• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MTHFR C677T ve PAI-1 4G/5G heterozigot

Aylis20

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
60
25
8
34
Arkadaslar merhaba.İlk bebegimi 6 haftalikken kaybettim ve genetik test yaptirdim.MTHFR C677T ve PAI-1 4G/5G genleri heterozigot diye bir sonuc cikti .Suan yeniden hamileyim 32.haftama geldim cok sukur.Doktorum cok gerek gormedi ama ben israr edince hamileligimin basinda coraspin kullanmaya basladim.Suan artik birakmam gerektigini soyluyor ama ben cesaret edemiyorum.Benimle ayni genleri heterozigot olanlar ne yaptilar,doktorlari nasil bir yol izledi benimle paylasir misiniz??

Benim ilkinde 8. haftada kalbi atmayınca kürtajla alındı ikincisi 6. haftada düştü sonra perde ameliyatı oldum dr iğne aspirine gerek yok hamile kal dedi ve 3. yine 8. haftada kalp atışı yok kürtaj oldu bunlar 1 sene içinde oldu çok yıpratıcı. Bu sefer aspirine başladım kanda pozitif çıkınca iğneye başlayacağım. Yani belki bilimsel değil ama bir de böyle deneyeceğiz. Aspirinin etkisi var bence ama son haftalarda bıraktırıp iğne ile devam ettiriyorlar siz doktorunuza güvenin

Ben de heterezigot cikti genetik uzmani da dr de onemli degil dediler 🤔 ben de senin gb gunlk aliyorum gebe degilm kalmak istedgm icin

Benim ilkinde 8. haftada kalbi atmayınca kürtajla alındı ikincisi 6. haftada düştü sonra perde ameliyatı oldum dr iğne aspirine gerek yok hamile kal dedi ve 3. yine 8. haftada kalp atışı yok kürtaj oldu bunlar 1 sene içinde oldu çok yıpratıcı. Bu sefer aspirine başladım kanda pozitif çıkınca iğneye başlayacağım. Yani belki bilimsel değil ama bir de böyle deneyeceğiz. Aspirinin etkisi var bence ama son haftalarda bıraktırıp iğne ile devam ettiriyorlar siz doktorunuza güvenin
COk cok gecmis olsun canim.Doktoruma dedim gecen gun bana coraspini biraktiriyorsunuz ama alternatif bisey verin yerine benim
Psikolojim bozulacak yoksa dedim.Hibor diye bir igne verdi bugun4. Kere yapiliyorum.Rabbim evlatlarimizi sag salim kucagimiza almayi nasip etsin insallah.Hamile olmak isteyenlere de. Hayirli zamanda saglikli hayirli evlatlar versin🙏🏻

Back