bildirilir kdv'den yararlanamazsın sadece, inceleme falan gelirse belki ama çok korkulacak bi durum değil, resmi muhasebecinizi arayıp detaylı bilgi alırsan daha iyi olur

faturanın ust kısımı fırmanın adını falan çekmene gerek yok. sadece tutar kısımını çeksen yeter.
kdv lı kısımı yanı.
sen bılırsın ya da.

canım BA-BS ye girmiyorsanız hem siz hemde size fatura kesen kişi sorun olmaz. Vergi dairesinde çapraz sorgulama oluyor a firmasının b firmasına kestiği fatura 391 de B firması aldığı faturayı 191 de göstermek zorun da. miktar düşükse anlamazlar bile merak etme. Muhtemelen muhasebeci KDV siz olarak işleyecektir

Yok cnm bu firmayla ba Bs yapmıyoruz inşallah dediğin gibidir çok sağol içimi ferahlattin

faturanın ust kısımı fırmanın adını falan çekmene gerek yok. sadece tutar kısımını çeksen yeter.
kdv lı kısımı yanı.
sen bılırsın ya da.
cnm yükleyemiyorum hata olustu diyo (

Ba bs ye giren bir durum sozkonusu degil.. duzeltme yapmayin..kdv 1de duzeltme yaparsaniz gider faturasi oldugu icin incelemeye alinirsiniz..tevkifatli fatura ise kdv 2 beyannamenizde gorunmeyecegi icin ilerde farkedilirse duzeltme isterler..ozaman fat.larin gec geldigini soleyip duzeltme yaparsiniz.. ondada ceza yok...sadece damga ödersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…