- 14 Ekim 2014
- 19
- 4
-
- Konu Sahibi Clementinn
Uc hafta önce iki aylik yavru bir muhabbet kuşu aldim. Cok ilgileniyorum alismasi icin. Kafesine elimi sokup yem yediriyordum elime alismasi icin. Elime alıştı, artik elimi yemsiz soktugumda da korkmuyor. Elimle oksuyorum onu. Ama hâlâ evdeki ilk günü gibi ne kafesinde yer degistiriyor ne ötüyor ne de oynuyor. Hasta degil çünkü yem yiyor dışkısıda gayet iyi. Kafesin kapisi hep acik ama disarida cikmiyor. Ben yardim ediyorum cikmasina. Çıktıktan 3 4 saat sonra kafesini bulup giriyor. Avizenin tepesinde duruyor. Elime alıştı ama parmagima gelmiyor. Zaten tuaf olanda o. Kafesinde de bi sopasindan digerine atlamiyor ki. Hic enerjisi yok gibi. Neden sizce
Evet kus sesleri dinleyince deli gibi bagiriyor sonra iyce durgunlasiyor bende dinletmiyorum artik. Suyuna vitamin koyuyorum. Ama dediginiz gibi sanırım alışma süresi her kuşta farkli : / önceden de kuş beslemistim bi hafta da alışmışlardi. Bu tembeldende aynisini bekliyorum ama tık yok :)
bizimkisi erkek ablası çok çılgın dün asılı olan çanın üzerinde resmen striptiz yapar gibi dönüyorduDişiyse alışması çok zor.
Alışsa bile erkek kuşlar kadar aktif olmuyorlar.
Mesela benim kuşum 1 seneden fazladır bizimle hala elimize gelmiyor uçsa bile asla yanımıza yaklaşmıyor hemen ısırıyor
Onu böyle kabul ettik artıkın
bizimkisi erkek ablası çok çılgın dün asılı olan çanın üzerinde resmen striptiz yapar gibi dönüyordu
ay bizimki onu sevmiyor nedense korkup kaçıyorSahibi gibi çılgııınnn
Bizim ki ballı kraker verdiğim de mutlu oluyor sadece o kadar
ay bizimki onu sevmiyor nedense korkup kaçıyor
hahahahahahaErkek olacak bide
arkadaşımın kuşunu aldık koyduk bizimkinin yanına hayvanı köşeye sıkıştırıp taciz etti bizimkisi
bizimkisi erkek ablası çok çılgın dün asılı olan çanın üzerinde resmen striptiz yapar gibi dönüyordu
Dişiyse alışması çok zor.
Alışsa bile erkek kuşlar kadar aktif olmuyorlar.
Mesela benim kuşum 1 seneden fazladır bizimle hala elimize gelmiyor uçsa bile asla yanımıza yaklaşmıyor hemen ısırıyor
Onu böyle kabul ettik artıkın
tam benim kuş ya var mı böyle cinsi diye düşünüyordum daha önce başka bir kuşumuz vardı o tepemizden inmezde ne yersek dibimizde biterdi ısırmazdı bu kuş öyle değil 3 yıl oldu alalı hala ısırıyor canı isteyince geliyor sadece elime birde manyak bir huyu var uçmak istemiyor uçuncada kebndini duvara çarptıyor duramıyor baya uğraştık sonra kendi haline bıraktık önceden ötmüyordu bile şimdi en azından susmuyor buda bir gelişmeSahibi gibi çılgııınnn
Bizim ki ballı kraker verdiğim de mutlu oluyor sadece o kadar