Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar mucize gibi..sacìm dòkùlmùyor artik. :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

petunyam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
179
59
98
39
İzmir
Merhaba kizlar..
senelerdir saclarimla basim belada.elimi her atisimda en az 5-6 tel gelirdi elime.yikamaya korkardim.moralim bozulurdu surekli.hic uzatamiyordum saclarimi.
ama 1 aydir hic dokulmuyor.yikarken bile 5 teli bulmuyor.
once sunu belirteyim.sanirim herkesin bunyesinin ihtiyacini bulmasi gerekiyor.cunku vucuttaki sorunu cozmeden sac tirnak ten rengi vs. Disaridan ne yaparsan yap farketmior.

benim ihtiyacim biotinmis.hergun bi biotin hapi kullaniyorum.3.gunde dokulmeyi kesti.inanamiyorum.arada dokulecek mi diye elimi saclarima goturuyorum.onceden ellemeye bile korkardim.
bence boyle bi sorununuz varsa biotini deneyin.kesebilir dokulmeyi.ben onceden cinko kullandim.etkisi oldu ama yari yariya azalmisti dokule.biotinden de pek umutlu degildim o yuzden hic denemeye kalkismadim.
nasil estiyse bir gun eczaneden alip kullandim.3 gunde kesti vallahi.
cok mutluyum :)

Bi d3 dun dahiliyeye gittim.demir depolari bosalmis.cinko eksikligim de varmis.
cinko ve demir hapi verdi.sac dokulmemi doktor buna baglamisti.
simdi biotinin yaninda cinko ve demir de alicam.

Istahimda degisiklik olmadi.zaten yazin kilo almistim.son 1 aydir dikkat ediyorum yediklerime.hatta 2 kilo verdim bu ay.

Kullandığın biotinin ismini ve mcg nı yazar mısın?

Bi de sunu belirteyim.fikir olsun diye soyluyorum.biotinden boyle bi etki gorunce sanirim vucudumda bazi eksiklikler var dedim.biotin kullanali 2 hafta olmustu ve sac dokulmem durmustu.dahiliyeue gittim.kan testi yaptirdim.demir depolarim bos cikti.cinko da eksikmis.buna ragmen biotin saclarimin dokulmesini durdurdu.sampuani mi da degistirmemistim.
ama sonra organix biotin ve collagen serisini aldim.o da daha gur olmasini sagladi.ama doktorun verdigi demir ve cinkoya da basladim tabi.3 gundur demir ve cinko takviyesi de aliyorum..
Ilk degisimi fark eden annem ve abim oldu.saclarin ne kadar gurlesmis dediler.
senelerce sonuk.kirilan dokulen saclarla gezdigime yaniyorum.kesinlikle uzamiyordu saclarim.gecen gun kiriklari aldirdim ve sacimi boyadim.uzamayi da gozlemleyebileyim istiyorum.

benim gibi bu konuda sorun ceken arkadaslra da umarim yarari dokunur bu tecrubelerimin.

bende kan değerlerimi yaptırdım D vitamin ve demir eksiliğim çıktı o sebeple saçlarım dökülüyor sadece demir takviye mi alayım öyleyse neler kullanıyorsun

Ben biotin aldim.biotin durdurd dókulmeyi sonradan demir eksikligim oldugunu soyledi doktor.demir eksikligi de sac dokuyormus.
demir eksikligin icin doktorun ilac vermistor.ben de d vitamini eksik cikmadi.onun takviyesini de alman lazim.
demir eksikliginden dokuluyorsa depolarin dolana kadar devam edebilir dokulme.
Ama bence biotini de dene.benim 3 gunde kesildi dokulmesi.
su an biotin 5 mgdemir ilaci ve cinko aliyorum.omega 3e de basladim.
ama dedigim gibi biotin tek basina kesti dokulmeyi ben de.
sen doktorun verdigi ilaclara biotini de ekleyebilirsin.
umarim senin saclaria da iyi gelir.

Demir ilacini gece yarisi kalkip iciyorum
o zaman daha iyi emilir ama bence biotinide kullan.medobiotin 5 mg.
Gunde bi tane tok karnina aliyorum.yeterli gelecektir sana

Merhaba ,peki dökulenlerin yerine yenileri çıkıyormu?

Tesekkur ederim cevabiniz için peki suanda hiç dökulme yokmu bunu biotinemi bagliyosunuz daha öncede boyle zaman zaman azalma oluyomuydu dökülmede ve yogun bir dökülmemi yaşıyodunuz?

Biotine bagladim.cunku hicbir degisiklik yapmadan ne sampua degistirdim.ne de baska ilac kullandim.
sadece biotin hapi kullanarak kesildi dokulme.sadece yikarken bir kac tel dokuluyor.ve tararken de arada geliyor ama ben de acayip bi dokulme vardi.avuc avuc gelirdi resmen.su an kalmadi.

kesinlikle! çok bi dökülme yoktu ama 1 aydır falan biotin takvi yapıyorum, resmen yok oldu :)

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için bende başladım 2 gündür günde 2 tane alıyorum suanda bi degisiklik yok insallah bende sizin gibi faydasıni görürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…