Muhabbet kuşum yumurtasını atıyor

Harbifitness

workout
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
712
189
323
Kızlar lütfen bile varsa yadımcı olsun.
Bu yarim senese 2 nci gebeligi ilk gebeliginde 10 .yumurta yapti fakat ya deliniyordu ya atiyordu yada yere dusuruyordu ..Erkek kuş deligibi ciftlesmek istiyor ve cok sapik ..Belki gülüyorsunuz belki nediyor ya diyorsunuz görmediginiz icin hak veriyorum ..Kediye bile saldıran kuş dan ne beklersin.Dişisini acayip kıskanıyor ucurtmuyor kafese bizi yaklastirmiyor.,Sanki sanarsını kartal zaten ismini Şahin k koydum ancak ona yakïşır bazen beni delirtiyor ..Ama dişi icin katlaniyorum ...Neyse bu ikinci sefer gebeligi 2 yumurta vardi tekini atmış kim ati bilmiyorum gözlemliyorum fakat yemek yapmaya ev temizlerken bunu nasil gözlemleyim.Kafese dokunmadim yavrulugu acmadim niye yapiyor kafayi yiycem tam seviniyorum geri umudum kiriliyo yardim edin... 20160425_215315.webp

Yumurtayı atan erkek kıssa disisini yavrudan mi kıskanıyor acaba. Bi veterinere sormak lazkm

Kızlar lütfen bile varsa yadımcı olsun.
Bu yarim senese 2 nci gebeligi ilk gebeliginde 10 .yumurta yapti fakat ya deliniyordu ya atiyordu yada yere dusuruyordu ..Erkek kuş deligibi ciftlesmek istiyor ve cok sapik ..Belki gülüyorsunuz belki nediyor ya diyorsunuz görmediginiz icin hak veriyorum ..Kediye bile saldıran kuş dan ne beklersin.Dişisini acayip kıskanıyor ucurtmuyor kafese bizi yaklastirmiyor.,Sanki sanarsını kartal zaten ismini Şahin k koydum ancak ona yakïşır bazen beni delirtiyor ..Ama dişi icin katlaniyorum ...Neyse bu ikinci sefer gebeligi 2 yumurta vardi tekini atmış kim ati bilmiyorum gözlemliyorum fakat yemek yapmaya ev temizlerken bunu nasil gözlemleyim.Kafese dokunmadim yavrulugu acmadim niye yapiyor kafayi yiycem tam seviniyorum geri umudum kiriliyo yardim edin...Eki Görüntüle 1823705
bizimde muhabbet kuşumuz yumurtasını kırıyordu bi türlü kuluçkaya yatmıyordu.
bi kuşçuya sormuştuk suyunu yemini bol bol koyun ve evde yüksek bi yere kaldırın hiç yanına dahi yaklaşmayın demişti biz meraktan bakıp duruyorduk yumurtaya kıskanıyormuş meğer hayvan sonradan iki yavru doğmuştu büyüdüler falan

Yumurta henüz düşmüşse bir kaşıkla alıp yuvaya geri koyun. Yumurta boş yumurta da olabiliyor, bu sebeple atmış olabilir. Boş mu dolu mu olduğunu anlamak için de,yumurtaya el sürmeden bir kaşıkla alıp, ışığa tutun, içinde yavru olup olmadığı anlaşılıyor zaten. Boşsa boşuna üzerinde yatmamış olur.Ama bence yanlışlıkla düşürmüş olma ihtimali daha yüksek.

Papağanokulu.org sitesinden maille bilgi alabilirsiniz profesyoneller kuş konusunda ..Sapık kuşu iyi bilirim benim kuş eşi yerine elimle çiftleşiyor zavallı..

bizimde muhabbet kuşumuz yumurtasını kırıyordu bi türlü kuluçkaya yatmıyordu.
bi kuşçuya sormuştuk suyunu yemini bol bol koyun ve evde yüksek bi yere kaldırın hiç yanına dahi yaklaşmayın demişti biz meraktan bakıp duruyorduk yumurtaya kıskanıyormuş meğer hayvan sonradan iki yavru doğmuştu büyüdüler falan

Slam kafesi zaten ayaklı yüksek yerde fakat erkek kuş yemi degistirmeme bile izin vermiyor rahatsiz etmiyoruz kesinlikle fakat suyunu yemini degistirmek icin elimi mecburen sokuyorum fakat ecel terleri döktürüyor elimi icine yavasca sokmama ragmen elimi kanatmadan birakmiyor bide kanatlariyla elimi tutup sarılıp ısırıyor artik eldiven giyip koyuyorum yemi.sizin dediklerinizi hep yaptim cok arastirdim uyguladım nerde hata

Yumurta henüz düşmüşse bir kaşıkla alıp yuvaya geri koyun. Yumurta boş yumurta da olabiliyor, bu sebeple atmış olabilir. Boş mu dolu mu olduğunu anlamak için de,yumurtaya el sürmeden bir kaşıkla alıp, ışığa tutun, içinde yavru olup olmadığı anlaşılıyor zaten. Boşsa boşuna üzerinde yatmamış olur.Ama bence yanlışlıkla düşürmüş olma ihtimali daha yüksek.

Delinmis atigi yumurta 2 tane vardi birini düsürmüs catlamis...birinide atmiş atıgı yumurta sariydi damar yoktu nokta yoktu...Kontrol etim çook üzüldüm bir yumurtam var ve gene hamile ama gene aynısı olacak yumurtlayınca erkegi alimi bir arkadas al demis ya ozaman daha agresif olursa dişi yanlış bisey yapmak istemiyorum.

Delinmis atigi yumurta 3tane vardi birini düsürmüs catlamis...birinide atmiş atıgı yumurta sariydi Damar yoktu nokta yoktu...Kontrol etim çook üzüldüm bir yumurtam var ve gene hamile ama gene aynısı olacak yumurtlayınca erkegi alimi bir arkadas al demis ya ozaman daha agresif olursa dişi yanlış bisey yapmak istemiyorum.

Bizde erkek yok. Zaten baska kus gelsin ilk seviniyor sonra ne yem yediriyor ne bize yaklastiriyor. Haliyle yumurtasi bos oluyor pat atiyor aşağıya. O da öyle yapiyor olabilir.

Delinmis atigi yumurta 2 tane vardi birini düsürmüs catlamis...birinide atmiş atıgı yumurta sariydi damar yoktu nokta yoktu...Kontrol etim çook üzüldüm bir yumurtam var ve gene hamile ama gene aynısı olacak yumurtlayınca erkegi alimi bir arkadas al demis ya ozaman daha agresif olursa dişi yanlış bisey yapmak istemiyorum.
1.si, bir kuşun devamlı yumurtlaması sağlık açısından iyi değil.Yavrular yem kırmaya başladıktan itibaren,1 ay ara verilmeli.Yavrular çıktıktan sonra yem kırmaya başladıkları zaman yuvalığı çıkartın. Bir kuşun 10 tane yumurtluyor olması da çok olağan değil. En fazla ama en fazla 7/8 yumurta olabilir. Ve sürekli yumurtlayıp kuluçkada duran kuşun ömrü kısalır.

Erkeği yuvalığı çıkarttıktan sonra başka kafese alın. 2 kafes çok uzak olmasın, birbirlerini görsünler. 1/1.5 ay ayrı kalsınlar, sonra tekrar aynı kafese alın. Bir süre sonra yuvalık takın ve gözlemleyin.

Şu aşamada erkeği ayırmamalısınız çünkü erkek dişiyi besleyecektir.

Son düzenleme:
Back
X