• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhasebeci arkadaşlar, çok acil yardım....

toyuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
86
10
98
İsviçre
ben özel bi şirkette çalışıyorum işçilerden birisi özlük dosyasını imzalamamış ve dosyaya o şekilde konmuş,işçi yaklaşık 2,5-3 ay çalıştı ve ssk primi de yattı
şimdi bu işçi maddi durumlar dolayısıyla çalıştıramayacağımızı söyledik.onlarda işten çıktı.
sonuç olarak işçi hiç bir evrakını imzalamadan gitmiş.

benim sorunum müdüre tel açıp tam maaş istediğini söylemiş,müsürü çalışma bakanlığına şikayet etmekle tehdit etmiş.bizde maaşını yatırdık fakat tutanak tuttuk işçi 3 gün üst üste gelmedi diye,özlük dosyasını imzalamayı reddetmiştir diye....

şimdi çalışma bakanlığına şikayet ederse bizim elimizde imzalı evrağı yok.ne yapmam lazım ?lütfen banan bir yol gösterin...şikayet ederse bizi ne gibi durumlarla karşılaşırız?

ben özel bi şirkette çalışıyorum işçilerden birisi özlük dosyasını imzalamamış ve dosyaya o şekilde konmuş,işçi yaklaşık 2,5-3 ay çalıştı ve ssk primi de yattı
şimdi bu işçi maddi durumlar dolayısıyla çalıştıramayacağımızı söyledik.onlarda işten çıktı.
sonuç olarak işçi hiç bir evrakını imzalamadan gitmiş.

benim sorunum müdüre tel açıp tam maaş istediğini söylemiş,müsürü çalışma bakanlığına şikayet etmekle tehdit etmiş.bizde maaşını yatırdık fakat tutanak tuttuk işçi 3 gün üst üste gelmedi diye,özlük dosyasını imzalamayı reddetmiştir diye....

şimdi çalışma bakanlığına şikayet ederse bizim elimizde imzalı evrağı yok.ne yapmam lazım ?lütfen banan bir yol gösterin...şikayet ederse bizi ne gibi durumlarla karşılaşırız?

özlük dosyasını imzalatmamışınız o bi hata peki maaş bordrosu da mı imzalatmadınız. çünkü ücretler ödendiğinde herkes bordroya aldığına dair imza atmak zorunda eğer bordro imzalı değlse o zaman pek yapacak bişeyiniz yok çünkü tek kanıt imzadır biz verdik demeyi kabul etmezler ama şu var maşlar bankadan yatıosa eğer banka dökümlerinden maaşının ödendiğini ispat edebilrisiniz

evet arkadaşım maaşlar bankadan yatıyor,o yüzden bordroları imzalamazsa sıkıntı olmaz
çünkü bankada kayıtları var ve istendiğinde bunları gösterebiliriz,kendisi de maaşını aldığını inkar edemez.
bu arada özlük dosyasını çalıştığı iş yerine verdik imzalaması için,imzalamış duyduğuma göre...

Back