Muğla'da kamp alanında büyük yangın

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598

Fethiye ilçesinde bungalov evlerin bulunduğu özel bir kamp alanında çıkan yangında büyük çapta hasar oluştu

1256314_620x410.jpg

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu sabah çıkan yangında 19 bungalov ev kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında evlerde bulunan müşteriler tahliye edildi.

1256314_0965003e9b6746a14382d20457e55cff.jpg


Olaya ilişkin 1 tatilci gözaltına alındı. Fethiye'ye 30 kilometre uzaklıktaki Faralya Mahallesi'ne bağlı ünlü Kabak Koyu'nda, Ali İncekara'ya ait bungalov evlerin bulunduğu alanda saat 06.00 sıralarında yangın başladı. Yangın kısa sürede büyürken, bölgeye ulaşımın zor olması nedeniyle ekipler bölgeye güçlükle ulaşabildi.

Yangına, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 1.5 saat süren müdahalenin ardından alevler ormana sıçramadan söndürüldü.

1256314_93ef1fa96527c1587965cb1c4e6eb872.jpg


Yangının başladığı işletmede 15, çevredeki diğer işletmelerden de 4 bungalov ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtirken, "Yangın başladığı sırada bungalovda tatilciler varmış, ancak hepsi tahliye edildi. Rüzgarın olmaması büyük şans oldu. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü" dedi. Olayla ilgili jandarma Erkan G. adlı tatilciyi gözaltına aldı.


http://www.haberturk.com/gundem/haber/1256314-muglada-kamp-alaninda-buyuk-yangin
 
Kabak koyunu hiç sevmem. İki kez gittim sanırım ama her gidişimde korkunç tedirgin etmiştir beni orası. Hep böyle bir felaketten korkarım oraya gittiğimde. Yangın çıksa ulaşılması çok zor bir yer. Bir sağlık sorunu olsa en yakın hastane kilometrelerce uzakta. Kendi aracınla gitmenin imkanı yok zaten.
Yanılmıyorsam geçen sene de bir adam kalp krizi geçirmişti, hastaneye ulaştırana kadar hayatını kaybetmişti. Bu tip yerlerde en azından bir sağlık merkezi, sağlık ocağı, acil müdahale ekibi olmalı.
 
Back