• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhasebe ile ilgili önemli bir soru???

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
Kızlar iyi geceler... Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim. Ama bu da şimdilik dert sayılır. Tek düzen hesap planını kim bulmuş bilen var mı ?

Bir arkadaşım bunun cevabını bulamayacağımı söyledi de ! :26: :30:

Kızlar iyi geceler... Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim. Ama bu da şimdilik dert sayılır. Tek düzen hesap planını kim bulmuş bilen var mı ?

Bir arkadaşım bunun cevabını bulamayacağımı söyledi de ! :26: :30:

Kazakistan’da Orta Asya ülkeleri arasındaki liderlik konumu korumak ve sürdürmek amacıyla devlet tarafından ileriye dönük önemli faaliyetler gerçekleşmektedir. Kazakistan’da muhasebe sisteminin yeniden yapılandırılması finansal sektörde başlamıştır. Yeniden yapılandırma 1994’te Kazakistan Merkez Bankası tarafından IMF temsilcileri ile ikinci seviyedeki bankalar için yeni tekdüzen hesap planı geliştirme ile başlamıştır. Söz konusu hesap planı Aralık 1995’te onaylanmış ve kabul edilmiştir. Hesap Planı UFRS’ı na uygun olarak geliştirilmiştir.

Son düzenleme:
Kazakistan’da Orta Asya ülkeleri arasındaki liderlik konumu korumak ve sürdürmek amacıyla devlet tarafından ileriye dönük önemli faaliyetler gerçekleşmektedir. Kazakistan’da muhasebe sisteminin yeniden yapılandırılması finansal sektörde başlamıştır. Yeniden yapılandırma 1994’te Kazakistan Merkez Bankası tarafından IMF temsilcileri ile ikinci seviyedeki bankalar için yeni tekdüzen hesap planı geliştirme ile başlamıştır. Söz konusu hesap planı Aralık 1995’te onaylanmış ve kabul edilmiştir. Hesap Planı UFRS’ı na uygun olarak geliştirilmiştir.

aöf genel muhasebe kitabında; "iktisadi devlet teşekküllerini yeniden düzenleme komisyonu, mart 1968 de ilkelerini ortaya koyduğu tekdüzen muhasebe sisteminin, iktisadi devlet teşekkülleri için zorunlu ve özel sektör için de isteğe bağlı olmasını önermiştir." yazıyor.. yani daha eski... fakat ilki hakkında bir bilgim yok.

Çocuğun bana dediğine göre, ne google da, ne de ders kitaplarında bunu bulamayacak olmam :5:
Dedikleriniz doğru, cevaplarınız için çok teşekkür ederim fakat "kim" ibaresi yok işte hiçbir yerde.
Kim bulmuştur ? :43:

Türkiye'ye getiren Remzi Örten diye biliyorum. Gazi mezunuyum ben, kendisi de Gazi Üniversitesinin hocasıdır ve okulda hep böyle derlerdi. Bilmiyorum ne kadar doğru. :1:

Yarın ben erkek arkadaşıma sorayım. Kendisi muhasebe canavarı bir vergi müfettişidir. O da bilmiyorsa umudunu kes canım. :1:

Öğrendim :) Söyledi arkadaşım gerek kalmadı cancağzım, teşekkür ederim :16:
St.Luca imiş .

Back