- 16 Haziran 2011
- 14.831
- 61.950
Öylede çözüm sunduk, eğer polis ilgilenmediyse polis merkezini arayın sorun dedik nede ilgilenmemişler diye. yada savcıya gidin dedik. hatta saat kaçtı dedik, belki polis zile bastı ama açan olmadı kapıyımı kırsaydı dedik.
ama konu benim vergimle maaş alıyora gelince herkesin hassasiyeti tavan yapıyor tabi.
Helal olsun . senin alnından operim.Polisin bu aralar boyle saçma sapan şeylerle ugrasmamasi normal bence..siz rahat uyuyun diye can vermekle mesguller...
Gerçekçi olmayan yeri neresi hanımefendi pardon? Evinde uyurken, görev başında değilken bile başına sıkılıp şehit edilen polisler varken bana başka bişeyden bahsetmeyin isterseniz.He ya gurultuye mudahale icin polis cagirinca sehit dusecek dimi ne kadar gercekci
Bir arkadasimiz da demis ki gibip komsunuzu uyarin
Siz olsaniz sabaha karsi tanimadiginiz bir evin ziline basip da gurultu yapmayin diyebilir misiniz?kadin olarak gidip bunu yapabilir misiniz?bahsedilen yer alt kat ust kat degil balkondan gorulebilen baska bir bina yani
40 yıla yakın bir süre silahla savaşla çözülememiş bir durum şu saatten sonra da silahla savaşla çözülemez. Başa sardık yine... Yine gözümüz yaşlı kalacak, yine içimiz yanacak yıllarca...
Ayni seyi bu olaya endekslersek diyelim ki polis arkadasin ihbarina istinaden geldi ve teror saldirisindan veya bombadan suphelendi veya pusuya dusurulmekten endise ettiŞehit polislerden biri teröristlerin kaza var müdahale edin diye çağrıldığında vuruldu şehit edildi. Yani pusuya düştü. İlk cümlenizde gerçekçi kelimesine karşılık dedim bunu. Çok acı ama gerçek bu.
bu kadar taviz verilmese gayet güzel çözülürdü, ha bundan sonra zaten benim kendi adıma birlikte yaşamak gibibir gayretim olmıcak,keşke sivastan berisini verseler alınKürdistan deseler,alın devlet hadi vergisini falan verin, dövlet vergi istiyir Tece ne gözeldi vergi yoktu derler o zamanda, Batman merkez kültür Mahallesi Keleş sesleri eşliğinde anca bu kadar barışçıl oluyorum canım kusura bakma
Siz gidin kendiniz uyarin komsunuzu demek ne kadar mantikli peki sizce? O evde bir pusuya dusurulme olayi yasanacaksa ben mi daha tecrubeliyim bu konuda sizce polis arkadaslar mi?Gerçekçi olmayan yeri neresi hanımefendi pardon? Evinde uyurken, görev başında değilken bile başına sıkılıp şehit edilen polisler varken bana başka bişeyden bahsetmeyin isterseniz.
Polisin arkadaşa yaptığını haklı görmüyorum ki ben o yüzden dediğim acı gerçeği bu olaya uyarlayamayız! Sizin gerçekçi kelimesine karşılık yazdım o gerçeği. Çarptırmayalım.Ayni seyi bu olaya endekslersek diyelim ki polis arkadasin ihbarina istinaden geldi ve teror saldirisindan veya bombadan suphelendi veya pusuya dusurulmekten endise etti
O zaman donup hic birsey olmamis gibi gitmesi mi gerekirdi?daha uzman daha yetkili bir calisma arkadasini cagirmasi gerekmez miydi sizce?diyelim o evde bu tarz birsey var butun bir mahalle kaderine mi terk edilmeli?
Yoo birileri hedeflerini seçmiş polisler olarak bizde hedef olmayalim simdi!!!bu konuda biri, oh iyi yapmışlar iyikide o gürültüyle ilgilenmemişler gibi bişi mi dedi?
Arkadaş sanki bunu diyenler de bu ülkede bir sabancı bir Koç mübarekbende diyodum kimse benim vergimle karnını doyuyor demedimi daha diye.
Haklısınız evinde de uyumalı polis. Cebine bir silah konmuş diye uyumasın. Üniforması üzerinde değilkende polis çünkü.Siz gidin kendiniz uyarin komsunuzu demek ne kadar mantikli peki sizce? O evde bir pusuya dusurulme olayi yasanacaksa ben mi daha tecrubeliyim bu konuda sizce polis arkadaslar mi?
Kimse barışcıl olmak zorunda değil zaten. Kınamıyorum.
Ama taviz dediğin şey son 2-3 sene verildi. O sürede içimiz rahattı en azından. Öncesindeki 30 küsur senede taviz yoktu. Ne kökleri kurudu ne de şehit haberi duymadığımız bir gün geçti. Çözüm savaşta değil malesef...
Polisin arkadaşa yaptığını haklı görmüyorum ki ben o yüzden dediğim acı gerçeği bu olaya uyarlayamayız! Sizin gerçekçi kelimesine karşılık yazdım o gerçeği. Çarptırmayalım.
Yahu konumu amma sabote edip nerelere çekmişsiniz... Öncelikle dün gece öyle acı bir olay yaşandığından benim haberim yoktu, şu an burayı okuyunca haberdar oldum. Sabah işe gitmesi gereken bir insan olarak komşumdan rahatsız oldum ve polisten yardım istedim. Kimsenin kimseyi böylesine rahatsız etmeye hakkı yok, bu da toplumsal düzenin bir parçası ve saçma sapan değil. Bu şikayete saçma diyenlere diyecek lafım bile yok. Herkes kendi derdine düşmüş durumda ve polisten yardım istemek benim hakkım. Yani böyle acı bir olay yaşanması onların işini yapmasına engel değil. Ortada tamamen baştan savma bişey olduğunu düşünüyorum. İkinci kez aradığımda telefondaki memur bana "bulamamışlar" dedi halbu ki sesi yapan evin önüne kadar gelip durdular, dinlediler yani ben gördüm geldiklerini. Buldular yani ama bulamadık diye yalan söylemişler. Ben bir vatandaşım, başım sıkışınca polisi aramak benim hakkım. Kendime göre sebebim olmasa aramam. Gidip uyarsaydınız diyen olmuş. Ben uyarmam gecenin dördünde bu hayvanlığı yapan komşuyu çünkü. KORKARIM, anlatabiliyor muyum? Uyardın diye çekip vuranlarla dolu bu ülke.