muhabbet kuşum çiftleşme olmadan yumurtluyor

vegann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
847
275
123
Diğer
kızlar sizin de başınıza geldimi bu? kuş aldığım yere sordum normal diyor ama ben tedirgin oluyorum biraz. Dişi muhabbet kuşum çiftleşme olmadan yumurtlamaya başladı, önceleri baktık yumurtasıyla oynuyor, kırıyor hatta falan. Alıyorduk biz de kafesinden. Ama yine yumurtluyordu. Dedik ki acaba almasak mı hani aldıkça mı yumurtluyor, bu sefer bi tane ymurtasını almadık, iki gündür sanki tavuk gibi üstüne yatıyor hiç çıkmıyor bile kafesten
Hatta kafesinin içine pislemiyor hanımefendi saldığımızda pisliğini dışarı biyere yapıp giriyor hemen yumurtasının üstüne oturmaya devam, sanki bir tavuk..:1:
iki gündür böyleydi şimdi baktım o yattığının yanına bi tane daha yumurtlamış yatıp duruyor üzerlerinde. Hayır anlatamıyoruz ki onlar boş yumurta, yavrum içinden kuş çıkacak sanıyor ne yapmalı acaba? kuşcağızıma bişey olur diye korkuyorum:18:

Biz her ay nasıl regl oluyor isek onlar da yumurtluyorlar(her ne kadar içi fos olsa da)

Benim rahmetli kuşum da her ay yumurtlardı ve kuluçkaya yatardı.Biz de anlatamazdık ki içi boş.Yumurtaları bir süre alıp alıp attık yazık hayvan boşuna kuluçkaya yatmasın diye(çünkü kuluçkaya yattıkça karnındaki tüyler döküldü iyice,çırılçıplak kaldı karnı kuluçkaya yatmaktan :50: )

Sonra kuşçuya sorduk bu durumu,sakın ha yumurtasını almayın iyice asabileşir dedi(ki zaten iyice asabileşmişti son zamanlarda)
Kuşçu ona bir eş alın dedi,gittik aldık,sabah akşam öpüştüler ettiler 1 yıl evli kaldılar :27:

Bu bir yıllık beraberlik sürecinde bizim kuş yine her ay yumurtladı ama yumurtalar hep boş çıktı,bizim kuş da iyice sinir küpü oldu tabi neden o kadar kuluçkaya yatıyorum da yavru çıkmıyor diye,birkaç kez denk geldik erkek kuş anlamış yumurtaların fos olduğunu yiyordu fos yumurtaları(normalmiş bu)

Neyse gel zaman git zaman bir gün bir baktık ki bizim dişi kuş erkeğinin döşünü başını kanatmış ibikleye ibikleye :53:

Sonra iade ettik tabi erkek kuşu,yoksa garibim ölecekti karısının elinden
:27:

Aaa benim kizim 3 senedir hic yumurtlamadi :26:

ama ne sirin yaa :D
ss belki siz bilmeden bi erkek arkadas yapmistir kendine :37:

ahaha ay cok tatli :16:

Back
X