Muhabbet kuşu mu sultan papağanı mı ??

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
kızlar şimdiye kadar çok muhabbet kuşu besledik çoğu kaçtı birinide çok konuşuyo acayip çenesi düşük diye vermiştik sonra ölmüş ya bakamadılar yada yerine alışamadı küstü hatırladıkça çok üzülüyorum vicdan yapıyorum baya bi ara verdim küçüktüm ozamanlar şimdi tekrar bakmak istiyorum eğitilmesi kolay daha doğrunu insana en alışkın konuşkan hangisi

benım muhabbet kusum var bana cok duskun baya bayada konusuyor yasemın annecım senı cok sevıyorum sen benım herseyımsın sampıyon cımbom,, tımucın babacım cok acıktım askım bıtanem bebegım kopek gıbı ıssırma askım kopek gıbı ıssırma bıtanem nasılsın annecım ıyımısın askım benım annesının kucuk kuzusu kuzusu kuzusu annesının kucuk kuzusu benım kucuk kuzum napıyomus ıyımıymıs cıcıkusum benım dıyor daha aklıma gelmeyen bıcok sey soyluyor benı bulundugu odada gormedıgı an basbas bagırıyor sınırlenıyor 2 dak baska odaya geceyım ben gelene kadar bagırıyor geldıgım an annecım dıye dıye taklalar atıyor cıcıkusumu cok sevıyorum fakat cok ıssırgan oldugundan dısarı cıkarmaya korkuyorum sevısemıyoruz oyuzden ben kusumu 1ayda konusturdum uzerıne dustunmu ogrenmıcegı bırsey yok yasemın annecım senı cok sevıyorum kelımesını 2gunde ogrettım mesela

Son düzenleme:
Bizim sultan papağanımız var,çok seviyoruz onu,ailemizin parçası oldu,3 yaşında,bir kaç kelime söylüyor ve yalnız kalmayı hiç sevmiyor.Tek sevdiğim yanı sabahları erkenden kalkıp bağırmıyor,biri yanında uyursa o da uyuyor...:79:

Bizim de 2 tane muhabbet kuşumuz var tek kelime etmezler ancak avaz avaz ciyaklarlar ama onları öyle çok seviyorum ki nasıl bu kadar kaptırdım kendimi bilmem. 1 sene önce nişanlımın hediyesiyle minik puffy'mizi aldık yolda gelirken taklalarından belliydi çok yaramaz kuş olucağı, gece yarısı tüm açık bulabileceğim yerlerden hiç üşenmeden herşeyini tamam ettim :) Tek kuş olduğu için kendime ve bir kaç kelimeye alıştıracaktım derken 1 hafta sonra yakınımızın bakamadığı muhabbet kuşu boncuk geldi evimize ve böylelikle tüm düşüncelerim yalan oldu.. Ama 1 senedir evimizin küçük neşeleri oldular sabahları uykumdan uyandırırlar ama onların sesiyle uyandığım zaman gülerek başlıyorum güne herşeyi ayrı güzel.. Bazen geceleri elimi uzatıp kafesten bişey alıcağım zaman uykusundan uyandırdığım için sinirlenip elime gaga vurması bile hoşuma gidiyor, Seviyorum ben bu tavukları yaaavv :KK70: :KK70:

ne güzel kızlar bizim en son kuşumuz bize kaçmıştı balkon kapısından içeri girmişti mahalleliye baya sormuştuk sahibini bulamamıştık Allah tarafından yollandı sanki çok tatlı bişeydi hemende alıştı bize , oynama şıkıdım şıkıdım diyodu ilk sahipleri öğretmiş heralde sonra annemde ona zikir öğretmişti bide kafa sallıyodu Allah Allah ... :90: bi alıştı diğer günler bi tutturuyodu '' oynama şıkıdım şıkıdım Allah Allah Allah.... :KK52:

ne güzel kızlar bizim en son kuşumuz bize kaçmıştı balkon kapısından içeri girmişti mahalleliye baya sormuştuk sahibini bulamamıştık Allah tarafından yollandı sanki çok tatlı bişeydi hemende alıştı bize , oynama şıkıdım şıkıdım diyodu ilk sahipleri öğretmiş heralde sonra annemde ona zikir öğretmişti bide kafa sallıyodu Allah Allah ... :90: bi alıştı diğer günler bi tutturuyodu '' oynama şıkıdım şıkıdım Allah Allah Allah.... :KK52:

ehehe :KK70: :KK70: ne güldüm ama "oynama şıkıdım şıkıdım Allah Allah" he çok tatlıymış :KK1: Çocukluğumdan bu yana bir çok kez muhabbet kuşu besledik konuşanı hiç olmadı genelde yalnız kalmasın diye 2 tane aldık ama bir kere tek bir kuşumuz oldu yeşildi adı da armut'tu :) Çok akıllı bir kuştu kardeşimi gündüz işe gidiceği zaman zorla kulağını ısıra ısıra uyandırırdı :) Babamla oturur peynir,ekmek Allah ne verdiyse yer içerdi :) Her gelenin başına konardı ama bir gün açık kalan balkon camımızdan pırrladı :KK43: Dışarda ki kuş seslerine kapıldı :KK43: Bir dahada o kadar insan canlısı bir kuşumuz olmadı..

sultan papağani besliyorum. Yaklaşık 5-6ay oldu alalı. Erkek adı düdük:) bazen avazı çıktığı kadar öttüğü için ona bu ismi buldum. Hava güneşli olunca erkenden ötmesi ile uyandırıyor. Ama hava kapalı yada yağmurlu ise kafesinde şekerleme yaparak geçirir. Arada masaya konar. Oturduğum sandalyeye konar. En sevdiği şey simitin susamlaridir. Simit görünce anında gelir:)

İki muhabbet kuşum var birisi 1,5 yaşında diğeri 1 yaşında,ilk kuşu erke diye aldık cadı bir hatun çıktı çok sinirli konuşturmak ne mümkün saldırıyor direk:KK53:
Çiftleştiler 4 tane yumurta oldu ama yatmadı hatun...
Elimize gelmiyor ama son 1 haftadır köpek gibi sürekli yerlerde korkuyorum üstüne basıcam diye.:26:
Her sabah onların koklaşmaları ve cilveleri ile uyanmak çok güzel iyi ki almışım pis civcivleri...

Bizde bekarken 2 tane muhabbet kuşuna bakmıştık ablamla 6 sene yaşadılar çok tatlılardı ama sağolsunlar firar etmişlerdi..Amcam hediye almıştı bize ama sağolsun 2 si de erkekti :KK1:

Ayağı kırılmıştı bi keresinde 1inin ağlamıştım hemen veterinere götürmüştüm tahtayla bağlamıştı aklıma geldi bak gözlerim doldu valla 6 yıl çocuklarım gibilerdi çünkü..:KK31:

X