muhabbet kuşum deri koltuklarımı kemiriyor...

izguben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
6.144
6.866
248
Hanımlar yeni bir muhabbet kuşu aldım erkek ,çok konuşkan yerinde durmayan enerjik bir tip çıktı evde füze gibi uçuyor yerlere yatıyorum o ucarken abartısız söylüyorum halbuki kafeste masum duruyordu eve geldi canavara dönüştü , kafeste durmuyor sabah beni görünce kafeste oradan oraya vuruyor kendini , mecburen dışarı çıkarıyorum direk deri koltuga konup kemiriyor akşam eve geldim dışardaydı baktım deri koltugun kenarını kemirmiş , şimdi saldım tekrar dışarı kışt diyorum koltugu bırakıyo sonra tekrar başlıyor kemirmeye , napıcamı şaşırdım acaba eşmi istiyor bu durumda napabilirim ? lütfen yardım ...

Genelde kafayı taktıkları şeyden vazgeçmiyorlar. Bizimkide babamın yakasına takık mesela. Hiçbirimizin yakasını gagalamıyor. Babamın omzuna konunca hemen gömlek yakasını kemirmeye başlıyor. Tüller birde. Kafesinde de dışarıda da tüllere takık.

Sana verebileceğim tek tavsiye gaga taşı yoksa gaga taşı al. Belki onu gagalamayı severse koltuğunun kenarlarını unutur. Biraz büyüyünce kafesine yumurta kabuğu falan da koyabilirsin.

yetişkin kuş aldım küçükte değil ,gaga taşı var ona hiç dokunmuyor kartonpierleri kemiriyor bir de o sorunu var aklıma geldi kartonpierler tırtık tırtık , mutfaga gitmiş yumurta kartonunu parça pinçik etmiş her yer kagıttı nasıl başedicem bu kuşla anlamıyorum

geri vermekte istemiyorum ama böyle yaparsa geri vericem mecburen nasıl biraz daha sakinleşir bu kuş ya

Allah sabır versin canım, bir problemi var belli ki.. Muhabbet kuşlarını böyle bilmiyordum, ben çocukken vardı bir muhabbet kuşumuz çok sakindi.

Allah sabır versin canım, bir problemi var belli ki.. Muhabbet kuşlarını böyle bilmiyordum, ben çocukken vardı bir muhabbet kuşumuz çok sakindi.
amin. bende bilmiyordum beni şaşırttı kafeste bütün muhabbet kuşları oynuyordu bi bu kenarda sessiz sedasız duruyordu sakin sevimli birbşey diye aldım ne buldum resmen çocuk gibi peşinden geziyorum temizliyorum birde insan azıcık susar dimi devmlı vır vır konusuyor :) deli oldum ya artık

Kıyamam ya
Bir şeye kafayı taktı mı takıyorlar.
Benimki de aşırı inatçı.
Bir şeyi yaparken kovalarsan inadına yapışıyor

Benimkide kapının üstüne konup kapının kasasını kemiriyor.Bence başka bir odada salın mubişinizi.

Ben de papağan aldım yeni. O da kabloları kemiriyor. Bir de güçlü ki gagası parçalamış hep. Başedemiyorum valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…