Müdahale etmeyen polis

Ben kalkip da kimseye kufur etmem kendi icimde saklarim bazi laflari
Ben size yazayim polisle ilgili yasadiklarimi Allah sizin basiniza vermis olsaydi siz ne dusunurdunuz soyleyin madem?
On yasindaydim annemle yalniz yasiyoruz evimize hirsiz girdi polis uzerinde bile durmadi esyalarin sigortasi varmis yaaaa halledin siz dedi basti gitti
On bes yasindaydim yine hirsiz girdi evimize polis geldiginde anneme kizinizin sevgilisi var mi diye sordu o yaptirmis olmasin dedi! Ben 15 yasinda cocugum daha ne sevgilisi?
20 yasindaydim yanimdaki kiz arkadasim sokak ortasinda kapkaca ugradi yerlerde suruklendi ustu basi yara bere polise gittik yuzumuze bakan olmadi pazar gunu ne diye cikmis geziyormusuz hem de oglen saati sucumuza bak?!
Dort yil once kurban bayraminda trafigin ortasinda arabam durduruldu uc tane araba tarafindan allahin trafik magandalari gunduz gozune para istediler arabayi birakip kacacaktim neredeyse elim ayagim titredi polise gittigimde plakalari verdim ilgilenen bile olmadi
Gecen yil yeni evliyiz evimizin onunde her allahin gecesi sabahlara kadar sarhoslar muzik caldi gobek atti her seferinde polisi cagirdik gelenler ilgilenmedi ilgilenmedi gitti en sonunda bir gece esimle beraber ekip arabasini cay corba ictikleri benzin istasyonundan alarak (!)olay yerine getirdik adamlar abi naapalim yetkimiz yok dediler!
Bu olaylarin hepsi elimde tutanaklarla mevcut her turlu ispat ederim zaten artik mumkun mertebe polise isi birakmamaya calisiyorum toplumda sessiz ve okuz kalmayi tercih ediyorum yanimda birinin basina bir is gelse bile aramam umursamam zaten degisen birsey oldugunu hic gormedim
Simdi gidin ve kime isterseniz yapin sikayetinizi hanimefendi ve bence dua edin de siz benim durumuma dusmeyin!!!uydurmuyorum ben bunlari

Niye vakit ayirdin ki ne gerek vardi bosver... vatan millet sakarya diyerek duygu somurusunden baska isleri yok sanki biz uzulmuyoruz olen canlara bi bunlar uzuluyo... bosver sallama hic gerek yok konussun dursun niye canini sıkıyosun...

Edit: imla

Aynı şeyi bende yaşadım. Annemlerin evinin karşısında kahvehane tarzı bir yer vardı. Haftada birkaç gün düğün nişan kına yapıyorlardı. Bir keresinde acayip gürültü oldu. Evin içinde konuştuklarımızı duyamıyorduk. Polisi aradım. Polis arabası önünden geçti gitti. Ne arabadan indiler ne durdular. Ertesi gün belediyeye şikayet ettim. Ekip geldi ve uyarı verdiler. Daha sonra aradılar beni. Ceza verebilmeleri için polisin tutanak tutması gerekiyormuş. Bende polis çağırdığımı ama hiçbir şey yapmadıklarını söyledim. Birde oranın üstü bina. En sonunda tam üzerindeki dairede oturan kadın mahkemeye vermiş. Artık orada ne düğün ne kına var. Hatta maç yayını bile yaptırmıyorlar.

Niye vakit ayirdin ki ne gerek vardi bosver... vatan millet sakarya diyerek duygu somurunden baska isleri yok sanki biz uzulmuyoruz olen canlara bi bunlar uzuluyo... bosver sallama hic gerek yok konussun dursun niye canini sıkıyosun...
İnsani kendinden suphe ettirir bu arkadaslar ya aynen dedigin gibi sanki ben gidip sehitlere gobek atiyorum seviniyorum da beni kiniyorlar bir de

Polis karşıtlarıyla polis yakınları bir araya geldiyse tamamdır...

Polisin nasıl bir kinle gazladığını gördükten sonra kimse bana polisin masum olduğunu, görev icabı yaptığını anlatamaz. Anlayamam, mümkün değil.

Ha bu ölen polislere üzülmüyorum, oh olsun diyorum anlamına gelmez. Ama olaylar bu kadar tırmanırken bıyık altından gülenlerin, yaşananlara sevinenlerin de ölen polislere üzülmesini anlamıyorum. En başından belliydi olayların buraya geleceği. Alkış tutarken düşünecektiniz.

Polis karşıtlarıyla polis yakınları bir araya geldiyse tamamdır...

Polisin nasıl bir kinle gazladığını gördükten sonra kimse bana polisin masum olduğunu, görev icabı yaptığını anlatamaz. Anlayamam, mümkün değil.

Ha bu ölen polislere üzülmüyorum, oh olsun diyorum anlamına gelmez. Ama olaylar bu kadar tırmanırken bıyık altından gülenlerin, yaşananlara sevinenlerin de ölen polislere üzülmesini anlamıyorum. En başından belliydi olayların buraya geleceği. Alkış tutarken düşünecektiniz.

hem polis karşıtıyım hem yakınıyım,gezide karşıttım mesela ama gazide polise yakınım,çünkü gezide kimsede Keleş yoktu

Konu sahibesinin açtığı konu ile sonrasında gelen yorumları bağdaştırmakta tek zorlanan ben miyim ? Polis yakınları olarak hassasiyetinizi anlıyorum. Keza konuyu açan kişinin de polis bir yakını olup olmadığını bilemeyiz.

Konuyu farklı mecralara çekmek yerine bu tarz durumlarda ne yapılması gerektiğini bilen bir üye var ise , görüşlerini yazması daha uygun olmaz mıydı ?

Aynı şekilde polis yakınları olanların da bilgileri dahilinde olasılıkları söylemeleri çok mu zordu ?

Tüm polis eşleri , polisler ve yakınlarına ; dilerim her sabah sağsalim çıktığınız evlerinize her akşam sağsalim ulaşırsınız. Allah herkese can sağlığı versin.

Polisin gorevi asayisi saglamaksa benim aradigim gurultucu adami da denetleyecek teroristle de savasacak yani polis su an teroristle ilgileniyo diye tamamen alakasiz batidaki bi polisin isini yapmamasi ne kadar absurt bi bahane ya... canina bisey olur diye bakmamismis ne alaka yani polis bunun egitimini almis insan o bakmicak da siradan vatandas mi bakicak ? belki polis orda mudahale etmese cok ciddi problem cikicakti koca bina havaya ucucakti bunu niye kimse hesaba katmiyor ? Polis olmasa organlarimizi alirlarmis ya madem o kadar kiymetli gorev biciyosunuz o zaman bu arkadasin problemiyle ilgilenmemesini de kinayacaksiniz.

Edit: yazim yanlislari

buraya gelipte 1-2 polis eşi sinirlenmesin boşuna. kimse kimseye gereksiz eleştiri yapmıyor. polisler onlara güvenimizi sarsacak çok şey yaptılar. bunların hiç biri bizim yaşantılarımızda uydurma değil. kimse uyuzluğuna gelipte burda polise laf söylemez. Tecavüz eden, hap satan, egosunu tatmin etmen sinirini atmak için halka saldıran polisleride biliyoruz. az açıp haber izleyin çevrenizde yaşayanlara inanmıyorsanız. ölen 2 şehitimizede mal etmeyin konuyu. onlar işlerini namusuyla hakkıyla yapanlar. kimse o polislere laf söylemiyor. ve şehit vermemizin sebebi ne bi kere daha düşünün derim!

Her şeyde zaten suçlu polis. Nedir bu polislerle alıp veremediğiniz anlamıyorumki. Polis kadar taş düşsün başınıza ya. Evinde uyurken başından vurulup öldürülse de, evine alışveriş yapıp karısının yanında sırtından haince pusuya düşürülsede umrunuzda değil dimi. Anaların evlatları, anne, baba, eş değil nasılsa onlar. Can gitmiş kimin umrunda
He ya gurultuye mudahale icin polis cagirinca sehit dusecek dimi ne kadar gercekci
Bir arkadasimiz da demis ki gibip komsunuzu uyarin
Siz olsaniz sabaha karsi tanimadiginiz bir evin ziline basip da gurultu yapmayin diyebilir misiniz?kadin olarak gidip bunu yapabilir misiniz?bahsedilen yer alt kat ust kat degil balkondan gorulebilen baska bir bina yani

e o zaman uykusunda ensesine sıkılan polisler de masum değil öyle mi

olaylar buraya gelmeden önce tüm terör örgütlerine savaş açılacaktı zaten,sıkıntı o,ama o zamanlar tutturuldu bir analar ağlamasın türküsü, o zamanda şehit veriliyordu ama üstten gelen emir suyu bulandırmayın talimatı ile iş suna dönüyodu: 2 asker silahlaoynarken birbirini vurdu, asker intihar etti, askeri araç devrildi kuş uçtu kervan geçti

Konu sahibesinin açtığı konu ile sonrasında gelen yorumları bağdaştırmakta tek zorlanan ben miyim ? Polis yakınları olarak hassasiyetinizi anlıyorum. Keza konuyu açan kişinin de polis bir yakını olup olmadığını bilemeyiz.

Konuyu farklı mecralara çekmek yerine bu tarz durumlarda ne yapılması gerektiğini bilen bir üye var ise , görüşlerini yazması daha uygun olmaz mıydı ?

Aynı şekilde polis yakınları olanların da bilgileri dahilinde olasılıkları söylemeleri çok mu zordu ?

Tüm polis eşleri , polisler ve yakınlarına ; dilerim her sabah sağsalim çıktığınız evlerinize her akşam sağsalim ulaşırsınız. Allah herkese can sağlığı versin.
Öylede çözüm sunduk, eğer polis ilgilenmediyse polis merkezini arayın sorun dedik nede ilgilenmemişler diye. yada savcıya gidin dedik. hatta saat kaçtı dedik, belki polis zile bastı ama açan olmadı kapıyımı kırsaydı dedik.
ama konu benim vergimle maaş alıyora gelince herkesin hassasiyeti tavan yapıyor tabi.

Şu an polise ihbar yapıp terör eylemi ile şehit eden türlü türlü vatan haini var
bunu göz önüne almış olabilir

Polisin gorevi asayisi saglamaksa benim aradigim gurultucu adami da denetleyecek teroristle de savasacak yani polis su an teroristle ilgileniyo diye tamamen alakasiz batidaki bi polisin isini yapmamasi ne kadar absurt bi bahane ya... canina bisey olur diye bakmamismis ne alaka yani polis bunun egitimini almis insan o bakmicak da siradan vatandas mi bakicak ? belki polis orda mudahale etmese cok ciddi problen cikicakti koca bina havaya ucucakti bunu niye kimse hesaba katmiyor ? Polis olmasa organlarimizi alirlarmis ya madem o kadar kiymetli gorev biciyosunuz o zaman bu arkadasin problemiype ilgilenmemesini de kinayacaksiniz.

işte o iş öyle değil, eğitimin silahı nasıl kullanacağın vs, ama o kadar yetkin yok, yeni bir polis bu yüzden öldürüldü bir mezarlıkta, gaspçı yakalayım dur teslim ol derken adam soktu bıçağı, polis ondan önce davranıp silah çekemez mesela amerika değil burasi

e o zaman uykusunda ensesine sıkılan polisler de masum değil öyle mi

olaylar buraya gelmeden önce tüm terör örgütlerine savaş açılacaktı zaten,sıkıntı o,ama o zamanlar tutturuldu bir analar ağlamasın türküsü, o zamanda şehit veriliyordu ama üstten gelen emir suyu bulandırmayın talimatı ile iş suna dönüyodu: 2 asker silahlaoynarken birbirini vurdu, asker intihar etti, askeri araç devrildi kuş uçtu kervan geçti

40 yıla yakın bir süre silahla savaşla çözülememiş bir durum şu saatten sonra da silahla savaşla çözülemez. Başa sardık yine... Yine gözümüz yaşlı kalacak, yine içimiz yanacak yıllarca...

işte o iş öyle değil, eğitimin silahı nasıl kullanacağın vs, ama o kadar yetkin yok, yeni bir polis bu yüzden öldürüldü bir mezarlıkta, gaspçı yakalayım dur teslim ol derken adam soktu bıçağı, polis ondan önce davranıp silah çekemez mesela amerika değil burasi

O zaman problem polise verilen egitimde... tabiki bunun icin polisi suclayamayiz ama bu ornekte adamlar bal gibi de onemsememis...

He ya gurultuye mudahale icin polis cagirinca sehit dusecek dimi ne kadar gercekci
Bir arkadasimiz da demis ki gibip komsunuzu uyarin
Siz olsaniz sabaha karsi tanimadiginiz bir evin ziline basip da gurultu yapmayin diyebilir misiniz?kadin olarak gidip bunu yapabilir misiniz?bahsedilen yer alt kat ust kat degil balkondan gorulebilen baska bir bina yani
Şehit polislerden biri teröristlerin kaza var müdahale edin diye çağrıldığında vuruldu şehit edildi. Yani pusuya düştü. İlk cümlenizde gerçekçi kelimesine karşılık dedim bunu. Çok acı ama gerçek bu.

X